Lectie noua

Am reusit sa public noua lectie. Sper sa va placa. Nu uitati daca gasiti ceva interesant in reclame daca dati click se deschid in pagina noua. Incepand cu lectia urmatoare o sa filmez cu o camera HD. Succes!

In loc de bun venit (de citit inainte)

Fie ca ieri ti-ai vazut prietenul cel mai bun cantand la chitara, sau ai fost aproape de o scena si ai invidiat succesul artistilor, fie ca pur si simplu vrei sa ai acest frumos hobby, nu stii de unde sa "apuci" pe acest drum. Internet-ul este plin de lectii, metode, mai bune, mai rele dar aproape de 90% au un punct comun: sunt in limba engleza. Intr-o dimineata m-am trezit si am zis: "trebuie sa imi ating visul" si am mers in oras si mi-am cumparat o chitara. Am mers in gol si m-am bazat pe cel care mi-o vindea. Nu stiam atunci nimic despre cum trebuie sa fie, ci plecasem cu o singura idee: vroiam sa fie ieftina (sunt f. zgarcit) ca in caz ca nu o sa imi placa sa nu dau banii degeaba pe ea. Mare noroc am avut pt ca desi am luat cea mai "entry-level" chitara am reusit sa imi fac treaba cu ea primul an. Aici va trebui sa avem o discutie pe aceasta tema pentru ca o chitara mai buna este mai usor de folosit si poate scuti multe eforturi si degete tocite. Sa revenim. De cum am pus mana pe ea am exersat aproape zilnic la inceput cate 15-20 de minute, apoi o ora, apoi 2 ore si uneori 3 ore. Nu, nu sunt un profesionist dar imi place. Daca eu am reusit intr-un timp relativ scurt sa ma descurc cu ea culegand informatii de pe internet sunt sigur ca oricine poate. Secretul - poate ati mai auzit - este repetitia (si eventual daca ai electrica sa ai vecini care sa te accepte, insa si pe acustica la inceput esti deranjant:D). Ce o sa urmeze in acest site o sa fie descrierea drumului pe care eu am evoluat incet (bineinteles corectata cu mintea celui de acum) si cu care am reusit sa invat. E clar ca daca te prinde acest hobby, fie se transforma in profesie, fie te tine toata viata. Oricum sunt sigur ca nu sunt suficienti 100 de ani de studiu pentru cate lucruri ai putea invata la o chitara: de la zdranganeala de foc de tabara (care atrage gagici in liceu si facultate), pana la fingerstyle. De la melodii simple in 2-3 acorduri pana la chord-melodies. De la folk la jazz. De la muzica clasica la flamenco. Daca va uitati in urma nu am enumerat decat sumar cateva posibilitati pe acustica. Daca m-as gandi la electrica, si ea deschide alte si alte orizonturi. Imi doresc ca atata timp cat va exista acest site, sa trecem impreuna prin cat mai multe din toate aceste mici sute de particele ale studiului chitarii.
Daca va place ce ati citit mai sus, urmeaza si mai mult: toate informatiile vor fi in limba romana. Voi incerca in masura in care timpul imi va permite sa public in medie cate o lectie pe saptamana sub forma unui filmuletz pe youtube si a unui articol pe acest blog. Va invit sa comentam impreuna pe fiecare articol si sa ma bombardati cu intrebarile voastre. Oricum articolele fara filmuletze ar fi zero si invers.
In urmatoarele 10-15 saptamani vom invata bazele chitarii acustice si veti fi capabili la final sa cantati orice melodie bazata pe acorduri oricat de complicata ar fi. La finalul fiecarei lectii vom exersa 2-3 cantece romanesti si unul strain pe cat posibil cu continut din lectia respectiva si din cele trecute. Tot ce e important este sa repetati fiecare la inceput 10-15 minute pe zi sau cat va face placere si sa comunicati atat cu mine prin comentarii pe aceste articole, cat si intre voi pe probabil (sper sa nu gresesc) cel mai popular forum de specialitate http://www.rgc.ro/. Fiecare va evolua in functie de cat de mult repeta si desigur in functie de talent (eu cred ca am talent 0.5%). Desigur daca vreti un ritm mai accelerat de invatare puteti sa apelati si la un profesor (va putea corecta multe din greselile de inceput). Doar reveniti si aici pentru ca mereu puteti afla lucruri noi (o particica de aici, una de colo) si bagajul de cunostinte muzicale va creste substantial. Visez sa ajungem sa facem adevarate confruntari in filmuletze pe youtube, asta in masura in care si tehnic va fi posibil acest lucru pt voi (preturile scad, o camera web pleaca de la 10 EUR). Pe viitor vom avea si invitati surpriza aici, dar sa lasam surprizele sa fie surprize.
Si ca veni vorba...eu nu predau in particular chitara, ci software. Astea fiind spuse declar deschis acest loc dedicat studiului chitarii.
Succes!

134 de comentarii:

Anonim spunea...

Cred că va fi folositor multora...
Şi eu când am început să învăţ chitara mi-aş fi dorit aşa ceva... dar până la urmă găsing multe cărţi în engleză am decis să învăţ un pic de engleză. :) Proiectul dumneavoastră e binevenit! Vă doresc succes! :)

Poate voi reveni să studiez şi eu pe aici...

Mishu spunea...

Super tare :D
Sa mai postezi si o idee-doua pentru chitara electrica :D

3L spunea...

Buna! Sunt si eu incepatoare :) Imi place blogul tau si am sa fiu mereu cu ochii pe el...

p.s.Multumesc pt sfaturile in legatura cu achizitionarea chitarii :D :X

bpkr spunea...

Salutare!!!...felicitari pt ce ati facut aici!...sunt si eu incepatoare si imi sunt de mare ajutor lectiile:)
Va doresc succes in continuare!

Anonim spunea...

deci.. n-am pus niciodata mana pe o chitara dar vreau neaparat sa-mi cumpar una... shi cum habar nu am de nimic ... ash vrea s-mi spui te rog mult ce trebuie sa-mi cumpar.. poate de unde.... shi de ce trebuie sa ma feresc... te rog foarte mult! eu nu sunt zgarcita.. dar nu imi pot permite una cine shtie ce.. am auzit k una clasica costa cam 3 milioane .. este asha ? chiar am nevoie de ajutor.. pls

giure spunea...

Lasa-mi un comentariu cu un id de mess si detaliem, pentru ca sunt destul de multe de tinut cont. O sa resping acest comentariu pentru a nu deveni adresa ta publica. Pretul cam pe aici este de la 300 la 500 de RON.

gaby spunea...

Salutare,

Sunt un incepator si pentru mine aces site este ca o paine calda...am cautat inainte de acest site informatii pe internet...dar de cele mai multe ori gaseam doar in engleza..si nu ar fi o problema limba engleza...doar ca unii termeni..sunt greu de tradus..pentru mine..cel putin!

Mult succes si o sa fiu pe aici de acum ! :)

Anonim spunea...

Priete, mă bucr că am descoperit blogul şi filmările! :D

Ceea ce cuprind lecţiile de până acum ştiu, dar dacă aş fi găsit filmările tale înainte, mi-ar fi fost mult mai simplu. Eu am învăţat de la un nene pe care l-am downloadat, dar vorbea stâlcit engleza şi mi-era antipatic. Asta e... :D Aştept lecţiile următoare!

Unknown spunea...

In sfarsit ! astept asa ceva de luni de zile ! am incercat din carti, am incercat de pe site-urile in engleza, nu am reusit cu nimic sa fac cine stie ce progrese. Ideea si executia sunt excelente si totul este GRATUIT ! Multumesc mult de tot !

Anonim spunea...

acum te-am descoperit si eu..bucurie mare..felicitari si mult spor!

Anonim spunea...

Eh, am avut si eu aceeasi initativa acum vreo sase luni dar m-am plictisit repede de cursuri video. Fiind inca amator ar fi fost foarte ok insa nu aveam timpul necesar sa imi mentin si blogul principal si sa raspund in timp util pe blogul de chitara. Poate o sa mai contribui si eu cu un comentariu\ceva aici.

Anonim spunea...

Cant de ceva timp la chitara,dar tot o incepatoare ma numesc!:)initial cautam niste partituri si am descoperit blogul tau...il ador!imi e de mare folos,multumesc! esti un profesor foarte bun!

Patricia spunea...

eu sunt foarte curioasa cand incep cursurile miam luat deja chitara si abia astept sa invat sa cant la chitara am invatat deja sa cant o melodie simpla si acuma stau cu chitara in mana ore in sir doar ca e doar o singura problema eu sunt stangace si tin chitara invers desi am incercat sa ma obisnuiesc sa o tin normal ma intreb dac anu cumva se pot pune invers corzile???

Anonim spunea...

Foarte tare blog-ul :)
Eu am strans ceva bani si maine ma duc sa-mi iau chitara. Imi place ideea de a canta.Ma gandeam ca o sa-mi iau chitara si o sa stau mai mult sa ma uit la ea , dar acum ca am descoperit blog-ul acesta , cred ca o sa invat mult mai multe decat ma asteptam.Este ceva foarte frumos din partea ta , care-mi este un mare ajutor.Faptul ca iei totul de la 0 ma face sa inteleg cum stau lucrurile.Este exact ce aveam nevoie.
Multumesc :)

Robert spunea...

Multumim domnule anonim pentru ce ati inceput sa faceti. Am citit urarea de bun venit :) acum voi trece sa parcurg lectiile. Iti urez multa lumina in ceea ce scrii.

Anonim spunea...

super bune cursurile...dar am shi eu o intrebare...pentru electrica ai putea face niste cursuri?....pentru k mi se pare ciudat sa ai chitara electrik shi sa invetzi cursuri facute pe acustica....ar fi o mare bucurie pentru multi....care sunt in situatia mea....bafta in continuare....

Anonim spunea...

Te rog frumos de tot sa imi trimiti si mie programul ala tuner..nu reusesc sa acordez chitara
cursurile tale sunt foarte folositoare dar nu inteleg de ce nu gasesc primele lectii le-ai scos tu?
Uite idul meu de mess: katy_loca93

Anonim spunea...

Multumesc in numele tuturor! Tocmai m-am decis sa invat chitara si cred ca-mi vor fi de mare folos lectiile de aici. Multa sanatate si succes!
Don't give up!

Anonim spunea...

salut, azi : luni 06.10.2008 am dat de acest blog , datorita cautarilor disperate pe youtube! imi place muzica, am ascultat trupe mari, chiar si live si mereu mi-am dorit sa invat, acum 3 zile mi-am luat o chitara acustica takamine( am fost cu un prieten care se pricepe) dar ramanea o probleme, de unde sa invat, e foarte scumpa o sedinta(50 de ron aprox)! este extraordinar ce ai facut tu aici,am incercat deja exercitiile pt digitatie si cateva acorduri, iti multumesc pentru munca si tot efortul depus !gata, mai scriu si alta data, nu mai am rabdare sa exersez in contiunare(ma cam dor degetele)!

Anonim spunea...

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=299772&st=36&gopid=5457129&#entry5457129

Anonim spunea...

de curand mi-am realizat si eu visul de a avea o chitara. am zambit cand am citit relatarea ta privitor la cumpararea chitarii pt ca si eu am procedat identic.am cumparat-o...doar asa, fara sa stiu daca o voi putea folosi vreodata cum trebuie pentru ca nu cunosc pe nimeni care m-ar putea invata si nici la cursuri nu m-am gandit. a fost...un moft.apoi m-am gandit ca ne internet gasesti orice si am dat peste lectiile tale.sper sa reusesc si eu;)
of...tare ma dor degetele!

Anonim spunea...

de curand mi-am realizat si eu visul de a avea o chitara. am zambit cand am citit relatarea ta privitor la cumpararea chitarii pt ca si eu am procedat identic.am cumparat-o...doar asa, fara sa stiu daca o voi putea folosi vreodata cum trebuie pentru ca nu cunosc pe nimeni care m-ar putea invata si nici la cursuri nu m-am gandit. a fost...un moft.apoi m-am gandit ca ne internet gasesti orice si am dat peste lectiile tale.sper sa reusesc si eu;)
of...tare ma dor degetele!

Anonim spunea...

de curand mi-am realizat si eu visul de a avea o chitara. am zambit cand am citit relatarea ta privitor la cumpararea chitarii pt ca si eu am procedat identic.am cumparat-o...doar asa, fara sa stiu daca o voi putea folosi vreodata cum trebuie pentru ca nu cunosc pe nimeni care m-ar putea invata si nici la cursuri nu m-am gandit. a fost...un moft.apoi m-am gandit ca ne internet gasesti orice si am dat peste lectiile tale.sper sa reusesc si eu;)
of...tare ma dor degetele!

Anonim spunea...

salutare, lume...
sunt si eu ca multi altii, stangaci, si intrebarea ar fi daca se pot schimba corzile, ar fi o varianta sau mai bine ma straduiesc cu dreapta !
spor la invatat la toata lumea ! :D

Anonim spunea...

Apropo de stangaci. Sunt si eu din aceasta categorie. Ca si din cea de incepator absolut. Am pus chitara in mana acum 3 zile. Si am trecut de parte dreptacilor...:). Fain ce am gasit aici, din cate vad sunt doar trei lectii (dar pentru mine pana la nr3...ohoo..Xmas de vreo doua ori..).
LA TREABA!

Anonim spunea...

Super blog. Foarte folositor :D
Pacat ca nu ai mai scris de ceva vreme :( te asteptam cu lectii noi :D

Anonim spunea...

Te felicit pt acest blog...si te asteptam cu noutati!!!

andutzu spunea...

Salut am gasit pe youtube filmulete cu diferiti chitaristi,si tot cautand am dat de blogul tau,am citit ce ai scris in el si primul lucru care pe care la-m zis a fost--Mi-a pus Dumnezeu mana in cap-- Asa ca azi am cumparat o chitara Pearl River si cu ajutorul tau sper ca voi invata si eu sa cand la chitara.Iti multumesc din inima pentru ceea ce faci si sper sa nu ne uiti si sa continui sa ne inveti pt ca pana acum esti singurul care o ia de la 0 cu noi incepatori.Mult succes si te asteptam cu lectii noi.

Anonim spunea...

Bravo. O initiativa excelenta! Succes in continuare

Anonim spunea...

buna seara...
de curand am primit cadou o chitara...nu indrazneam sa visez la asa ceva, dar, here I am...sunt foarte incantata de acest blog si de azi ma voi apuca sa studiez...tin sa mentionez ca nu stiu absolut nimic despre chitara...sa vedem ce o sa iasa...

Essences spunea...

De cateva zile am si eu o electro acustica. Cautam ceva pe google si am dat de voi. De azi ma apuc de treaba! pazea!

Anonim spunea...

Sunteti cel mai tare !!! Va multumesc mult pt tot :(( , daca nu puneati aceste lectii pe net , nu as fi invatat nimic la chitara. :X Tinete-o tot asa , si astept lectia 5 :D \:D/!!!

Anonim spunea...

Felicitări pentru acest proiect! Ai avut o idee foarte bună! Mulţumesc!

Anonim spunea...

Buna! Mai Giure....as vrea sa vorbim mai multe despre chitari.Id-ul meu este andy99y . Desi sunt un pusti de doar 15 ani , sper sa putem povesti ca doi amici.Ok?
Eu acum mi-am comandat niste corzi D'addario Pro Arte si trebuie sa imi soseasca.Sper sa fie bune.Mai povestim noi pe mess.Papa!
O zi buna!!!

bebelacus spunea...

salutare
eu am 38 ani si m-a prins microbul desi nu am mai tinut o chitara in mina. urechile nu ma ajuta nici ele. acum sint la stadiul de alegere a primei chitari. buget maxim 650 ron. ce ma sfatuiesti? sunetul si usurinta in folosire sint criteriile cele mai importante. adica un grif comod, corzi mai soft si mai usor de apasat etc.
mi-a recomandat cineva o yamaha F 310 NT cu pack sau Fender FA 125 cu pack.
mai exista varianta Fender CD-60 si washburn D10S dar asta e cam scumpa. 1000 ron. sa iau solid top sau laminated?
multzam

giure spunea...

Categoric e mai bine solid top, dar si mai scump, insa diferenta de sunet si cu siguranta de manevrabilitate (pt ca de obicei sunt chitari mai bune) e vizibila usor.

bebelacus spunea...

am inteles. atunci pe care sa o aleg dintrea astea 2. review-urile pe care le-am citit m-au aiurit si mai mult. nu am reusit sa aflu daca astea sint solid top. daca nu ce variante mai aveti? si cam in banii astia, eventual inca 50-100 ron in plus.
multzam

giure spunea...

fender-ul CD60 este solid

Anonim spunea...

from Bebelacus (tot eu dar mi-am uitat parola)

pai inseamna ca CD-60 ar fi o alegere buna. stiti pe cineva care a tinut chitara asta in mina? e potrivita ca dimensiuni, usurinta etc. pt un incepator?
a mai aparut o varianata de Fender FA 125 + pack cu doar 50 ron mai scumpa decit CD-60. o fi mai buna?
mai am o oferta pt un Washburn D10S dar la 200 euro, fara alte accesorii dar s-ar putea sa fie cam pretentioasa pt un super novice. chiar ca nu stiu. oricum, as vrea sa iau ceva cit mai curind, altfel o sa mor ca magarul lui buridan.

Drops spunea...

Salut,
As vrea sa-mi achizitionez si eu o chitara pentru a invata sa cant, si pentru inceput m-am gandit la una mai ieftina.

Imi puteti face o recomandare dintre acestea: http://www.hora.ro/pages/guitars_ro.htm
?

Multumesc anticipat

dormar spunea...

sunt incepator si inc
erc sa invat dupa indicatiile tale si chiar merge.
Multumesc

Anonim spunea...

sa fac plici de sti vre-o nota,da' zdrangan 1-2 ore pe zi, la chitara...:).poate invat ceva cu acest curs. papa.

Anonim spunea...

Salut! baga si tu id ul : vladiuss2006 ca sa te intreb cv,te rog frumos!

citron spunea...

minunat , tocmai mi-am cumparat o chitara acustica si-mi faceam griji ca nu voi avea de unde sa invat anumite chestii :d
am si rupt coarda 1 incercand s-o acordez :D

dudyy spunea...

...tare idee ai avut..si blogul e super...daca as fi avut lectiile acestea cand am inceput imi era mult mai usor dar am reusit sa invat si am cam 2 ani de chitara....multa bafta ...mai sunt multe de invatat

Anonim spunea...

vreau si eu sa invat sa cant la chitara.chiar am primit una cadou de ziua mea.sunt un 100% incepator.am 29 de ani si nu stiu cat imi va fi de usor sa ajung sa cant,dar apreciez ca cineva s-a gndit sa puna pe internet lectii.multumesc

Anonim spunea...

vreau si eu sa invat sa cant la chitara.chiar am primit una cadou de ziua mea.sunt un 100% incepator.am 29 de ani si nu stiu cat imi va fi de usor sa ajung sa cant,dar apreciez ca cineva s-a gandit sa puna pe internet lectii.multumesc

dark_hood66 spunea...

am avut eu cd-60 ... se auzea cam strident si mai putin bass, dar de zdranganit e tocmai buna ... oricum am tras concluzia ca fenderurile sunt scumpe in comparatie cu ce ofera... eu as vrea sa ma indrept catre un takamine sau hohner, modele pana in 800-900 ron... ce parere aveti despre ele ? sunt bune ? hohner este made in china sau germany ?

Tanase Mihaela spunea...

Buna ziua,as vrea sa ma ajutati si pe mine cu ceva.Vreau sa-mi iau o chitara dar nu sunt hotarata cu ce sa incep:clasica sau acustica(stiu ca recomandati acustica dar vreau sa stiu care ar fi mai buna pentru inceput?)Sunt foarte nehotarata.Dupa ce imi spune-ti parerea dumneavoastra puteti sa-mi recomandati si o chitara care sa fie buna dar sa nu depaseasca nici 400 ron :D.

Anonim spunea...

imi place foarte mult sa cant la chitara...sunt inca o incepatoare...insa as vrea sa stiu kum se canta melodia visul a formatiei karma...iti las emailul meu...crinutza12@yahoo.com...:D

Adriana spunea...

Am si eu o intrebare . Am vazut ca aici lectiile sunt pentru cei care vor sa invete la chitara acustica . Eu am chitara clasica ... Este vreo diferenta sau ce invat aici pot folosi si pe chitara clasica ?

Multumesc mult .

giure spunea...

Da, se aplica si pe clasica fara probleme...

Anonim spunea...

vreau sa imi achizitionez si eu o chitara dar nu stiu de care si care sunt m`ai bune ma poate ajuta si pe mine cnv ?:( va roggg frumos

catacatalyn spunea...

foarte tare trebuie sa recunosc k a fost un noroc pt mine sa gasesc un site in romana pt chitara acum sa vad ce talent am :))) dar sunt sigur k de aici voi invata lucruri noi :) :) :)

vas13 spunea...

super tare!de ceva vreme am intrat in posesia unei chitari electrice si a unui procesor si vreau sa invat sa cant!ceva idei pentru chitara electrica mi-ar prinde bn!

akaalina spunea...

salutare, m-a incurajat foarte mult blogul tau. situatia mea este foarte seriosa: cu ani buni in urma am incercat sa invat pe o chitara acustica insa nu am reusit NIMIC. aveam o metoda foarte veche, o chitara neacordata, ai mei nu m-au luat in serios etc.
Acum insa vreau sa imi cumpar o chitara electrica (una anume, care pentru mine este foarte speciala, un vis)si te rog foarte mult sa imi spui ce imi mai trebuie pe langa ea? Amp? pedale? ce fel? Cum pot sa iau legatura cu tine? multumesc mult de tot

Anonim spunea...

este o ideie foarte buna!
ma grabesk spre 1 lektzie!)

ana_rock_on spunea...

foarte tare acest blog man!! ;) chiar am inceput de ceva timp sa exersez fiind foarte atenta la filmuletele tale..si incep sa ma descurc:) cu schimbarea acordurilor e mai greu:D apropo..am o intrebare..tocmai am primit o chitara Hohner de ziua mea..o acustica,ce parere ai despre ea? e ok? :-? ast.rasp.thx

popistasur spunea...

Toata stima pentru persoana care a conceput si a creeat acest blog. As fi onorat daca am putea lua legatura pe yahoo messenger. Astazi 21oct 2009, este prima zi in care rasfoiesc acest blog. Vreau sa vad in cat timp perseverez pentru un nivel mediu. Eu sunt incepator, abia mi-am cumparat o chitara acustica fender. Sper sa ma descurc.

Anonim spunea...

salutare....am inceput si io nu demult sa "zdrangan" la chitara cu ajutorul tau ...mare multumire...esti zabest ;) tineo tot asa, atat de explicit nam mai gasit nicunde...si tot odata vreau sa te intreb poate stii cine canta melodia ceva de genu cu scoica de aur ce se sparge de stancile reci....poate stii :D multumesc

Anonim spunea...

...tocmai am luat un stagg..si am observat ca am 3 corzi metalice si 3 de plastic...asta inseamna ca e clasica?...
intrebarea 2...pot schimba corzile cu unele metalice de la prima la ultima?
intrebarea3...am folosit tunerul ala ap...si corzile de plastic se aud fals rau de tot...care ar putea fi cauza?
...eu sunt inca de azi dimineatza la stadiul de "hai sa acordez chitara"...cele 3 corzi metalice suna bine...problema e cu celelalte 3 de plastic...
astept lamuriri...
te apreciez foarte mult pentru proiectul tau...lectiile propriu-zise sunt foarte usor de urmat...problema mea e acordarea:(...
astept cu nerabdare un mail...orice...in care sa-mi explici...(nu cred ca mai are rost sa spun ca sunt incepator)..:))

Roadking spunea...

Cu ani in urma...sa fiu mai explicit cam vreo 30, mi-am cumparat o chitara rece, nici nu mai tin minte de care, cred ca era facuta la Reghin si nu am avut de unde invata prea multe dar zdranganeam cateva acorduri dar nimic mai mult. Am iubit dintotdeauna armonia pe care numai o chitara poate sa o reproduca. Prima mea incercare de a invata la chitara a esuat dupa vreo doi ani si de atunci nu am mai pus mana pe o chitara. Dar visul meu nu s-a sfarsit...de curand mi-am cumparat o chitara electrica fiind foarte hotarat sa invat sa cant. Si tot cautnd pe internet ceva ore de chitara ptr. incepatori am gasit acest site si sant convins ca am sa reusesc in cele din urma. Va multumesc pentru ceia ce faceti. Pentru un incepator ca mine este ceva extraordinar. Va urez in continuare succes in ceia ce faceti pentru milioane de iubitori a acestui minunat instrument.

Anonim spunea...

salut, super tare ideea

vroiam sa te rog sa faci un mic post pentru incepatori despre cum sa-si aleaga o chitara cat de cat ok. banuiesc ca sunt si acolo ceva "secrete"

Anonim spunea...

cand vine lectia 6?

Anonim spunea...

astept LECTIA 6 :-W :P...lectiile is de f mare folos;)

mihai spunea...

salut Alex
intrebare:unul care nu are voce deloc, se spune despre el ca e afon la muzica are sanse de a invata sa cante la chitara?La un nivel de foc de tabara, sa invete cateva cantece acolo.Chitara imi place foarte mult, am vrut sa iau cursuri de chitara, primul test a fost sa cant o melodie, si nu am vrut,pentu ca nu am voce deloc si asa nu am mai luoat ore de chitara. Ce sa fac, crezi ca am vre-o sansa de a invata sa cant de pe net cu ajutorul tau?Astept raspunsuri la aceste intrebari.

Anonim spunea...

Buna de ce nu mai publci nimic ?
Sti bine ca noi avem nevoie de tine si de cursurile tale caci tu esti cel mai bun niciunde nu am mai gasit pa cineva care sa explice asa de bine .!!!
te rog sa mai publici in continuare lecti caci noi avem nevoie de tine ca sa putem si noi impartasi iubire pentru acest instrument !!!
Te rog sa continui lectiile!!
te rugam frumos nu numai eu ci si alti care asteapta!!!

Anonim spunea...

Salut
De ce nu ai mai postat nici o lecti pe blog?
te rog sa mai postezi in continuare!
mi-am luat si eu o chitara acustica si vreau sa invat sa cint la ea pana acum am invatat toate lectile pe cere le-ai postat.
si astept cu nerabdare alte lecti mai frumoase si asa pe intelesul fiecaruia!
ASTEPT URMATOAREA LECTIE!!
si sa sti ca te apreciez foarte tare pentru ceea ce faci,si daca cumva o sa ma intalnesc cu tine pe strada te scot la un suc in semn de multumire!!
ASTWPT URMATOAREA LECTIE!!!!!

Anonim spunea...

Buna am vazut blogul tau si l-am citit si mi sa parut foarte usor sa inveti sa canti la chitara de aceea mam hotarat si mi-am luat o chitara (acustica) si am inceput sa invat din lectii.dar am vazut ca nu ai mai postat nimic de ceva vreme sper ca prin comentariul acesta sa iti dai seama ca am nevoie de lectile acestea.

Unknown spunea...

salut
cum as pute sa te gasec si sa vorbim sau sa luam legatura cumva am nevoie de ceva sfaturi si te rog sa imi raspuzi napoi cumva prin email sau cumva.
iti urez bafta in continuare si sa sti ca te apreciez pentru munca pe care o faci!!
succes in continuare si sa publici cat mai multe lecti .
esti cel mai bun!!! dintre toti cei care predau lectii online,pe bloguri sau pe you tube!!
te respect si astept sa ma contactezi.
si sa ublici cat mai multe lecti si sa le publici cat ami repede!!

cristina spunea...

Buna ziua!
Fetita mea de 8 ani incepe la scoala cururi de chitara. Nu stiu cat de serioase sunt, dar ea este incantata si isi doreste. Cursurile postate pe blogul dv. vor fi de mare ajutor. Am insa o problema. Nu stiu ce chitara sa ii cumpar. Va rog frumos sa ma indrumati ce marca, tip de corzi, etc! Va multumesc!

giure spunea...

@cristina: lasa-mi un id de mess sau ceva ca sa te contactez sa iti dau detalii. nu voi publica acel comentariu

Bogdan spunea...

Multumesc... Daca te-as intalni vreodata, asta ti-as spune: multumesc. Este un gest onorabil pentru toti cei care cauta o metoda simpla. Tin o chitara electrica in sifonier de 1 an; de maine iese de acolo si ma apuc sa exersez. Nu cred ca are importanta, dar voi mai scrie si pe viitor. Succes.

ROMANIA TURISM spunea...

ma ajutati si pe mine ca si incepator ce chiatara sa imi iau .sa nu fie scumpa ca prima data vreau sa vad cum ma descurc si daca treaba ii buna dupaia as trece la ceva mai serios

Aelfric spunea...

Am trecut rapid prin cursurile dumneavoastra si am vazut ca sunt foarte folositoare.Am invatat multe cu ajutorul dumneavoastra dar am doua intrebari:
1)Lectiile sunt valabile chiar si pentru o chitara electrica?Am un prieten care ar fi interesat.
2)Am o chitara electrica bass care are 4 corzi (nu 6) si practic nimic din cursuri nu mai e valabil.
Ati putea sa imi dati cateva sfaturi sau un site pentru bass daca stiti?
Multumiri!

GuitarHero* spunea...

Dupa cum spune si "nick-ul" meu.. vreau sa devin un guitar hero !! .. am o chitara hora .. achizitionata ieri de la un bun prieten si am inceput sa studiez ceea ce predai tu !! Vreau sa iti multumesc si cred ca voi ajunge departe cu cele invatate de la tine !! Multumesc inca odata !! Tineo tot asa !!

Ovidiu spunea...

Salut! Mi-a placut chitara clasica de cand ma stiu, dar abia acum - la "maturitate", ca sa vorbim eufemistic - mi s-a pus pata sa incerc sa cant si eu. Problemele mele ar fi urmatoarele:
1. Sunt stangaci, si desi mai fac cate ceva si cu dreapta, nu cred ca m-as descurca cu mana dreapta pe coarde. Ce pot sa fac in situatia asta?
2. Ce chitara imi recomanzi, eu neavand niciuna pana acum?
Multumiri anticipate!

PS1. Din graba, am postat acelasi text la lectia 1, acum mai bine de o luna. Acum imi explic de ce nu am primit nici un raspuns...
PS2. Si eu lucrez tot in domeniul software :-).

giure spunea...

@mihai lasa-mi un id de mess si o sa resping comentariul

Anonim spunea...

Foarte tare! Si eu as vrea sa incerc sa invat sa cant la chitara :P aceste lectii imi vor fi foarte folositoare! multumesc :)

Anonim spunea...

buna> cant la chitara de cateva luni , cam jumatate de an . am pornit prin urmarirea clipurilor tale care sunt foarte folositoare. nu am facut nici un curs si am continuat sa invat singura , iar multi ma intreaba de cati ani fac chitara :)) iti multumesc foarte mult

Unknown spunea...

Deci e foarte tare!De curand,pe 23 mi-am laut chtiara si vara nu rpea dau de profesori,si de aceea m-am decis sa nu stau sa astept toamna si sa icnerc singura.sunt foarte buna la engleza,nu ama vut niciodata 9,dar in romana,hai sa recunaostem e mult mai usor pentru cei de nationalitatea aceasta,oricat de bine ai sti engleza.totul vien mai simplu,mai clar.Te felicit pentru ideea asta.Bravo si multumesc mult pentru ajutor,o sa incep chair acum sa iti urmaresc videourile si sa citesc tot blogul!

Anonim spunea...

am o întrebare.. vreau o chitară acustică.. sunt începătoare și de aceea nu vreau sa dau prea mulți bani pe una.. care e mai buna Hora Reghin - Standard M sau Flame DG 300 N? mulțumesc anticipat :* îmi poți lăsa un comentariu cu răspunsul pe blogul meu dacă nu te deranjează.

giure spunea...

@radia: parca as merge pe Hora. Sunt cam la fel amandoua. Nu sunt stralucite.

Unknown spunea...

Salut, numele meu este iIoan si am 14 ani. Am o chitara mai veche de la mama, dar e din 1980. Desi e intr-o stare grozava pentru o varsta de 30 de ani, nu am reusit sa o acordez deloc.
Pe de alta parte, unde ar fi cel mai bun loc pentru a tzine doua chitari (pt ca e posibil sa mai cumpar una) fara a fi lovite?
Care e cel mai bun magazin de unde imi pot procura o chitara bunicica. Desi prefer lucruri de calitate, nu imi prea permit ceva foarte scump.
In legatura cu penele, am una pe care scrie 0,81mm dar mi se pare ca suna prea tar chitara cand o folosesc (fata de atunc cand folosesc degetul mare) ce imi recomanzi?
Corzile mele sunt din orzel si de doua zile de cand tzi-am gasit blogul si am inceput sa exersez ma cam dor degetele, se cojesc de pile si mi s-au taiat si varful unghiilor. Nu vreau sa ma plang, dar am incercat chitara unei prietene su nu era asha de rau (avea corzi de plastic)

P.S. sunt incepator

Anonim spunea...

salut..am si eu o problema..nu prea reusesc sa gasesc ritmu la melodii.cert e ca am chitara de 3 sapt,am invatat deja toate acordurile de baza,fac trecerea de la unu la altu fara probleme,doar ca nu reusesc sa sa gasesc un ritm..daca m'ai putea ajuta cu un sfat la mel stefan banica jr-aceeasi ,sa gasesc un ritm..ms mult

giure spunea...

@ioan: intr-adevar chitarile cu corzi de nylon sunt mai usor de cantat la degete, dar nu este acelasi sunet ca la celelalte. Chitara din 1980 poate fi buna depinde de material. Ce marca este?
Tinem legatura.

Horatziu spunea...

Super tare.
Multumesc foarte mult pt toate lectiile oferite.Eu mi-am luat chitara deoarece merg foarte mult prin tabere si excursii si imediat dupa ce am venit din tabara primul lucru a fost golirea cardului si cumparerea unei chitare care am auzit eu ca e mai buna.

Anonim spunea...

buna n-am inteles cu scalele ce coarde atingi?cu mana cealanta

Anonim spunea...

Buna seara! Ma bucur ca am descoperit acest blog pentru ca de foarte mult timp intentionez sa incep sa iau lectii de chitara. Toata viata mi-am dorit sa invat sa cant la chitara iar acum cred ca a venit timpul sa-mi implinesc acest vis. Eu nu doresc decat sa-mi cant, mie insami, atat! Este insa o problema: varsta! Am 48 de ani si ma gandesc ca sunt caraghioasa sa merg la un curs de chitara. De aceea, va rog sa-mi spuneti daca la varsta mea mai pot invata cateva acorduri la acest fascinant instrument si daca vi se pare deplasata dorinta mea. Voi reveni cu drag aici, in serile urmatoare, pentru a "studia" tot ceea ce ati scris. Felicitari pentru ca ati creat acest blog si mult succes! Mirela

giure spunea...

Chitara nu are varsta.

Anonim spunea...

salut Alex,
Ma numesc Mircea, am 24ani, si as vrea sa invat sa cant la chitara, mi-am dorit mai demult sa invat dar nu am avut cine sa ma invete si m-am lasat pagubas! cand am gasit blogul tau m-am bucurat mult, si m-am reintuziasmat :D . in primul rand apreciez ca lectiile sunt simple si iar marele avantaj e ca sunt video, adica si aratai cum se face!
as vrea in primul rand sa-mi cumpar o chitara. ce sfat imi dai? cum s-o iau, de care, etc. astept un raspuns! multumesc!

Anonim spunea...

zici acolo ca cica pui o lectie pe saptamana.....tre sa fie fraier cine te crede........tu pui o lectie la 6 luni sau mai mult....=))

Anonim spunea...

Salut.. am un bun amic care si el a invatat sa cante la chitara tot de pe 'net.. nici el nu e profesionist..dar mergand in cateva excursii impreuna ..cum ai zis si tu.."cantand la foc de tabara"..sunetul acela de chitara m-a captat foarte mult.. si cum voce nu am :P m-am gandit sa incerc cu o chitara..ar fi frumos.. din cate am inteles..si vocea e "cam" importanta.. aici..pt mine e bis:P ..in fine.. si m-am pus sa caut.. "lectii de chitara"..si dupa putine incercari am dat de acest blog..si crede-ma sunt foarte incantat:)..chitara nu am..la anu' as vrea sa-mi cumpar una cat mai simpla si ieftina, zic eu pt inceput e super..am citit cateva comentarii.. asa ca de inceput..sper sa imi intre si mie in mana...acordul de chitara.. pt ca sincer mi-ar place.. asa pt mine.. :) Tin sa-ti multumesc ma gandesc ca in numele multora de aici.. pentru aceasta oportunitate dea invata,acest site ..dedicat celor curiosi.. si nu numai ..

Anonim spunea...

salut!

Am doua chitarii,una clasica shi una acustica! ma intebam dak nu sti cumva cum se monteaza hamul pe chitara acustica de la Behringer.app...lectiile mi-au fost de mare folos,dar tot numi iese fa major si si minor...:(

Anonim spunea...

salut nu am o chitara dar in schimb am ceva probleme in primul rand psihice...:))) deci sunt un pic crispat , cu toate ca am 190 cm si 90 kg mi-e rusine....:-?? nu stiu dc mi-e rusine de ce vor zice cei din jur...:-??mama tata prietena...:-?? este visul meu din tot deauna...ascult melodii la chitara din tot deauna sunt fascinat...cu cat a trecut timpul a inceput sa mi se faca mai rusine sa i-mi cumpar una ma gandeam ,, ma ce va zice astia din casa , om la 20 de ani in loc sa i-si caute de munca sta sa zgandare(ma refer la primele dati cand nu iese nimic, ca daca as stii nu cred ca sa-r supara nimeni) ma rog nustiu am vointa am niste bani pentru o chitara dar am un blocaj de care nu pot sa scap daca m-ar putea ajuta cineva cu niste sfaturi as fii recunoscator...multumesc mult...

Anonim spunea...

Am o întrebare. Am 15 ani și vreau să îmi iau o chitara și am văzut una 3/4 (96.5 cm) și mă întrebam dacă e bună. Sau e mai bună una 4/4? Cam câți cm are una 4/4? Mulțumesc anticipat. :)

Unknown spunea...

Salut..
Foarte tare blogu' tau. :-bd
Am si eu o intrebare...
Am invatat sa cant la chitara acustica. Acum vreau electrica pt ca imi place hard rock.. Dar nu stiu ce sa aleg dintre astea doua:
http://magazinuldemuzica.ro/HARLEY-BENTON-HBLP-SET-1-_-49607.html
si
http://magazinuldemuzica.ro/HARLEY-BENTON-HBST-SET-2-BLACK-_-43048.html

Zi'mi te rog parerea ta..
Mulumesc anticipat.:D

@-_-deyutza-_-@ spunea...

salut...ma bucur k in sfarsit gasesc si eu ceva bun ce imi va folosi (poate)...nu vreau sa intru prea mult in detalii dar de curand eu impreuna cu prietenii mei ne-am hotarat sa infiintam o trupa rock(bine o sa fie niste subgenuri ale rock-ului...in fine)...asa k am o intrebare(desi eu stiam ca ai nevoie mai intai sa inveti sa canti la chitara acustica inainte sa canti la una electronica...am auzit k nu e neaparat sa fie asa)deci...intai trebuie sa invat sa cant la una acustica???te rog sa ma ajuti (desigur dak poti)...dak nu...va rog pe toti ceilalti care mai vizitati acest blog sa imi rsp la intrebare...sincer nu-s chiar asa comunicativa in realitate...si mie greu k sa intreb pe cineva(mai e si imaginea...k nah...atata lucru sa nu stiu...dar nu stiu)dak vreti sa-mi dati si alte sfaturi...va astept pe blogul meu... http://poeziiemo.blogspot.com ...ms mult...sper k nu v-am plictisit prea mult...

knoc spunea...

Te felicit pentru treaba pe care o faci, m-am hotarat sin eu sa pun mana pe chitara si sa invat dupa cateva tentative esuate, oricum imi place ca ai pus si video, ca explici ce faci si totul intr-o maniera simpla, multumim, asteptam mai multe lectii!

Anonim spunea...

Sunt chiar nerabdator sa incep prima lectie :d


bafta tuturor.

cipikkus spunea...

SAlutare domn' profesor. Vreau sa imi cumpar o chitara. Am una dar nu e a mea. Vreau sa invat cat mai mult si prin acest blog sunt sigur ca voi reusi. Care sunt secretele achizitionarii unei chitari? As vrea sa imi iau un a acustica. Ma puteti ajuta cu vreun sfat?
Va rog!

Anonim spunea...

Am chitara cumparata de tata cadou de ziua mea de mai multi ani. Întotdeauna mi-am dorit sa pot cinta la ea dar n-am avut timp să-mi iau un profesor fiind mai mult pe drumuri.
Azi e a doua zi cînd exersez după cursurile tale, e destul de greu, au început sa ma doară buricele degetelor, probabil o sa fac băşici zilele următoare şi cine ştie ce-o să mai păţesc.
Oricum mulţumesc din suflet. Sper sa ajung un virtuoz al chitării...mulţumită cursurilor tale.

Anonim spunea...

Buna! M-am hotarat sa ma apuc si eu de chitara...(ma pasioneaza) si as dori un sfat.M-am gandit sa-mi cumpar aceasta chitara: http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=27&BrandCategsID=291&BrandProductID=2745
Ce parere ai? Avand in vedere faptul ca e prima chitara si sunt incepatoare.
Multumesc!

Adrian spunea...

Am descoperit recent site-ul tau si vreau sa-ti multumesc (si eu) pentru efortul pe care il depui!

Unknown spunea...

salut sunt alexandru,intrebarea mea suna asa vor mai fi lectii?

Cristina spunea...

Salutare!

Eu mi-am primit chitara acum un an, dar nu m-am tinut serios de ea. Mi-am propus sa schimb acest lucru si ma bucur ca am gasit aceasta pagina.
Ajutati-ma si pe mine cu o parere: exista degete NEpotrivite pentru a canta la chitara? Lumea zice ca am degete de pianista. Chiar daca imi tai unghiile foarte scurt, ele tot ating gatul chitarei. Se poate canta la chitara si cu conditia asta?

giure spunea...

@cristina: lungimea degetelor nu conteaza, dar niste degete lungi probabil sunt mai usor de coordonat mai ales pe mana stanga. Succes!

George 11 spunea...

Maestre , tin sa iti multumesc ... mult mult !!!

Sunt un afon care si-a dorit dintotdeauna sa cante la chitara .

Am primit una cadou.

Am cautat pe net te-am gasit si in decurs de 2 saptamani am reusit sa cant Vremuri din prima lectie. Nu stiu daca e mult sau putin timpul in care am reusit sa execut aplicatia respectiva insa eu sunt tare multumit. :)


Multumesc si tine-o tot asa !!!
Respect !

george spunea...

salut.
ma bucur ca ai avut initiativa asta. fiica mea tocmai a implinit 6 ani si a primit cadou o chitara mica. isi doreste sa ajunga star rock :) si eu trebuie sa o invat acum sa cante la acea chitara.
eu nu stiu sa cant la chitara asa ca va trebui sa invatam impreuna.
asta inseamna inca o chitara...
ce inseamna o chitara ieftina?
am vazut cateva modele pe net dar astept si sfatul vostru. la 200 lei e ieftina?
multumesc

emanuel marinescu spunea...

man esti super ms mult vise sa invat sa zgandar o chitar mi se pare cel mai relaxant lucru...dar nu am avut bani de o chitara am 30 de ani 3 copii si o droaie de probleme dar m-am mutat cu cumnatu meu si fam in spania si el are 2 chitari superbe dar de ornament atarnate pe perete nu stie sa le fol si ma roade sa le fac sa sune frumos mi se pare strigator la cer sa atarne pline de praf cand au atat potential

Petal spunea...

Mersi mult, o sa-mi fie de ajutor!
N-am chitara inca dar vreau sa-mi cumpar...as vrea una clasica, ce chitara imi recomanzi?
Sa nu fie prea scumpa...maxim 500 RON daca se poate :D

giure spunea...

@anna: iti recomand fender cd-60. Daca vrei cu corzi de nylon era un squier pe la guitarshop.

C. spunea...

foarte tare blogul ... acum l`am descoperit si eu de la o prietena .
de mult voiam sa ma apuc de chitara , am deja una , o am de un an chiar dar nu am avut timpul si banii necesari pentru un profesor bun asa ca am lasat`o balta , iar acum cand tiam descoperit blogul ... am ajuns in al noualea cer .
esti un geniu ca tia venit ideea asta .

Ionut015 spunea...

Salut!

Inainte de toate, respect pentru tot ce ai publicat pe acest blog!

Eu acum m-am hotarat sa ma apuc de chitara si am cateva intrebari pe care as dori sa ti le adresez. Daca se poate, da-mi add pe Y!M la adresa: com_nunu .
Multumesc!

Anonim spunea...

Salut..am ceva probleme la acordare(mai exact nu stiu sa folosesc tunerul)iai x_x. vreau,daca se poate sa ma ajuti..sau oricine altcineva stie cum se foloseste(AP Tuner 3.08).ms anticipat.
buna treaba cu blogul

Robert spunea...

Multumesc mult!! De mult timp asteptam ca cineva sa publice lectii de chitara in limba romana! :) Multumeeeeesc!!
As avea o intrebare. Mi-am luat anul trecut o chitara si are corzi de ''sarma''. Pot sa cumpar corzi de plastic sa i le pun?
Doare destul de mult la degete cu corzile de fier. (sunt incepator inca nu mi s-a intarit pielea).

Anonim spunea...

buna...de mica mi-am dorit sa am o chitara,totul mi-se trage de la o simpla poza de-a matusei mele ce avea o chitara mica rosie...si am spus ca vreau si eu una...dar nu m-am gandit niciodata ca voi ajuge sa am una!Mergeam si vedeam aproape zilnic acele chitare puse in vitrina la mgazin.. suspinam de fiecare data pentru ca eu nu avem inca una!Dar,minunea s-a intamplat dupa multi ani,cum?Simplu am mers la acelasi magazin pentru a cumpara un cadou si am revazut chitara...n-am stat mult pe ganduri,am luat cardul si repede mi-am luat chitara,stiam ca toata lumea va rade de mine caci nu stiu sa cant la ea si am 22 de ani,e cam tarziu...zic ei!!!Uffff nu stiam despre chiara nimic...si iata k am dat peste acest blog care sper eu ma va ajuta enorm sa-mi inplinesc visul de a invata sa cand la Chitara!Multumesc

Anonim spunea...

MUTUMESC!!! CHIAR ACUM MAM APUCAT DE CHITARA SI CURSURULE IMI AJUTA FOARTE MULT!!!

IrinucaPopii spunea...

Minunat proiect!
Multumiri!

Andreea spunea...

buna,

ma bucur foarte mult ca am dat peste blogul tau astazi :) si eu as vrea sa cumpar o chitara (noua sau chiar sh) si nu stiu spre ce sa ma orientez, de unde sa o cumpar etc. chitara este pt o persoana care nu a cantat niciodata, dar care isi doreste mult sa invete. bugetul ... din pacate e de criza :) ma poti ajuta cu un sfat? am vazut ca nu doresti sa postezi astfel de info, asa ca iti las adresa mea de mail, cu rugamintea sa nu postezi acest comentariu ... nu as vrea sa fie vizibila pt toata lumea. multumesc! poor_andreea@yahoo.com

Marius spunea...

Pffff ce noroc pe mine ca am gasit acest site...cum sunt cam lenes de felul meu sa merg la un profesor sper k aceste informatii sa ma ajute :D multumim pentru informatii :)

emil.d spunea...

Salut!
Felicitari pentru ceea ce faci.!
Am 30 ani si mi-as dori foarte mult sa invat sa cant la chitara.
Cum imi dau seama daca am sau nu vreo sansa ?De unde sa incep?

Multumesc!

Joseph spunea...

salut man....dak ma poti ajuta si mine...vreau sa invat si eo la chitara si nu sunt sigur care este mai folositoare pt un incepator.....si vreau sa imi dai cv idei

Anonim spunea...

Buna, as dori si eu sa incep acest drum, sa invat sa cant la chitara dar nu stiu de care sa imi iau. Daca poti sa ma ajuti as fi foarte fericit. Si mai am o intrebare care e diferenta intre chitara acustica si cea clasica?

Agata A. spunea...

Am o intrebare. Am gasit pe un site acest lucru: "Corzile sunt confectionate din plastic, primele trei, iar ultimele trei din matase infasurata in fibre de otel". Dar la mine, tinand chitara normal, primele 3 corzi sunt de otel, iar cele de plastic sunt ultimele. Trebuie sa o tin invers?

Claudiu spunea...

Salut, blogul tau m-a facut sa imi comand o chitara, eu sunt 0 si voi porni cu ajutorul blogului tau, ca model mi-am ales
http://music-all.ro/site/product/488/Behringer-GPK-AGS722-BK

Nu stiu daca este buna, dar sper sa nu fi dat banii degeaba.

Astept sfatul tau.



Multumesc !!!

Bianca spunea...

Buna! Imi place prezentarea ta! De mult mi-am dorit sa stiu sa cant la un instrument, insa nu am avut timpul necesar si n-am fost deloc hotarata. La inceput, am incercat vioara, care nu mi-a placut deloc(asta a fost ideea parintilor, nu a mea)! Mi-ar placea foarte tare sa stiu sa cand la chitara. Am 11 ani, crezi ca sunt prea mare sa incep? Sunt foarte ambitioasa, si cand vreau ceva, si imi place acel lucru nu ma las pana nu-l obtin!

giure spunea...

Niciodată nu e târziu pentru nimic. Cu atat mai putin la 11 ani:) eu am învățat pe la 22 asa ca daca iti place cu adevărat o sa inveti.

Baron spunea...

este interesant blogul tau .Mie imi place cum cinta alti la chitara si ma uit asa cu o invidie parca la ei ca eu nu pot sa cint . Trezinduma intro dimineata la fel si mie sa intimplat ca vreau sa cint si eu la chitara si vreau sami cumpar si eu o chitara ca sa pot cinta ca acele persoane care cinta la chitara si sa invat din lectiile tale.

Anonim spunea...

E va multumesc pentru timpul acordat acestui site dar si pentru Bunatatea de a impartasi ce ați primit cu noi!
Dintotdeauna mi-am dorit sa știu manui un instrument,in familia noastră majoritatea făcând acest lucrul! Anul trecut, într-o zi dupa primirea unui salariu am mers la untul din magazinele din oraș si am spus baiatului de la casa ca vreau sa-mi cumpăr o chitara :)! El m-a întrebat ce model si atunci eu nu am știu sa-i spun nici măcar acustica :)! La care el m-a privit si si-a dat seama ca nu cunosc prea bine domeniul:)! Atunci mi-a spus uite,acesta s-ar potrivi cel mai bine,si am cumpărat modelul Cort Earth100F NAT! Locuiind in Norvegia aici a costat undeva la 300€( deoarece a fost 50% reducere) :)! Dumnezeu știe întotdeauna de ce ai nevoie! Dupa ce am cumpărat chitara a început "necazul" deoarece singura,cursuri in acesta limba pe net sau engleză este aproape de imposibil sau foarte greu! Dar așa cum spuneam cand Dumnezeu știe de ce tu ai nevoie ,El pregătește si toate lucrurile de dinainte ca tu sa umblii prin ele! De aceea voi spune plină de încredere ,acest site este o binecuvantare pentru mine si nu numai! Dumnezeu sa va binecuvanteze si rasplateasca ostenelea! Cu mult bucurie si nadejde împreuna acum vom învața in limba româna sa căutăm la chitara!:) Tania

Unknown spunea...

ne poti spune care sunt etapele de invatare al studiului la chitara?picking, acorduri, batai..etc..in ce ordine ar trebui sa invatam..?

Danut G. spunea...

De mult vroiam sa cant insa viata m-a indepartat de visele mele. Acum le reiau, nu am chitara normala inca, am una cumparata suvenir din Ungaria, e jumatate din dimensiunea normala insa e functionala :D Spor si apreciez ceea ce faci

Anonim spunea...

deabia am pus mana pe chitara....sa o acordez zic si i-am rupt prima coarda. sa renunt nu? sunt anti-talent! :)))

Anonim spunea...

ce bine ca exista oameni ca tine care vor sa impartaseasca ceea ce stiu ei cu ceilalti! ma ajuta foarte mult filmuletele tale.dintre ce am vazut pana acum pe net,cel mai bine am inteles ideea de la tine,asa ca iti multumesc.este destul de greu sa inveti sa legi 2,3 acorduri dar sper sa am rabdarea necesara si sa reusesc,pt ca mi-as dori foarte mult sa invat sa cant la chitara...