Lectie noua

Am reusit sa public noua lectie. Sper sa va placa. Nu uitati daca gasiti ceva interesant in reclame daca dati click se deschid in pagina noua. Incepand cu lectia urmatoare o sa filmez cu o camera HD. Succes!

Lectia 1 - acordurile G, C, D

Deci ati hotarat ca vreti sa mergem impreuna pe acest drum de invatare a chitarei.
Pentru a putea studia oricare dintre aceste lectii avem nevoie de cateva lucruri:
- o chitara acustica sau electrica fara efecte;
- o pana (recomandat dar nu obligatoriu); ideea este ca la inceput poate fi dificil sa cantati numai cu degetele fara pana. Cum simtiti ca e natural, asa faceti.
- rabdare si vointa;

Sa le luam pe rand:

1) Chitara
O sa radeti, dar majoritatea oamenilor pe care ii cunosc si nu au vreo legatura cu acest instrument nu stiu sa faca diferenta intre diferitele tipuri de baza ale chitarii. Eu insumi cand am inceput, nu imi era prea clar. Asadar, avem doua tipuri de baza: - acustica: este recunoscuta cel mai usor prin prezenta cutiei de rezonanta (are o gaura in ea:D); ele se pot imparti in mai multe subgrupe:
(1) clasica: are corzile din plastic
(2) western: are corzile din otel (par asa ca niste sarme)
- electrica: captarea sunetului se face prin intermediul unor microfoane numite doze (pe scurt) si transmisia printr-un fir catre o boxa in cel mai simplu setup;
In ce priveste lectiile urmatoare ne vom referi in general la o chitara acustica, sau la o electrica in cel mai simplu setup (fara efecte, amplificare, etc.) O electrica neamplificata, ar trebui sa sune ca o acustica (intr-o oarecare masura).
2) Pana
Si aici exista multe teorii. In principiu pentru inceput ar fi bine sa cantati cu o pana medie, subtire. Mai tarziu, puteti incerca mai multe grosimi si vedeti care sunet va place cel mai mult.
3) Rabdare si vointa
Cum am spus si in cuvantul introductiv, este nevoie sa aveti rabdare cu voi in invatare, pentru ca nu o sa sune bine din prima. Vointa pentru ca uneori degetele o sa doara si poate vreti sa abandonati. Trebuie sa aveti puterea sa continuati. 15 minute pe zi de exercitiu sunt suficiente pentru a se lega lucrurile. In general sunt mai bune 15 minute pe zi, decat o ora la 4 zile.
In aceasta lectie vom invata numele corzilor, doua metode de acordare, cum sa tinem pana, numele notelor, 3 acorduri de baza si aplicarea lor in 3 cantece romanesti si unul strain.

Numele corzilor
Notele muzicale sunt niste modalitati de reprezentare a sunetului, astfel incat doi muzicieni sa se poata intelege intre ei. Avem 7 note de baza denumite in doua standarde:
- Do, Re, Mi ,Fa, Sol, La, Si
- C, D, E, F, G, A, B
Fie ca spun Re sau D e acelasi lucru. Cel mai des cand vorbim despre chitara in zilele noastre veti regasi cel de al doilea standard.
Chitara in acordaj standard are urmatoarele note de sus in jos: E, A, D, G, B, E
2 metode de acordare:
- tuner: se poate folosi un tuner din comert, sau un program ca acesta.
- metoda comparatiei sunetelor:
1. se ia ca referinta coarda de sus;
2. se apasa tasta a 5-a si se compara sunetul obtinut cu sunetul corzii urmatoare; ele trebuie sa fie aproximativ identice; cand au ajuns identice avem urmatoarele 2 note: E pe cea de sus si E + 5 pe cea de a doua adica A. De retinut E+5=A;
3. se apasa tasta a 5-a de pe coarda A si se repeta procesul cu urmatoarea. De retinut: A+5=D;
4. se apasa tasta a 5-a de pe coarda D si se repeta procesul cu urmatoarea. De retinut: D+5=G;
5. se apasa tasta a 4-a de pe coarda G si se repeta procesul cu urmatoarea. De retinut: G+4=B;
6. se apasa tasta a 5-a de pe coarda B si se repeta procesul cu ultima coarda. De retinut: B+5=E;



Folosirea degetelor in acordul G






Folosirea degetelor in acordul C





Folosirea degetelor in acordul D


Partea I - Introducere

Partea II - Acordarea chitarii

Partea III - Cea mai simpla scala

Partea IV - Acordurile GCD

Partea V - Cantece Phoenix
Legaturi utile curs:
Vremuri - Phoenix
Stefan Hrusca - Copacul Indragostit
Antract - Esti Frumoasa

Acorduri Boney M - Rivers of Babylon

By the rivers of [G]Babylon
Where he sat down
And there he [D]went
When he remembered [G]Zion

Over the wicked carry us away captivity[C]
Required from us this [G]song
How can we sing King Alfa's song in a [D]strange [G]land

So let the words of our [D]mouth and the medi[G]tation of our [D]heart
Be ac[G]ceptable in thy [D]sight
Over I [G]

370 de comentarii:

1 – 200 din 370   Mai noi›   Cele mai noi»
Anonim spunea...

Salut! Sunt incepator si pot sa zic ca e foarte ajutator cursul tau.
Am mai gasit pentru tinerea minte a ordinii,alta propozitie,parca mai sonora :) Every adult dog grows big ears.
P.S:incearca sa nu vorbesti cand canti la chitara,pentru ca nu se intelege deloc,chitara auzindu-se mai tare

giure spunea...

Am observat ca sunt cateva momente in care nu se mai aude ce spun. O sa tin cont pe viitor. Sunt doar niste setari aiurea din mixer. Era data vocea prea incet fata de chitara.
Iti urez succes si te astept mereu aici...

vlad90 spunea...

Aplauze si felicitari!!! Cursul tau este unul cat de poate de util si ar trebui sa i se faca mai multa publicitate, io oricum il trimit mass tuturor prietenior interesati pt ca merita.
Astept cu nerabdare urmatoarea lectie si lectia despre ciupituri.

Stima si respectul meu, Vlad

decemberlefthanded spunea...

salut ! ...imi doresc foarte tare o chitara si nu prea stiu ce sa aleg...http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=101 sau http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=2&BrandCategsID=205&BrandProductID=1228 ...cam astea ar fi optiunile mele...ma gandesc ca un pachet e mai avantajos...un sfat...?(fender sau ibanez...?)...
super tare cursu` :D

Anonim spunea...

si eu sunt incepatoare si e foarte bun cursul tau. dar la fel ca si horia te-as ruga sa nu vb cand canti ca nu se prea intelege :(

app am o intrebare trebuei neaparat sa am tunner? am pc si pot sa iau si acel program dar un am tuner nu pot lucra fara el?

inca ceva cam cate lectii sunt? si dupa ce nu mai esti incepator, adica dupa ce stii sa canti o melodie de la praf in ochi de exemplu ce mai poti invata? :) intreb din curiozitate

giure spunea...

Iata si raspunsurile pentru voi pe rand:
-vladlazar: multumesc pentru suport; toate la timpul lor;
-andra: desi sunt un fan ibanez, dintre cele doua modele sugerate de tine, categoric as alege start-packul de la Fender datorita lemnului solid care da o tonalitate mai placuta;
-capshunik: daca iei acel program nu mai ai nevoie de tuner; acel program simuleaza un tuner; tuner-ul este o "jucarie" portabila care te ajuta sa acordezi chitara oriunde te-ai afla; acel programel te limiteaza la faptul ca trebuie sa o acordezi cu ajutorul calculatorului de fiecare data; in momentul in care o sa incepi sa te misti pe un cantec, urechea se va obisnui cu sunetele de chitara si va dori sa sune acest cantec cat mai bine; practic dupa primul cantec pe langa faptul ca ar trebui sa urmeze alte sute de cantece care iti plac, ar trebui sa iti imbunatatesti tehnica permanent ca sa suni cat mai "bine". Daca ai neclaritati nu ezita sa intrebi. Succes!

decemberlefthanded spunea...

multumesc din suflet ! :D ...mai am o problema...sunt stangace...cum pot rezolva treaba asta? adica am auzit ca se pot schimba corzile...
merci inca o data !

giure spunea...

Daca esti stangace lucrurile sunt mai complicate un pic. In cazul stangacilor chitara nu numai ca se tine invers dar ordinea corzilor este schimbata, in sensul ca cea mai groasa coarda se afla jos si cea mai subtire sus. Este total nerecomandat sa inversezi ordinea corzilor la o chitara pt dreptaci. Tensiunile sunt calculate de catre producatori in asa fel incat sa sune bine pt ordinea normala a corzilor. Daca inversezi ordinea se produc dezechilibre care pot distruge fizic chitara iar pe de alta parte nu o sa sune niciodata corect. Adica o sa fie imposibil de acordat. Ai doua solutii:
- ori cumperi chitara de stangaci (greu de gasit in Romania, dar probabil se poate aduce pe comanda la magazinele respective)
- ori incerci sa inveti cu dreapta, dar probabil tehnicile de mana dreapta nu o sa iti iasa f bine nefiind mana ta de baza si acest lucru iti va afecta sound-ul. Asta se poate compensa cu foarte mult exercitiu. Chitarile de stangaci sunt cam la aceleasi preturi dar mai greu de gasit. Succes si rabdare!

Anonim spunea...

Si.. cand vine lectia a 2-a?:D

Anonim spunea...

supertare cursul...am avut si norocul sa coincida cu momentul in care mi-am luat prima chitara...am exersat la greu si incepe sa se lege...problema e cand incerc sa cant cu voce, parca se duce naibii ritmul la chitara si nici acordurile nu imi mai ies...e ceva normal, se remediaza prin exeritiu? astept cu nerabdare urmatoarea lectie. chiar, stie cineva cand o sa apara urmatoarea lectie?

giure spunea...

gal:un mic secret ar fi sa repeti intai la o viteza mai mica atat a chitarii cat si a vocii. In felul asta o sa se imprime in subconstient momentele in care ar trebui sa intre cuvintele in pas cu muzica. Sunt unele melodii mai dificile in care ritmul chitarii are alta cadenta decat cel al vocii si acolo e nevoie de mult exercitiu. Nu e cazul celor prezentate de mine. Nu iti fa probleme ai doar o saptamana doua de chitara:)

giure spunea...

horia:doua zile nu mai mult...promit ca merita asteptarea...

Anonim spunea...

mersi de raspunsul ultraprompt...e admirabil ce faci, pe langa ca iti rupi din timpul liber sa ne inveti pe noi "loazele", ne mai si raspuns la intrebari, care pentru tine probabil par stupide...eu te propun pt ordinul cavalerilor :)

giure spunea...

andra:am mai facut un mic research in legatura cu stangacele; recomandarea unor oameni cu experienta mai mare decat a mea este sa mergi in magazin si sa incerci ambele tipuri de chitara: atat de dreapta cat si de stanga. Pozitia care iti vine mai usor pentru a tine chitara aceea trebuie sa o alegi. Atentie daca o sa alegi chitara pt. stangaci cursurile mele nu te mai ajuta, deoarece acordurile se construiesc exact pe dos. De asemenea e de stiut ca de exemplu celebrul Paul Simon este stangaci dar canta la chitara cu dreapta, deci nu e o regula ca daca nu ciupesti cu mana dominanta atunci ciupesti prost.

decemberlefthanded spunea...

multumesc pt sfaturi...ideea e ca de fiecare data cand am pus mana pe o chitara , fara sa stiu care e treaba, reflexul meu era sa o tin invers, adica , ca pt stangaci...acum problema e ca am sunat la reprezentanta( la proguitar , in cluj)si mi-au spus ca nu au chitara pe stanga...si ca pachetele, bineinteles, sunt dsponibile doar cu chitara pe dreapta...si, nu stiu ce sa fac...imi doresc foarte tare una si atunci probabil ca am sa iau una pe dreapta daca nu exista alta solutie....(ma gandesc si la buget)
numai ca ...nah...

Anonim spunea...

Andra,iti dau un sfat prietenesc:) daca tendinta ta e sa tii chitara invers(gen hendrix,cobain/stangaci)nu cumpara o chitara de dreptaci pt ca pierzi mult,asteapta un timp sau cauta la pe google reprezentanta BHERINGER(las nr de tel aici pt doritori ca sa-si poata achizitiona chitare si nu numai la un pretz si o calitate excelenta made germania: Romania Behringer Senia Company 999 +40 31 805 6933 , +40 21 312 3585 +40 21 313 6516 )de ce zic ca o sa pierzi mult daca schimbi mana,pt ca nu ai aceleasi abilitati cu stanga pe riff ca mana dreapta :),acu msa explic ca sa nu inteleaga lumea gresit: cand o persoana foloseste stanga pe riff insemana ca e dreptace iar cand o persoana foloseste mana dreapta pe riff acea persoana este stangace:).in fine frumos forumul si daca cei stangacii au nevoie de ceva exercitii video sa ma contacteze pe mess vader_1349 .zbye :D

decemberlefthanded spunea...

multumesc ! am rezolvat "problema" :D...mi-am comandat una pe stanga ... gata, acum sunt fericita :))

berarpaul spunea...

Ar fi nice sa postezi niste videoclipuri in care sa canti la chitara niste piese in "contratimp", in genul piesei Desperado - Nu sunt de vina sau va urma si "tehnica" asta in urmatoarele lectii ?
giure,deja faci mult bine si pentru asta te felicit."It's all about the love..." -iubire de chitara:P

Anonim spunea...

super ce faci;)


bravo:*:*

Vlad spunea...

Lectia 3 cand vine? :(

giure spunea...

Dupa cum am mai spus si pe celelalte lectii, cadenta va fi cam de 10-14 zile intre ele. Nici nu este recomandat sa fie mai des pentru a le repeta mai bine. Asadar foarte curand:). Textul e gata, mai am filmarile.

vali spunea...

as dori si eu sa stiu de unde pot cumpara corzi pentru o chitara acustica.mutumesc!

giure spunea...

Daca esti din Bucuresti, de la magazinul Muzica sau orice alt magazin de chitara. Daca esti din provincie trebuie sa gasesti la un magazin de instrumente muzicale. Daca nu ai un asemenea magazin in apropiere, mai ai o solutie sa comanzi online. Daca nu ma insel si cei de la MC Music trimit online cu plata ramburs.

vali spunea...

da multumesc! cand aveti timp, poate face-ti si o lectie cu modalitatea de montare a corzilor.poate cer prea mult...dar am si eu o citara...la kre nu am cantat niciodata cu adevarat...insa am reusit sa rup niste corzi:)...scuze daca par ridicol:)

rehina spunea...

hey numi vine sa cred ca insfarsit am gasit ceva calumea....pana acum am incercat sa invat de pe youtube dar fara rezultat...sper ca intro buna zi cand voi asculta melodia preferata sa o pot interpreta la chitara fara probleme....stiu ca o sami ia muuuuuuult dar eu nu ma las.sa o tii tot asa.papa

vali spunea...

salut! cum greu mai e cu schimbarea asta intre acorduri...ce exercitii as mai putea face sa reusesc sa schimb mai repede?

giure spunea...

In primul rand exercitiu mult, iar ca si truc, exact cum spuneam intr-unul dintre filmulete, trebuie sa incerci sa gandesti mai intai in minte pozitia in care vor ajunge degetele si apoi sa faci si schimbarea. Dupa mult exercitiu, durata intre vizualizarea mentala si schimbarea efectiva va fi aproape egala cu 0 s:)...Succes!

aedob spunea...

Salut!
Situatia e aceeasi: si eu sunt incepator, vreau sa-mi cumpar o chitara. Care e diferenta intre cea clasica si cea acustica?? Cu care ar fi mai bine sa incep? 400-500 Ron e pretul unei chitari noi cu care merita sa incepi (si care suna si acceptabil)??
Multumesc pt. munca imensa pe care o faci si o publici pt. noi.

giure spunea...

Cam acela este pretul pentru o chitara entry-level. Chitara clasica are corzile din plastic, iar cea acustica din metal. Ca si usurinta in cantare nu este mare diferenta pe termen mediu si lung (la inceput - 1,2 luni, poate fi mai simplu pe clasica). Diferenta intre ele este de sound. Chitara clasica sa zicem ca suna mai spannish (gandeste-te la muzica spaniola, flamenco) iar cea acustica suna un pic mai plin (gandeste-te la baladele rock americane). Daca mai ai intrebari nu ezita sa le pui.

Anonim spunea...

Salut! Ce parere ai de un Stagg sw205? Parerea obiectiva a oricui - este bine venita!

Anonim spunea...

salut!
tocmai am facut shi eu rost de o chitara acustica foarte veche...cam de prin '75...am reushit sa o acordez cu programelul recomandat de tine shi am studiat cursul tau dar am o mica problema...atunci cand pun un deget pe o coarda pe orice fret aceasta nu mai canta delok...ce inseamna asta???...se poate rezolva??...imi trebuie corzi noi??

giure spunea...

Stagg sw-205 e o chitara entry-level. Parerile sunt impartite daca e cea mai buna alegere. La o chitara 70-80% din sound este dat de calitatea lemnului cutiei de rezonanta. Aceasta este din lemn laminat. Pe termen mai lung (4-5 ani) exista riscul ca uscandu-se sa se desfaca placile laminate si sa nu o mai poti folosi. Altfel daca actiunea (distanta de la corzi la fingerboard) este joasa e ok.

giure spunea...

Probabil ca are corzile foarte tari si nu ai inca forta in degete astfel incat sa le faci sa sune. Nu suna chiar deloc? Incearca sa misti degetul mainii stangi in diverse pozitii ca sa tragi concluzia. Oricum daca nu a fost folosita foarte mult timp ar trebui sa ii schimbi corzile.

Anonim spunea...

dap...mi'am skimbat corzile shi suna cu totul altfel...mersi oricum pt sfaturi...
p.s. ii ff tare cursu tau;)

gaby spunea...

Salut!

Am si eu o mica problema , in legatura cu filmuletul tau de la lectia 2...din pacate mi se blocheaza din 3 in 3 sec indiferent de ce fel de program (iexplorer,firefox) folosesc pentru a ma uita la el..si nu inteleg mai nimic din el :)
Crezi ca se poate sa sa il download-ez cumva?

Merci mult pentru ce faci! ! !

Florin spunea...

Salut! In primul rand, vreau sa iti multumesc pentru acest curs... sunt un incepator si il gasesc deosebit de util.
O mica problema as avea si eu: in momentul in care incerc sa cant si cu vocea, observ ca aceasta este mai groasa decat acordurile cantecelelor: cu alte cuvinte, trebuie sa cant mai subtire ca sa fiu in concordanta cu chitara. Poti sa imi spui si mie, de exemplu, care ar fi acordurile corespodente ale melodiilor prezentate de tine, astfel incat sa le pot canta si eu la chitara dar sa pot sa cant si cu vocea?
Multumesc anticipat!

giure spunea...

Cam complicat sa iti explic la acest nivel. Intr-una din lectiile viitoare cand vom vorbi despre transpunerea dintr-o cheie in alta o sa iti arat si regula dupa care se pot modifica astfel incat sa se potriveasca vocii. Daca le preferai mai inalte exista o solutie in folosirea unui capodastru dar pt coborare e un pic mai complicat. Poate ar trebui sa iti educi un pic si vocea sa fie cu o octava mai sus:). Urmareste in continuare blog-ul, cred ca in lectia 5 o sa avem si ce vrei tu.

Anonim spunea...

e super cursul tau intr-o seara am invatat sa cant Vremuri de la Phoenix :D you rock

Anonim spunea...

salut . cred ca am o problema cu chitara in sensul ca orificiul prin care se prinde coarda E de sus in capatul gatului pare un pic fisurat , si suna prost . Daca o strang din cheite nu mai zangane si nu mai atinte nimic numai ca e alt sunet . Crezi ca ar trebui sa ma duc cu ea la muzica cu garantia ?

giure spunea...

Categoric ar trebui sa mergi la garantie cu ea si sa le explici ce se intampla...

Anonim spunea...

ok mersi . cursurile tale sunt foarte bune si multumim pentru ceea ce faci .

Anonim spunea...

Bravo giure esti excelent.
Acum incepe sa-mi para rau ca am avut un profesor prost de muzica la scoala si acum invat si eu cum pot.
Lectiile tale sunt foarte bune.
Intrebarea e: pot sa invat chitara bine si fara profesor?

PS:am o chitara acustica (made in China.
Toate cele bune din partea mea.

giure spunea...

Eu unul am invatat cu cursuri de pe net la inceput dupa care cu profesor cu care ma vad si acum. Ideea e ca atunci cand inveti singur de pe net e mai dificil sa gasesti drumul si ordinea in care ar trebui invatate. Exact asta incerc eu sa fac sa impartasesc din experienta mea in a invata chitara o ordine in care vad eu lucrurile. Categoric un profesor are efecte mai rapide decat invatatul pe net. Acum cursul meu incerc sa fie structurat si ordonat, dar cand inveti singur din mai multe surse e destul de complicat sa le pui cap la cap, e un proces de "trial and error".

Anonim spunea...

Salut! Foarte bun acest curs. Am si eu o intrebare. Daca am un cantec la cre stiu acordurile de unde stiu si ce tehnica sa folosesc la mana dreapta?

giure spunea...

Ei aici sunt multe de vorbit. Alegerea ritmului de mana dreapta vine odata cu experienta. Se pot executa cu orice ritm care se potriveste melodiei respective. Daca veti incerca o aceiasi melodie cu diverse tehnici de mana dreapta veti constata ca melodiei i se imprima un feeling diferit. Evident ca tehnica din lectia 1 va fi foarte putin folosita odata ce invatati sa cantati pt ca altfel va suna a "incepator". De asemenea odata cu timpul mana dreapta va incepe sa simta singura ritmurile si nu se va rezuma doar la ritmurile invatate. Eu personal am ascultat f multa muzica acustica, am fost atent la ritm si am incercat sa il imit. Odata cu experienta, cand aud o melodie (chiar si neacustica) imi imaginez ce fel de ritm i s-ar potrivi si il aplic pe ea. Totul e sa experimentati foarte mult

Samir spunea...

E foarte bun blogu acesta....yo am 16 ani si acum invat sa cant la chitara. folosesc acel popular program Guitar Pro si este de mare ajutor. Imi place acest blog pentru ca este de ajutor. Mai ales exprimarea in limbaj international e fb. Vreau sa spun k acel guitar il am in versiune full si mai am 90.000 de taburi, adik melodii ale formatiilor rock, rap etc. Daca cineva este interesat de acest program si mai ales de acele 90.000 taburi eu vi le ofer gratuit. Guitar Pro versiunea 5.2 . Ma puteti contacta la id de messenger yahoo: samir_metall si la icq samir.metall . 2-iunie-2008 .

Nice dude spunea...

super tare frate

Nice dude spunea...

Super tare frate, mersi si tine-o tot asa!!!
Io tocmai mi-am luat chitara si sunt super multumit de lectii.

Anonim spunea...

Buna
Mi se par foarte utile lectiile tale .
Doar ce m-am apucat de invatat si deja am o nelamurire la acordare. Pentru a acorda coarda a 4-a, RE , trebuie sa pornim de la fretul al 5-lea de pe coarda a 5-a, LA. Dar LA+5 = DO , si nu RE ( LA, LA#,SI,SI#,DO). Explica-mi te rog, unde gresesc.
Multumesc

giure spunea...

Succesiunea notelor ca semitonuri este urmatoarea:
LA+2=SI
SI+1=DO
DO+2=RE
Intre SI si DO e doar un semiton si atunci LA+5=RE.

Anonim spunea...

Aaaa-m priceput ... in sfarsit ... Multumesc

Anonim spunea...

salutare! Inca un incepator pe aici :) ... vreau sa-mi iau o chitara acustica shi am nevoie de un sfat : ce sa aleg intre un Ibanez V72E si un Fender CD-60 ? daca nu ce mi-ai recomanda tu ( pana in 550 RON ) ? P.S. Cursul tau e grozav ! ^^ abia astept sa incep shi eu sa invatz(lol ...n-o sa ma auzi spunand asta la schoala)

giure spunea...

Daca nu poti face un efort pana la Ibanez PF60SE as merge pe Ibanez V72E datorita partii electroacustice de pe ea. Si Fender-ul e ok(cam de aceiasi talie cu V72E) dar eu sunt putin subiectiv, sunt innebunit dupa Ibanez.

Anonim spunea...

vad ca acum merge, cine stie ce a avut, bine ca merge, mai devere imi spunea ca filmuletul in cauza nu poate fi ACCESAT eh bine ca merge

Anonim spunea...

Vreau sa invat sa cant la chitara, dar cred ca am nevoie de ajutor. Tii lectii pentru incepatori si in afara spatiului virtual?
Daca da te rog sa imi trimiti mai multe informatii.

O zi placuta,
Florina

giure spunea...

Din pacate timpul abia imi permite sa ma ocup de acest spatiu virtual. In realitate ma ocup cu altele... Dar incearca deocamdata virtual, nu e chiar imposibil...

Anonim spunea...

Salut
Vreau sa-ti spun ca ce-ai facut tu aici ...e grozav.Sa inveti tu oamenii sa cante la chitara (care doresc bineinteles)...ai niste cursuri muzicale grozave.
Pentru un incepator care nu stie ce-i chitara uite , asta vreau sa iau de inceput... e ok ?

http://www.musicart.ro/detalii-produs/830/harley-benton-hbstset-2-sunburst/

Iti cer parerea pentru ca nu stiu cu ce chitara sa incep

...iti multumesc anticipat.Cu stima , Florin, Baia Mare.

giure spunea...

Atentie! Pentru o chitara electrica este destul de slabut setul. Pentru o chitara acustica de inceput ar fi fost un buget bun. Daca vrei electrica mai investeste macar inca pe atat ca sa merite.

Anonim spunea...

buna. sigur o sa sune stupid, dar imi asum riscul. Am incercat si eu sa fac acordurile si apoi am incercat sa ciupesc fiecare coarda in parte cu degetele pe notele respective, dar cand fac asta realizez k apasand de exemplu prima coarda, o blochez pe a doua. e normal sa fie asa sau e din cauza k trebuie sa invat sa tin corect degetele? mi se pare cam greu sa le tin in asa fel incat sa nu blochez nici o coarda...hmmmm

Anonim spunea...

In primul rand Salutare!

Ma numesc Iancu si am urmarit pana acuma aproape toate lectiile tale.
Sunt foarte impresionat de ele. Sunt foarte explicative. pe 31 iulie plec la tara si acolo am o chitara. datorita tie am sa ma apuc de chitara si am sa urmez toate lecttiile. Prima oara am so acordez dupa metoda clasica , fiindca acolo nu am internet.

Totusi as vrea sa iti propun o melodie in care se foloseste chitara.

Sick Puppies - all the same.

Teas ruga foarte mult so asculti si daca ai putea sa incerci sa o canti?
Este o balada rock care incepe cu co chitara acustica si pe la refrenul al 2 lea incepe cu cea electrica.

In rest iti urez succes la urmatoarele lectii si numai sanatate!

blueberry spunea...

Buna! Ei bine, si eu sunt incepatoare. Am chitara de 3 zile :)). Si acum ma straduiesc sa invat. Mi-e destul de greu la acorduri sa tin degetele asa cum trebuie :(, dar sper sa reusesc pana la urma :D.

PS: felicitari pentru curs.

Anonim spunea...

buna.... imi sunt de un real folos lectiile facute de tine.... (cele video si cele de pe site).... dar nu cred ca as reusi sa pun eu acordurile pe o cantare la care am notele.... daca vrei sa ma ajuti.... te rog dai add la ,,pc_corneliu". ... am chitara de cateva luni si vreau sa progresez serios mai alez in cantarile care ma intereseaza... si de aceea am nev de acorduri.. sau poate este un program care face asta.... ms anticipat... si numai bine!!!

Anonim spunea...

De mult mi-am dorit sa invat sa cant la chitara si de curand am facut rost de una de la un prieten.

e veche de 10 ani+ (inainte sa cumpar una noua trebuie sa vad daca ma descurc). Are nishte corzi fooaaarte rigide ... dupa un acord imi fac degetele praf. O fi de la trecerea timpului sau asa sunt toate ?
oricum peste cateva ore ma duc sa iau un set nou de corzi dar nu mai am rabdare si m-am gandit sa va intreb pe voi


PS: super blogu nota 11

Reymona20 spunea...

Buna!Sunt incepatoare si am cautat mult timp un profesor bun care s ma invete s cant la chiatara si nu am gasit, am chitara clasica proprie si imi doresc mult s cand la el...TE FELICIT DIN TOT SUFLTUL pt cea ce faci...este extraordinar, ma ajuta enorm. Cum pot downloda filmuletele k s mai pot lucra dupa ele si cand nu am net?

oanna007 spunea...

Buna! Sunt incepatoare, si ptr ca "profesorul" meu este placet in vacanta, n am vrut sa raman pe loc cu lectiile la chitara si m-am orientat spre un site bun (si am gasit aici un site foarte bun...felicitari!) In legatura cu acordarea chitarii-am salvat acel program recomandat de tine. Indicatorul trebuie sa fie la 0 nu? :D:D

Anonim spunea...

Site-ul asta e genial. Ma uitam de mult la chitara si nu stiam cum sa incep.:D Multumesc mult!!!Tot respectul because you are a great teacher:D

Anonim spunea...

sal....observ cat te chinui pt totzi ceilalti....iti multumesc si in numele meu si in numele lor:)app eu am o chitara electrica Harlei Benton q corzi fender...app am si tunner....stiu in mare parte acordurile...adiq DO major....RE minor si major,MI monor si major,Fa major si minor,SOL doar major,LA, minor si major,SI minor si maj,....cam astea le stiu si le schimb destul de repede:)....dar as vrea o lectiie cat de poate de detaliata despre acorduriile q barem....adiqstii q potzi face de exemplu RE in mai multe felori de la prima tasta pana pe la ultima....as vrea sa imi sp cum cat mai detaliat...mentionez q nuprea le am q teoria muzicala...doar practica:D....stiii proverbul...:teoria o stiim q totzii practica ne omoara....eu am decis sa incep q practica:D....deci te rog sa-mi sp cand potzi sa scotzi o lectie dasta:D...te rog:)

Anonim spunea...

Este primul meu comentariu si pentru inceput toata stima. Acum ce vreu eu sa spun e referitor la melodii. Nu am reusit sa cant "Esti frumoasa" de la Antract. Cred ca trebuie sa canti melodia cu versuri nu cu numirea, sa spun asa, acordurilor. Nu sunt chiar incepator, stiu acordurile, insa acea melodie nu reusesc sa o cant. Cred ca ar fi foarte util pentru noi daca ai canta macar jumatate din melodie numai cu versurile ....e mult mai greu sa sincronizez vocea cu ritmul melodiei, cu cu schimbarea acordurilor, decat acordul in sine. Oricum, ceea ce faci e minunat!

Anonim spunea...

Salutare! Eprimul meu comentariu si la inceput toata stima pentru ceea ce faci.Ce vrea sa spun e referitor la melodii. Cred ca ar fi foarte util pentru noi daca ai canta melodia numai cu versuri, macar jumatate din ea. E mai grea acea coordanare voce acorduri decat acordurile in sine.

Anonim spunea...

sal....imi plac f mult lectiile tale:)....dar as vrea sa iti sp q l-ai uitat pe SI:)...app cand va fi urmatoarea ta lectie si despre c?:)

Anonim spunea...

pe site sunt numai indicatii despre cantatul pe acorduri

giure spunea...

nu inteleg ce vrei sa spui

Anonim spunea...

salut:D vreau sa imi cumpar o chitara acustica.. ce ma sfatuitzi sa aleg intre un fender CD 60 si un ibanez V70???trebuie sa ma hotarasc pana maine:)voi folosi chitara mai mult pentru folk:D..ms

Anonim spunea...

Salut. Si eu sunt incepatoare si chiar am dat de chestii folositoare. Am primit chitara acum 2 luni de ziua mea dar din cauza lipsei de timp (scoala cere mult, mult timp) nu pot repete decat sambata. Din cauza aceasta tot ce invat in timp de 2 zile cat tine weekend-ul uit pana saptamana urmatoare si ma enerveaza foarte mult. Ma ghidez dupa manualul domnului Gabriel Petric. Dar acum combinatia (video+comentarii) pe care am gasit-o pe site-ul dumneavostra ma ajuta sa inteleg mai bine.Asa ca am luat totul de la inceput.

Anonim spunea...

Multumesc mult pentru tot ce faci,totul mi-a fost de mare ajutor. Sper sa nu te opresti aici :)) Toate cele bune.

Anonim spunea...

destul de bune prelegerile despre acorduri dar de solo.........nu exista nici un material. care e cauza?

Pepp spunea...

servus Giure!
te-am adaugat alaturi de Mark Knopfler, Paco de Lucia si Nicu Alifantis - pe lista oamenilor care daca nu ar fi existat ... viata mea ar fi fost mult mai trista !!!
Multumesc pentru cursurile excelente !!! Voi fi un elev sarguincios - si sper sa nu fie un handicap prea mare faptul ca am 36 de ani (ma refer la mobilitatea degetelor).
Spor !

Bogdan spunea...

Stima si respect! Esti genial! Si nu ma refer numai la felul cum canti ci si la felul cum predai. Eu am imprumutat chitara unui prieten, dar am o mica problema: imi lipseste o coarda, D mai exact. Imediat cum fac rost de un set de corzi o sa reiau lectiile tale.
Faci o treaba extraordinara si sper sa continui!
Bafta in continuare!

Anonim spunea...

In prmul rand felicitari pt munca depusa.
Am citit mica ta povestioara de la inceput si in aceasi situatie ma aflu si eu, adica nu stiu daca imi va place asa de mult chestia asta incat sa fac o investitie majora, plus ca sunt si cam zgarcit din fire, asa ca am intrat in primul magazin de muzica si am gasit o chitara acustica pt incepatori de la Ariana nu stiu modelul in jur de 250 de ron, merge pt inceput?

Stefan spunea...

Salut. Ok cursul, dar ce zici, un baietel de 6 ani inebunit dupa muzica rock ar putea sa inceapa sau e prea mic?

Anonim spunea...

Mutumim pentru tot Giure ! Datorita tie m-am luat de chitara :)

Aurelian spunea...

Servus Giure, am o intrebare /nelamurire:
La acordurile C si D , am dificulati in a le efectua, deoarece chitara mea este una "Western" (corzile de fier) si imi ransc degetele serios. Este aceasta etapa normala, cicatrizarea degetelor? am auzit ca ar fi niste inelare ceva de genul pt protectie?, cum ma sfaturiesti sa fac?
Merci pt tutoriale si pt ajutor .Tine-o tot asa faci o treaba de exceptie

Anonim spunea...

sall ...as avea o intrebare ...vreau sa ma apuc de chitara shi nu am un buget prea mare...ma gandeam la o chitara hora (Western 12204)..ce zici ?... o da shi ink cv e vre`o diferentza intre o chitara simetrica shi una asimetrica..alta fatza de aspect:D...mz anticipat

Anonim spunea...

giure.. as dori si eu un id de mess de-al tau daca se poate:d

giure spunea...

da-mi tu id-ul tau si te adaug. nu o sa public acel comentariu

Anonim spunea...

Foarte util acest curs !! Buna treaba ...

Anonim spunea...

salutare! vreau sa invat sa cant la chitara si doar ce am dat de blogg-ul tau, este foarte util, am incercat sa fac si eu acordurile dar atunci cand tin degetul pe o coarda cea inferioara nu mai suna iar acordul nu se aude asa cum trebuie..... ce pot face in acest caz?

Anonim spunea...

am o chitara de 3 luni si nu am invatat mai nimic in tot acest timp...de cand am dat peste blogul tau am invatat sa acordez chitara(inainte suna aiurea...foloseam tunere bune de nimic)credeam ca chitara nu e buna dar de cand am mai invatat sa o acordez in sfarsit suna ca una normala....acordurile le stapanesc bine si toate astea in doar cateva ore....mersi omule...esti tare

Anonim spunea...

salut!! nu jtiu dak mai ai timp de aja ceva dar de curand mi`am luat o chitara acustica ibanez v50 si aj vrea sa invat sa cant la ea...am tot incercat cu ce ai postat aici dar tot ating corzile cu degetu in loc de una apas 2 simultan..e ste vri problema sau aja a inceput fiecare?! si mai ales cand vreau sa schimb acorduri parca imi vine sa le pun pe toate pe aceeasi coarda...un sfat te rog...apropo am 2 zile de cand am inceput sa urmez cursu tau!!!

daniel spunea...

Salut! Ceea ce vad si citesc aici este fantastic! Nu mai sunt tanar dar daca as mai fi si as fi fost indrumat spre acest blogg cu siguranta as incerca sa invat sa cant la chitara. Dar si asa, m-ati convins sa fac cadou fetitei mele cadou o chitara. Am vazut recomandarea facuta pentru modelul Ibanez. Dar ce nu stiu: sunt mai multe marimi (dimensiuni) aferente varstei? Pentru 12 ani ce imi puteti recomanda?

Anonim spunea...

Giure spune-mi te rog ce ai alege daca ai avea 3 luni de chitara un Ibanez v70 sau un model de la ariana ?! si inca ceva ...te rog mult sa ma adaugi in lista de mesg daca e ok ...mackelele87

giure spunea...

avand 12 ani o sa creasca foarte curand si mai bine luati de la inceput o chitara buna. Marimea standard este 4/4. 3/4 e mai mica.

daniel spunea...

Multumesc pentru sfat. Voi cauta deci o chitara 4/4. A doua intrebare: Acustica sau electro-acustica? Si mai cer un sfat: la cine pot apela, contracost evident, pentru a merge impreuna cu mine sa verifice daca ceea ce o sa cumpar este OK sau nu. Ma refer la calitatea acustica a produsului. Si cu asta eu ma voi retrage. Cu siguranta peste o luna fetita mea va deveni un membru activ al acestui blog.

giure spunea...

electroacustica daca va vrea sa cante vreodata pe scena sau sa se inregistreze pe calculator, altfel acustica e suficient.
daca esti din Bucuresti putem lua legatura si te ajut eu fara nici un cost daca timpul imi va permite.

daniel spunea...

Buna dimineata. DA, sunt din Bucuresti iar oferta Dvs. ma grabesc sa o accept pentru ca este mai mult decat am sperat. Numai ca nu stiu cum pot lua legatura cu Dvs.

giure spunea...

Lasa-mi un id de mess aici si vorbim (sau un tel). Sambata asta as fi dispus sa mergem

daniel spunea...

Multumesc pentru propunere. ID danielnistor@yahoo.com dar datorita serviciului as prefera un telefon mai intai 0744343605. Este suficient un simplu bip iar eu revin cu telefon. As aprecia daca aceste date nu vor fi postate pe blog

sandra spunea...

Salut, as vrea sa imi cumpar o chitara dar nu prea stiu ce sa aleg...spre exemplu ma uitam la modele astea: http://www.esound.ro/Ibanez-SGT130---Acoustic-Guitar,p-854.html ....http://www.esound.ro/Ibanez-V72E---Acoustic-Guitar,p-839.html
ai putea, te rog, sa imi spui cam care e diferenta dintre cele 2?
as dori sa imi iau o chitara care sa reziste, nu sa o tin un an,doi si dupa aceea sa trebuiasca sa imi iau alta...
merci mult:)

GMV spunea...

Meriti tot ce e mai bun pentru ce faci!Mai ales ca o faci fara sa te plateasca cineva.:)
Un lucru extraordinar!

Mersi mult pentru ajutor,si inc-o data felicitari pentru tot!

bianca spunea...

dumnezeule cat de greu poate sa fie!!! jeez.. eu una abia mi-am luat chitara de 2 saptamani(ibanez acoustic) si ma chinui. in fiecare zi. si am impresia ca nu fac niciun pas inainte.of of..ce greu e sa canti la chitara!

Laci spunea...

Sunt incepator si pot sa zic ca lectiile tale ma ajuta foarte mult. Spor la treaba.

Unknown spunea...

Am primit o chitara acustica cu 3 corzi de plastic si 3 de otel. E clasica sau western ? :)

Anonim spunea...

Salut! Am 14 ani si vreau sa ma apuc sa cant la chitara. Am o chitara acustica, dar in viitor as vrea una electrica. M-am uitat pe esounds.ro la niste modele Peavey si Ibanez.Ce sa spun...Sunt fan Ibanez dar sunt putin cam scumpe...pentru inceput ar fii bun un Peavey?:D?

criss spunea...

buna!am chitara de vreo 3 zile si blogul tau imi este de mare ajutor...am totusi o mica problema...am cam exagerat cu exercitiul si degetele au inceput sa ma doara ingrozitor si nu mai pot tine apasate bine corzile...si suna ca naiba...exisat vreo metoda prin care as mai putea atenua durerea?:D.merci pt ce faci tu aici anyway:)

Spiri spunea...

GIUREEE!!!De 2 zile urmez cursul tau si pot sa spun ca ma dor degetele de la mana stanga de innebunesc :|... ce sa fac sa nu mai doara asa tare????

Anonim spunea...

Mi-as dori sa stiu ce chitara (as vrea una electrica) mi-as putea cumpara(adica cea mai buna varianta) cu 7-8 miloane(lei vechi) te rog mult sa ma sfatuiesti:)

Anonim spunea...

Salut!Vreau sa spun ca este foarte folositor cursul tau!..ID-ul meu de mess este ema_smile4u.Te rog adauga-ma la prieteni pentru ca poate o sa am mai multe intrebari legate de lectii;)

Anonim spunea...

Salut...astazi "din greseala" am intrat pe acest blogg si am retrezit un vechi "vis" acela de a canta la chitara.Cred ca dupa ce am vizualizat prima lectie sunt mai hotarat ca oricand sa-mi indeplinesc visul.Sunt din Iasi am 27 ani si sper din tot sufletul sa reusesc. Poate ma ajuti (ajutati) cu cateva sfaturi in "procurarea" instrumentului.Adresa mea este matei_daniel2003@yahoo.com (0745.830.578) Multumesc foarte mult PS. Inceputul lectiilor este super tare

Anonim spunea...

Cel mai util curs pe care l-am gasit pe net ... ma bucur ca cineva a avut in sfarsit aceasta initiativa ... felicitari si asteptam sa mai auzim de la tine.

Anonim spunea...

Imi place foarte mult ceea ce faci. Eu am chitara acustica dar mi-am luat si o electrica si exersez pe ea pt ca e mai practic. Eu zic ca faci un super gest, sa ajuti pe cei care habar nu au de cantat la chitara. Am intrat intamplator pe blogul tau si ma folosesc de training-ul tau. Te felicit si iti multumesc pentru ca asa mai invat si eu cate ceva. Keepin touch

olgutza spunea...

Buna! este extraordinara ideea ta..felicitari! zilele astea imi procur o chitara si abia astept sa iti urmez cursurile. Bravo inca o data..originala idee.

cris spunea...

Buna,
Imi doresc foarte tare sa cand la chitara,materialele sunt foarte bune,numai ca eu se pare ca am doua maini stangi:),imi dau toata silinta sa fie cat mai bine pentru ca imi doresc enorm sa pot canta la chitara.Multumesc anticipat

cris spunea...

Daca se poate mi-as dori si un id de mess...uneori sustinerea morala poate face miracole...:)...adresa mea de mail este essig_iuliana@yahoo.com.
Multumesc anticipat din suflet.
Cu respect,
Cristina

SunShine Guitar spunea...

Salut! M-am uitat peste blogul tau si este f. tare! Lectia asta este chiar interesanta! Datorita tie sunt acum destul de bun. Te rog sa vizitezi si blogul meu http://desprechitara.blogspot.com. Inca nu este chiar gata.
My respect!

Mawkish spunea...

Salutare
Mi-am luat chitara, doar ca sa ma relaxez, este clasica(cu gaura in ea ) cum zici tu :)
Cred ca e cel mai distractiv si ok curs
Felicitari si multumim
Ma apuc de treaba, pff de relaxare :)

Green eyes loves Green Day spunea...

Buna! Sunt incepatoare si as avea o intrebare...atunci cand iau degetele de pe taste incarcad sa schimb acordul imi bazaie coardele si se strica sunetul?

Anonim spunea...

Nu l am descoperit de prea multă vreme cursul, dar este profesionist. Cred că sunteţi profesor de chitară sau ceva...Sunteţi f deştept, e practic matematică.
Mi am luat chitară Tenson şi mi ar plăcea sa ştiu c spuneţi de ea. În caz că vreţi să mi spuneţi părerea mailul sau id ul meu e : miruna.isabella.
Numai bine !

Anonim spunea...

Am o intrebare , ai putea sa imi explici te rog ce inseamna H si P ? ---> 2h3p2p0 , iar daca mai exista si alte simboluri de genu ai putea sa imi explici ce inseamna? te rog mult

Anonim spunea...

Am o intrebare , ai putea sa imi explici te rog ce inseamna H si P ? ---> 2h3p2p0 , iar daca mai exista si alte simboluri de genu ai putea sa imi explici ce inseamna? te rog mult . Scuze pt mesajul anterior , nu era complet , daca ai timp si vrei sa imi explici trimite un mail te rog , [ mail - damaschin.andrei@yahii.com ]

Anonim spunea...

sora mea mai mica mia dezacordat chitara , nu ma priep la acordat , am incercat si cu un tuner dar nu prea mia iesit .:(( nu stiu ce sa fac

Constantin spunea...

pai de inceput.........COOL...ma bucur ca te-am intalnit virtual idea este sa continui si sa nu apleci urechea la critici pt ca toti sunte-m critici astept urmatoarele tale lecti si ma bucur ca am aflat cum se poate canta si usor la chitara si se aude bine se aude ff bine aviz celor care nu aud bine scoate=ti din bas

Constantin spunea...

buna am revenit cu produsul munci tale adica si al meu dar cu ajutorul simplitati cucare predai cred ca sunt multi multi care invata repede si acceptabil asa cum am invatat eu am inceput chitara sa fac acum 6 luni cu o pauza de 3 luni am revenit la chitara si am inceput sa iau lectii virtuale acum as vrea si astept critici tu sau voi fiind singuri mei profesori:)http://www.youtube.com/watch?v=e7XDB0Upvrs vizionare placuta :)

Constantin spunea...

O chestie buna a r fi mai zic eu dupa ce a spus si Giure adica sa posteze fiecare ce are este un bun stimulent pt fiecare dintre noi mai si invatam unu de la altul s.a.m.d.Dar pana atunci inca ceva aparitiihttp://www.youtube.com/watch?v=rXfJnPyIENI
http://www.youtube.com/watch?v=SvNJv6LOulA toate multumita Primei mele profesoare Didina Curea si lui Alex Giurea care ne-a aratat cat este de simplu sa canti la chitara astept critici va rog-O GRESEALA O OBSERVI MAI REPEDE CAND TI-E SPUSA

Constantin spunea...

Giure daca se poate sa-mi dai id tau te rog si daca nu poate ma poti ajuta cu acordurile de la Bogdan Bradu-Departe de tine
te rog multumesc anticipat

Constantin spunea...

Uneori ma intreb daca nu vb singur oare vb ma intreb daca nu ai obosit Giure sau chiar ai obosit:)est eceva normal daca da nu are nici o treaba cu varsta in fine ti-as ramane indatorat daca mi-ai spune unde gresesc cel mai mult unde sa pun accent cel mai tare fara profesor invat rau si nu stiu cel mai grav :D dar ce are a face daca ma critici si sfatui tu astept un raspuns aici sau id. elvis_dinica pe yahoo

MULTUMIRI ANTICIPAT

Constantin spunea...

si lucrand lucrand am mai invatat o melodie http://www.youtube.com/watch?v=ZHv6PvatBr4

astept critici si concurenta

Constantin spunea...

Giure asta est eultima rugaminte si nu t emai stresez auzi mi-am luat microfon si mixer acum treaba merge dar merge separat de web cum sa fac te rog sa am imaginea web si calitatea mixer


MERSI ANTICIPAT

kory_b spunea...

Salut!Sunt incepatoare si am o chitara acustica western.
Cursurile tale sunt exceptionale.
Problema e ca, chitara mea e foarte veche cam 35 de ani si pur si simplu nu suna bine!Ar trebui sa-mi schimb corzile? Si inca ceva...prin exercitiu s-ar putea sa nu mai mai doara asa tare degetele de la mana stanga?

Anonim spunea...

luisaa.
buna.
pt inceput as vrea sa iti multumesc pt ceea ce fc..esti chiar de admirat!
azi am primit cadou o chitara,tot ce iti pot spune ca este acustica(are corzile din metal).nu stiu absolut nimic de chitare..mi.ar place ft mult sa invat..incet,incet.daca mi.ai putea spune cu ce anume trebuie sa incep?am inteles ceva din comentarile catre tine,de un program..deci eu efectiv o iau de la 0.
ps.chitara am primito de la un cantaret..care a folosito.dar este in satre chiar ft buna.

Anonim spunea...

am si eu o intrbare ... dn ce oras sunteti ?:D daca puteti sami raspundeti pe idu be_thequenn_of_butterflys@yahoo.com
chiar va rog:D

mihaela spunea...

buna,
ma chinui de foarte multa vreme sa invat sa cant la chitara....
o sa incerc sa ma tin de cursurile tale....poate s-o lipi ceva de mine!
cred ca sunt fara speranta!
mai vb!
mihaela (piatra neamt)

Anonim spunea...

va rog imi puteti spune cad mai postati un nou curs
Am reusit sa fac cele 5 cusuri la perfectie
ps:faceti o treaba foarte buna

candreanu spunea...

sal man

chiar mam gandit sa imi iau chitara dar ma intrebam cum invatz si uite ca am dat de clipurile tale si lectiile tale si ma bucur enorm esti f tare man saptamana asta o sa imi iau si eu una as dori sa invat cintece de la biserica (babtist) asa ca ptr inceput o sa invat acordurile si tot ce invetzi u si ma ganbdeam sa iau una acustica ptr genu asta de muzica u ce poti sa imi recomanzi? daca nu te superi ms

ipo spunea...

Salut!
Nu stiu daca mai e de actualitate site-ul, dar felicitari pentru idee. Chiar daca sunt numai 5 lectii si a 6 nu pare sa fie la orizont, e foarte ok pentru un incepator, sau pentru un "ruginit" care n-a mai cantat de 10 ani.
Bafta!

giure spunea...

Informatia sigur este de actualitate, muzica fiind aceiasi indiferent de timpul meu...

ipo spunea...

Hei, merci de raspuns!
Am luat-o batraneste de la lectia 1, pentru ca am deprins obiceiuri proaste cand cantam intr-o "trupa" in liceu! Vei mai continua pe suportul acesta de blogspot sau te vei muta pe .ro? Sper sa ai timp si un eventual mic profit din publicitate ca sa te stimuleze sa continui cursul.
Toate bune,
Mihai

ipo spunea...

LE: vroiam sa zic "de actualitate" in sensul ca mai citesti comentariile primite. Muzica e, cu siguranta, la fel de sute de ani! :)

ipo spunea...

Ultima adaugire: ruginitul eram eu. Cred ca am probleme cu exprimare... :D

giure spunea...

intelesesem de la inceput cu "ruginitul"
o sa trec pe .ro dar tot cu suport blogspot in spate

exit spunea...

nu pot decat sa iti multumesc pentru cursurile astea
sunt incepatoare si chiar ajuta!
la cat mai multe cursuri!

exit spunea...

crezi ca este posibil sa invat si singura sa cant daca depun multa munca?

Anonim spunea...

Buna! Tocmai ieri am primit o chitara si un prieten mi'a recomandat blogul tau, si chiar imi este de folos. Dar am o mica "problema": mi'am instalat tunerul recomandat de tine dar nu stiu cum sa-l folosesc... Poti sa'mi zici si mie, te rog? Multumesc anticipat

giure spunea...

@exit: cu siguranta se poate
@anonim: tunerul iti arata ce nota ciupesti. Trebuie sa faci in asa fel incat cand ciupesti corzile pe rand tunerul sa arate EADGBE

Vio spunea...

Salut! D-zeu sa-ti rasplateasca eforturile si sa te binecuvinteze! Ai un dar exceptional si o rabdare fantastica...dupa Craciun urma sa platesc pe cineva sa ma invete sa cand la chitara, dar, din intamplare am dat de site-ul tau....si cred ca n-o sa mai fie cazul sa mai platesc profesor...o sa fii proful meu. Multumesc pt ceea ce faci! Vio

Stefan spunea...

ma cheama stefan si am 13 ani chiar daca nam terminat cursurile tale vreau sati spun ca tot ce ne inveti se "lipeste" foarte rpd de noi ...vor mai fi si alte lectii inafara de astea 6 sau 7 ???

Anonim spunea...

ma numesc raluca am 14 ani...si as vrea sa imi iau o chitara ..insa nu stiu de care...iti cer o parere
si e prea tarziu sa invat sa cant la ea chiar daca am 14 ani???
poti sa imi dai mai multe detalii despre ce fel de chitara imi trebuie??
te rog..ms

Stefan spunea...

Buna
In primul rand vreau sa iti zic k ai un site ft intresant
Tine'o tot asa!
An ji eo o chitara dar e clasica. Lectiile tale sunt valabile ji pt chitara classica?

giure spunea...

Muzica este aceiasi indiferent de tipul de chitara. Cursurile mele sunt orientate spre acustica si clasica dar pot fi folosite si pe electrica la "rece".

giure spunea...

@raluca: eu am invatat pe la 23-24 deci cred ca nu e tarziu nici la 40 de ani:)

Anonim spunea...

Foarte frumos : iti pierzi timpul liber ca sa ne inveti pe noi sa zdranganim chitara. Lectiile sunt foarte practice. Multumim >:D<

Ps. Daca am o chitara de calitate mai slaba -Reghin- imi poate afecta calitatea sunetului?

Anonim spunea...

Buna..am o chitara foarte veche...de pe vremea tatalui meu ; sunt incepatoare si nu pot exersa pe ea deaoarece arata foarte aiurea nu are o coarda si sunetul este jalnic .As vrea sa-mi iau o chitara dar nu m-am hotarat inca..Cursul tau imi este de mare folos...Am cautat mai multe site-uri dar in zadar ..Ce chitara este buna pestru incepatori?help:( Multumesc:*

Anonim spunea...

In primul rand vreau sa-ti zic sa-ti dea Dumnezeu sanatate pentru ca din punctul meu de vedere chiar faci o treaba super buna.

Eu sunt acum la prima lectie si vroiam sa te intreb cam cat ar trebui sa-mi ia sa trec de ea.
Repet cam de o saptamana si n-am mai avut contact cu chitara pana acum.

Inca o data iti multumesc mult si La Multi Ani pentru 2010! :)

Anonim spunea...

TE ROG FRUMOS SPUNEMI CE SA ALEG o chitara acustica sau o chitara electro acustica? care sunt diferentele?apropo cam in cat timp daca exersez sa zicem aproape in fiecre zi voi reusi sa cant cat de cat bine?

Raluca Cocuț spunea...

eu invatasem de la o prietena alta bataie, ceva cu doua jos, doua sus, urmate de una jos si una sus. doar ca am ceva probleme.
oricum cred ca o sa urmez blogul tau in ceea ce priveste invatatul. am luat chitara in mana acum o saptamana, stiu 7 acorduri dar mi-a foarte greu sa le leg. se pare ca prima lectie da roade. multumesc :) si tinem legatura :)

Anonim spunea...

foarte frumos din partea ta iti multumesc pentru munca ta sper si eu sa ajung sa cant la fel ca tine sau macar pe jumatate

Unknown spunea...

Salut!

Sunt foarte tari cursurile tale, dar am si eu 2 intrebari:
1. am o chiatara de la hora regin de pe la niste prieteni care pare sa se dezacordeze f des (am acordat-o cu programelul aptuner dar nu am microfon sa il bag inauntru, microfonu e integrat in laptop). Dupa ce incerc acordurile C G si D de mai multe ori .. ma chinui 1h observ ca corzile s-au slabit si apTuner imi arata ca sunt cu o nota mai jos toate.

2. cand schimb intre acorduri C -> G(mai precis cand ridic degetele de pe corzi) mai iese un sunet suparator de care nu stiu cum sa scap un fel de vibratie a cordii de pe care ridic degetu. Cum scap de ea?

laura spunea...

Ms mult, deci blogul asta e cel mai folositor pe care l-am citit, care explica perfect. Am 13 ani si vreau sa ma apuc de cantat la chitara si nu stiam nimic, dar ce ai spus tu m-a scos din ceata :)). Sa imi iau o chitara acustica?

Anonim spunea...

salutare....la fel ca ceilalti incepator...cursul tau e foarte bun...am invatat chitara mai repede...adica am inteles-o....da am o mica problema...stiu ca poate o sa sune aiurea...da ca incepator am voie sa intreb....cateodata imi tremura o coarda..cand fac un acord..si scoate un sunet...cahhh....trebuie sa tin apasata coarda calumea de pe gatul chitarii...???sau am intins eu prea mult coarda?

giure spunea...

@Anca:
Chitarile din gama mai ieftina au prostul obicei sa se dezacordeze rapid. Din pacate nu prea ai ce sa faci, poate sa incerci cu niste corzi mai subtiri care sa nu impuna atata tensiune. In legatura cu bazaitul, poate fi de la vreun deget pe care nu il apesi suficient de tare, sau dintr-un defect al chitarii (mai rar).
@Laura:Da, dar sa tii cont ca vei creste. E mai bine sa iei marime mare de la inceput.
@Anonim:Trebuie sa apesi mai tare pe acea coarda care bazaie. Din cauza ca nu apesi suficient de tare apuca sa bazaie intre deget si fret.

Cristina spunea...

hey:)
si eu sunt incepatoare..vroiam sa zic dak e bn sa comanzi o chitara dp net?..adik mai stii..poate sa aiba cn stie ce probleme pe kre nu le stiu..pt k nu cunosc ft bn chitara;))..
vroiam sa mai intreb knd trebuie sa acordezi chitara..si dak programu ala kre ai scris tu un link cu tuner este gratis?..sau kt ar costa unul si unde se gaseste?
thanx:)..o zi buna:)

Anonim spunea...

Salut! Sunt incepator si sfaturile tale si videoclipurile sunt de mare folos,dar imi mai trebuie ceva explicati baga id meu in lista ta de mes udy_gusti /RESPECT

Anonim spunea...

salut! sunt eddy,pot sa zic inca,un incepator si ma ajuta foarte mult cursul tau!imi pare bn ca vrei sa ne ajuti p enoi astia mai incepatori:p...

Anonim spunea...

hy..sunt chris,
am si eu cateva intrebari:D...sunt incepatoare..
well..primu rand..kt timp imi ia sa invat ?..makr sa ma descurc la ocantare?..
am facut o comanda dp net..sunt bune cele dp net?..si am faqt una de Hora Reghin..si am inteles la un comm park..k se dezacordeaza :-s..ce parere ai?..nu e firma buna?
nam inteles cv..deci acordurile sunt A,B,C..cv d genu..dar pe a cata tasta e?:S..
si care e diferenta intre A si a..am inteles k literele mari sun major..si cele mici minor..dar cum se canta cele minor?..
si knd acordez o chitara ..pt priam oara o acordez imediat ce o cumpar?..cum stiu k e dezacordata?..unde gasesc un tuner gratis dp net?:))..si cum il folosesc?..
multumesc..km multe intrebari dar..asta e..inceputul..
thanx:)

Anonim spunea...

Salut...Sunt o incepatoare multumita de lectiile tale!Sunt grozave!!!!:-))
O mica si minora problema...@_@' Sunt stangace...Ma dor degetele si trebuie sa scriu...Exista vreo metoda de a le mai ,,desumfla"???
M-am obisnuit cu bataia si e mai simplu la acorduri...Chitara e Hora...Pe aici nu am de unde alege...
Trebuie sa-i schimb corzile...cele subtiri ,,tacane" cand o acordez...Dar oricum...Multumesc pentru lectii!!!!!!!

Unknown spunea...

Salutare
Din Canada va scriu si am descoperit site-ul la fix. Treaba pe care o faci e de apreciat; vreau sa spun ca doar in cateva zile am facut progrese enorme. Eu am o chitara YAMAHA F-310-P (vre-o sugestie legata de chitara)
Tinem aproape. Multzam

Unknown spunea...

Mi-am cumparat o chitara YAMAHA F-310-P (crezi ca este ok pentru incepatori)
Toata aprecierea mea pentru munca pe care o faci

robi93 spunea...

salut...vreau sa invat sa cant si eu la chitara...cam in cat timp invata un om acorduriel G C D....eu ma chinui cam de vreo 3-4 zile...dar inca nu pot schimba pozitia degetelor atat de rapid..si de aceea nu-mi iasa melodia aceea de la phoenix

robi93 spunea...

salut...vreau sa invat sa cant si eu la chitara...de vreo 4-5 zile ma chinui sa cant melodia phoenix-vremuri, dar nu-mi iasa...acorduirle G C D imi iasa, numai ca nu pot schimba pozitia degetelor foarte rapid, si de aceea nu-mi iasa melodia!! Cam in cat timp se poate invata asta. Eu repet cel putin 30min pe zi.

Anonim spunea...

http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=51 este chitara acustica??

Anonim spunea...

http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=51 este chitara acustica sau classica ?

Pika spunea...

Salut!
Si eu sunt o incepatoare in ceea ce priveste chitara, dar lucruile devin chiar mai dificile. Detin o minunata veterana de prin '70, in stare destul de ok. Cutia de rezonanta are mici crapaturi si distanta dintre corzi si gat e putin mai mare decat cea obisnuita (din cauza corzilor prea stranse, gatul s-a strambat putin) si chestia asta ma cam supara la degete. Nu prea imi ies acordurile, dar ma gandesc ca poate fi din cauza ca nu apas destul de tare, dar ma bate gandul ca e din cauza chitarei si a distantei. As putea avea o parere cu privire la dilema ce ma supara? :D

Anonim spunea...

pur sy symplu unele lukrury sunt total paralele pt myne.sper k ku tympul sa postezy may multe explikatyy.merky mult pt tot sy ity doresk mult sukkes sy in kontynuare.

Anonim spunea...

buna.... imi sunt de un real folos lectiile facute de tine.... (cele video si cele de pe site).... dar nu cred ca as reusi sa pun eu acordurile pe o cantare la care am notele.... daca vrei sa ma ajuti.... te rog dai add la ,,pc_corneliu". ... am chitara de cateva luni si vreau sa progresez serios mai alez in cantarile care ma intereseaza... si de aceea am nev de acorduri.. sau poate este un program care face asta.... ms anticipat... si numai bine!!!

25 august 2008, 07:50
Tomy spunea...

Anonim spunea...

Salut sunt Ioana lectiile tale sunt supper deci vorbind am inteles acordurile mult mai usor:D

Anonim spunea...

Doamne deci sincer!Acesta este cea mai utila lectie de chiatara pe care o poti gasi...Mi-am cumparat recent o chitara si merg la club alturi de altii pentru a invata ceva dar nu stiu decat 9 acorduri despre care nici nu stiu daca suna bine si nici sa fac legatura intre ele(adika sa le cant unul dupa altul)
sincer...cred ca numai cu lectiile tale orice incepator ar putea invata sa cante..ar trebui sa devii profesor!
O chestie....ce fel de exercitii trebuie sa faci pentru a putea canta voce in acelasi timp in care canti la chiatara.Multumesc foarte mult pentru lectii!

I r i n a ^ spunea...

heeei.salut.
e interesant cursu' tau.
si eu sunt o...semi-incepatoare.;).

I r i n a ^ spunea...

heeei.salut.:D>
cursu' tau e interesant.=p~.
si eu sunt o ... semi-incepatoare.
ma bucur ca se gaseste cnv....
sa'i ajute si p'asta incepatori.:P.

Anonim spunea...

Buna ma numesc bianca si as vrea sa-ti spun ca cursurile tale ma ajuta foarte mult acum sunt la lectia 3.4.1 acum cateva luni cand miam cumparat chitara parinti mei nu miau gasit un profesor de chitara si am intrat pe google si am vazut site tau doar in 3zile am inceput sami dau drumul cu mana .Multmesc foarte foarte foarte foarte mult !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iulia spunea...

buna!sunt incepatoare si cursul tau imi este de mare ajutor mi-am cumparat chitara acum o saptamana si profesorul de la sc este ocupat asa k am kautat pe net si am gasit cursul tau si mi s-a parut ff interesant.

Anonim spunea...

O intrebare am: distantele dintre freturi sunt la fel la toate chitarile sau difera in functie de chiara pentru ca ma chinui cam mult cu degetele sa le folosesc atunci cand am un acord pe o lungime de 3 freturi.

Anonim spunea...

nemaipomenit......ma tot gandeam cum sa fac sa invat sa cant la chitara.....ei uite ca am gasit rasp........beton........tine-o tot asa

Anonim spunea...

sall ... eu am 13 ani ( aproape 14 ) si am cam un an si jumatate de cand cant la chitara ... am si eu o nelamurire :D la acordul C (do) ... profesorul care imi preda cursurile nu a pomenit nimik de degetul 2 ... eu prind C`ul doar cu 1 si 3 ... e vreo problema sau vreo diferenta ??? ast raspuns ... ms :D:P

Anonim spunea...

tot eu ... vreau sa zic k dak rasp la intrbarea mea e in video nu m`am uitat la ele pt ca nu merg bn videoclipurile p laptopu` meu k tot se itrerup si nu inteleg nik pana o sa am comp ... deci scz de deranj :D:P

Anonim spunea...

tot eu ( anonim )... vreau sa zic k dak rasp la intrbarea mea e in video nu m`am uitat la ele pt ca nu merg bn videoclipurile p laptopu` meu k tot se itrerup si nu inteleg nik pana o sa am comp ... deci scz de deranj :D:P

Anonim spunea...

nu ne înveți și acorduri cu barem?

Adda spunea...

Buna! sunt incepatoare si cursul tau m-a ajutat mult. Continua pt. ca esti bun in ale educatiei. Succes!

hdsoare spunea...

Sall sunt la prima lectie si ma dor buricele la degete si nu numai atata ating coardele intre ele :(( cu degetele celelalte care le tin deja pe coarde cred ca e chitara proasta ca e daia la 2 milioane 4 sute : tre sa repet mult pana reusesc sa cant cateva melodii perfect:((

Unknown spunea...

DUpa ce invat astea faci un fideo cu melodia copilita fara minte la mana stanga cum sunt acordurile pls ,intradevar e simplu cand vad si zic ca stiu dar cand incep sa cant zici ca rup coardele :))

Unknown spunea...

SAL DE UNDE STIU EU TABULATURA CA TABULATURA ACOLO E DOAR LA PRIMA STROFA PLA ZIM LA ID DE MESS CA SUNT LA PRIMA LECTIE AICI SI NU PREA STIU CUM MERGE CU ASTA AICI UNDE SCRIUID Y!M: hdsoare

Anonim spunea...

buna! ma numesc amalia si am incercat sa invat ceva din cursurile tale online! problema mea este ca nu prea inteleg nimic si dac invat totusi ceva nu pot schimba acordurile repede

Ovidiu PINTEA spunea...

Salut! Mi-a placut chitara clasica de cand ma stiu, dar abia acum - la "maturitate", ca sa vorbim eufemistic - mi s-a pus pata sa incerc sa cant si eu. Problemele mele ar fi urmatoarele:
1. Sunt stangaci, si desi mai fac cate ceva si cu dreapta, nu cred ca m-as descurca cu mana dreapta pe coarde. Ce pot sa fac in situatia asta?
2. Ce chitara imi recomanzi, eu neavand niciuna pana acum?
Multumiri anticipate!

Anonim spunea...

La Acordul D a 3-a poza scrie (1),3,2 dar punctul nu e pus pe fleru 1 !!!

Teodor (Teo) spunea...

SUPER TARE cursul. Mai ales pt mine. Sunt incepator. Mi-am luat chitara acum 4 zile si mi-a prins ff bine. Apropo ce parere ai despre chitarile HOHNER? Si mai am sa iti multumesc si pt programul cu care mi-am acordat chitara, stii, fiind noua se dezacordeaza repede.

Unknown spunea...

Salut, sunt Teo (baiat) si vroiam sa iti spun ca lectia este super. Mai ales pt mine, mi-am luat chitara acustica acum 4 zile si mi-au fost de mare ajutor. Apropo, ce parere ai de chitarile HOHNER, daca ai auzit? Si mai am sa-ti multumesc si pt programul cu care mi-am acordat chitara. Stii find noua, se dezacordeaza repede. Mersi inca o data.

Ivona spunea...

Buna! Am cumparat o chitara acustica si sunt incepatoare. Incerc sa invat acordurile pe care ni le-ai prezentat (G C D), dar inca nu reusesc sa le reproduc cursiv unul dupa celalalt. Cam in cat timp ar trebui sa reusesc?

Ionia spunea...

Buna!Imi este de foarte mare ajutor cursul tau ,insa, am o mica problema, nu reusesc sa leg acordurile, adica nu am degetelele destul de rapide astfel incat sa le schimb pozitia fara sa mai ating corzile si sa se auda si alt sunet intre acorduri.Daca intelegi ce vreau sa zic...

Anonim spunea...

Vreau si eu sa intreb ceva:D..: trebuie sa ai unghiile taiate ca sa canti la chitara...sau e mai bine cu ele mai mari?nu se rup corzile?..sunt incepatoare.....Multumesc.!Tine.o tot asa..:d

Anonim spunea...

nu prea ma descurc cu C,am degetele destul de scurtutze....un sfat?

Anonim spunea...

buna!Sunt incepatoare si am o mica problema cu acordul C, am degetele destul de scurtutze(cred ca asta ar fi problema) si nu reusesc sa il tin cum trebuie....ai un sfat si pt mine? ms mult!!! esti f bun in ce faci.

AnNa spunea...

buna
iti admir munca depusa pentru a ne invata p noi sa cantam...dar am si eu o problemaatunci cand inerc sa cant un acord cand tin degetu pe una din corzi aia de mai jos se blocheaza...se poate remedia?

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 370   Mai noi› Cele mai noi»