Lectie noua

Am reusit sa public noua lectie. Sper sa va placa. Nu uitati daca gasiti ceva interesant in reclame daca dati click se deschid in pagina noua. Incepand cu lectia urmatoare o sa filmez cu o camera HD. Succes!

Lectia 1 - acordurile G, C, D

Deci ati hotarat ca vreti sa mergem impreuna pe acest drum de invatare a chitarei.
Pentru a putea studia oricare dintre aceste lectii avem nevoie de cateva lucruri:
- o chitara acustica sau electrica fara efecte;
- o pana (recomandat dar nu obligatoriu); ideea este ca la inceput poate fi dificil sa cantati numai cu degetele fara pana. Cum simtiti ca e natural, asa faceti.
- rabdare si vointa;

Sa le luam pe rand:

1) Chitara
O sa radeti, dar majoritatea oamenilor pe care ii cunosc si nu au vreo legatura cu acest instrument nu stiu sa faca diferenta intre diferitele tipuri de baza ale chitarii. Eu insumi cand am inceput, nu imi era prea clar. Asadar, avem doua tipuri de baza: - acustica: este recunoscuta cel mai usor prin prezenta cutiei de rezonanta (are o gaura in ea:D); ele se pot imparti in mai multe subgrupe:
(1) clasica: are corzile din plastic
(2) western: are corzile din otel (par asa ca niste sarme)
- electrica: captarea sunetului se face prin intermediul unor microfoane numite doze (pe scurt) si transmisia printr-un fir catre o boxa in cel mai simplu setup;
In ce priveste lectiile urmatoare ne vom referi in general la o chitara acustica, sau la o electrica in cel mai simplu setup (fara efecte, amplificare, etc.) O electrica neamplificata, ar trebui sa sune ca o acustica (intr-o oarecare masura).
2) Pana
Si aici exista multe teorii. In principiu pentru inceput ar fi bine sa cantati cu o pana medie, subtire. Mai tarziu, puteti incerca mai multe grosimi si vedeti care sunet va place cel mai mult.
3) Rabdare si vointa
Cum am spus si in cuvantul introductiv, este nevoie sa aveti rabdare cu voi in invatare, pentru ca nu o sa sune bine din prima. Vointa pentru ca uneori degetele o sa doara si poate vreti sa abandonati. Trebuie sa aveti puterea sa continuati. 15 minute pe zi de exercitiu sunt suficiente pentru a se lega lucrurile. In general sunt mai bune 15 minute pe zi, decat o ora la 4 zile.
In aceasta lectie vom invata numele corzilor, doua metode de acordare, cum sa tinem pana, numele notelor, 3 acorduri de baza si aplicarea lor in 3 cantece romanesti si unul strain.

Numele corzilor
Notele muzicale sunt niste modalitati de reprezentare a sunetului, astfel incat doi muzicieni sa se poata intelege intre ei. Avem 7 note de baza denumite in doua standarde:
- Do, Re, Mi ,Fa, Sol, La, Si
- C, D, E, F, G, A, B
Fie ca spun Re sau D e acelasi lucru. Cel mai des cand vorbim despre chitara in zilele noastre veti regasi cel de al doilea standard.
Chitara in acordaj standard are urmatoarele note de sus in jos: E, A, D, G, B, E
2 metode de acordare:
- tuner: se poate folosi un tuner din comert, sau un program ca acesta.
- metoda comparatiei sunetelor:
1. se ia ca referinta coarda de sus;
2. se apasa tasta a 5-a si se compara sunetul obtinut cu sunetul corzii urmatoare; ele trebuie sa fie aproximativ identice; cand au ajuns identice avem urmatoarele 2 note: E pe cea de sus si E + 5 pe cea de a doua adica A. De retinut E+5=A;
3. se apasa tasta a 5-a de pe coarda A si se repeta procesul cu urmatoarea. De retinut: A+5=D;
4. se apasa tasta a 5-a de pe coarda D si se repeta procesul cu urmatoarea. De retinut: D+5=G;
5. se apasa tasta a 4-a de pe coarda G si se repeta procesul cu urmatoarea. De retinut: G+4=B;
6. se apasa tasta a 5-a de pe coarda B si se repeta procesul cu ultima coarda. De retinut: B+5=E;



Folosirea degetelor in acordul G






Folosirea degetelor in acordul C





Folosirea degetelor in acordul D


Partea I - Introducere

Partea II - Acordarea chitarii

Partea III - Cea mai simpla scala

Partea IV - Acordurile GCD

Partea V - Cantece Phoenix
Legaturi utile curs:
Vremuri - Phoenix
Stefan Hrusca - Copacul Indragostit
Antract - Esti Frumoasa

Acorduri Boney M - Rivers of Babylon

By the rivers of [G]Babylon
Where he sat down
And there he [D]went
When he remembered [G]Zion

Over the wicked carry us away captivity[C]
Required from us this [G]song
How can we sing King Alfa's song in a [D]strange [G]land

So let the words of our [D]mouth and the medi[G]tation of our [D]heart
Be ac[G]ceptable in thy [D]sight
Over I [G]

370 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 370 din 370
ROMANIA TURISM spunea...

sunt incepator si vreau sa te intreb daca sutn ceva exerciti sa pot schimba acordurile mei repede cumva . ca in fiecare zii exersez si nu mi se pare ca dau randament

giure spunea...

Atentie cifrele nu reprezinta freturile ci degetele care trebuiesc folosite pe mana stanga pe acea coarda

Shifty spunea...

Servus, Giure! Vreau sa stii ca it apreciez munca pe care o depui pentru noi, incepatorii, dar fiind si eu un incepator si neavand multi bani la dispozitie, vreau sa stiu daca o chitara acustica Stagg SW201N. Marime 4/4. Partea superioara, inferioara si laterale : tei. Gat : nato. Tastatura si punte : artar negru. Finisaj lucios. Culoare natural.Marime 4/4 este buna pentru un incepator si daca este suficient de rezistenta! Stima!

giure spunea...

Salut Hepilica. Nu e stralucita dar merge macar un an de zile.In bugetul asta nu cred ca gasesti minuni.

Shifty spunea...

Dar cam ce chitara mi-ai recomanda, asa pana in 300 de lei ?

giure spunea...

Pana in 300 de lei este ok Stagg.

Shifty spunea...

Eu sincer m-am ganit la chitara asta. :-? Nu vreau sa se interpreteze ca reclama!
http://www.okazii.ro/catalog/41363861/Chitara-StarSun-albastra-NOUA.html#galerie

giure spunea...

Exclus. Starsun e un brand chinezesc suspect. Probabil ca nu costa 300 nici noua dar folosita.
Stagg este peste

Anonim spunea...

Buna ziua!In vacanta aceasta as dori sa invat sa cand la chitara.Am vazut raspunsul dat andrei si ma-m cam ingrijorat deoarece si eu sunt stangace.Nu pot sa fac la fel ca in acele filmulete?...chiar daca sunt stangace

Catalin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Catalin spunea...

Scuzati:D
Deci, cand incerc acordul C tot timpul ating coarda g din fretul 2.E din cauza chitarii sau doar nu sunt obisnuit?Acordul C e doar un exemplu, mai patesc si la altele.

giure spunea...

@Catalin: Trebuie sa tii degetele mai arcuite astfel incat sa vina de deasupra corzii perpendicular pe ea ca sa nu atingi corzile adiacente. Exerseaza si va iesi pana la urma.

Anonim spunea...

salut.vreau sa stiu si eu daca imi pot vopsi chitara....arata foarte rau si ma tem ca daca o vopsesc stric rezonanta sau ceva de genul...se poate vopsi????
mersi!

giure spunea...

Nu prea se poate vopsi, mai degraba o poti lacui cred. Un profesionist te-ar putea ajuta si sa o vopsesti.

Anonim spunea...

hey. sunt incepatoare si nu inteleg ceva. chitara are doar 6 corzi deci de ce in curs se vorbeste despre 7?
sunt foarte confuza sincer.
mas bucura daca ai putea raspunde:D

giure spunea...

Chitara intr-adevar are 6 corzi. In curs se vorbeste de 7 note. Do Re Mi Fa Sol La Si (CDEFGAB). Corzile nu au aceste note ele au in ordine de sus in jos E A D G B E

Anonim spunea...

Salut Alex ! Sunt incepator si pot sa zic si eu ca e foarte ajutator cursul tau.As dori sa te intreb care id-ul de mes al tau caci as dori sa invat mai multe de la tine . Chiar daca sunt incepator vreau sa am un nou prieten chitarist avansat .

Anonim spunea...

ajutor

stiu acordurile la perfectie schimb rpd dar ma pierd in bataie nu suna deloc cum trebuie.

aNRiaL spunea...

sunt stangaci.. mi'am acordat chitara invers.. adica ce faceti dumneavoastra cu mana stanga eu fac cu cea dreapta si asa si cu mana dreapta ce faceti cu mana stanga..
e bine?
cred ca e ceva normal sa nu ma simt confortabil pe o chitara pentru dreptaci din moment ce sunt stangaci..
sau sa incerc sa ma chinui pe cea de dreptaci?;d

elena spunea...

buna...ma numesc elena...sa va spun o poveste:)) astazi de curand mama mi-a adus in camera o chitara foarte veche si mi-a povestit"amintiri din copilarie"...ma rog... oricum...eu nu am mai pus mana pe o chitara in viata mea crezand ca nu este interesanta..dar cand am pus mana pe chitara veche si neacordata am simtit ceva...poate pare prostesc dar voiam sa aflu mai mult si sa invat mai multe despre acest instrument muzical....eu iubesc muzica...iubesc sa cant si acum am inceput sa fiu interesata de chiatara...sigur stiam cate ceva despre ea...ceea ce aflasem de la prieteni. am scris p google sa vad daca chiar gasesc ceva care sa ma ajute sa invat mai multe...am dat de acest blog...sa stii k e foarte folositor deja am invatat mai multe...sper ca in curand sa pot canta bine si sper ca acest lucru sa ma ajute in continuare....mersi mult...si o intrebare....:cam in cat timp crezi ca as putea invata sa cant..nu ca un expert dar ceva mai binePS:am luat notite:D:D:P

giure spunea...

@elena: daca exersezi zilnic macar 20-30 de minute probabil intr-o luna o sa ai rezultate, iar in 3 luni rezultate notabile...succes!

giure spunea...

@anrial: nu ma pricep la stangaci, dar din ce stiu exista doua teorii:
daca atunci cand ai luat chitara in mana ti s-a parut mai natural sa o tii invers atunci aceea e calea.
- a doua teorie interesanta sustine ca daca bati un ritm din palme si misti ambele maini atunci cand bati poti sa inveti fara probleme si ca dreptacii, daca tii o mana fixa si bati cu cealalta atunci mai degraba iti trebuie chitara de stangaci.
- atentie! te chinui daca ai acordat chitara de dreptaci invers si o poti in timp deteriora; iti trebuie chitara de stangaci sau sa o folosesti pe cea de dreptaci corect (nu acordata invers)
Succes!

giure spunea...

incearca sa bati din picior in mod constant; chiar daca la inceput iesi din ritm in timp iti va intra in sange

Anonim spunea...

am si eu o intrebare :)) ( sunt mai grea de cap)atunci cand apasam pe diferite corzi in zona freciurilor trebuie sa le ciupim in acelasi timp si in zona cutiei de rezonanta pentru a forma un acord ??

Anonim spunea...

Salut :D eu am o chitara clasica .. imi place sa cant melodii gen latino cum erau cei de la Bosquito intr-un timp sau Latin Expres (PEPE) ..
Daca cineva e interesat poate il ajut ! Daca cineva se bazeaza pe acest ritm.. poate ne ajutam reciproc vreau sa intalnesc pe cineva care poate canta acest ritm ! Astept !
Numai bn , Sanatate!

Anonim spunea...

salut!sunt incepator iar acest curs ma indrumat spre o cariera in muzica ;-)iti multumesc mult si sper sa ii ajute si pe altii

crunck17 spunea...

sincere multumiri din partea mea. nu multi oameni au caracteru asta de a impartasii lucruri pentru incepatori.daca ar exista mai multe exemple ca tine lumea ar devenii mai buna.

mirciu spunea...

esti bun dar ar trebui sa faci muuuuuult mai multe acorduri..doar cu 3 acorduri nu se canta la chitara,parerea mea este sa faci vreo 20 de acorduri incepand de la DO MAJOR care e de baza pana la SI bemol,MI MAJOR si MI 7...atunci da ar fi niste lectii f bune

Malina spunea...

Foarte tare, ma bucur ca am gasit un site ca acesta :d!
Succes in continuare, voi mai intra.
Mereu am vrut sa stiu care si cum e
C=DO
D=RE
Acum imi vine ceva mai usor!

Anonim spunea...

vreau sa stiu ce chitara folosesti in aceste videouri

ladyLT spunea...

buna!..
st bucuroasa ca am dat peste blogul tau!:)
am o chitara in casa Hohner..nu chiar noua:D..e buna?e acordata si suna bine:).
am incercat acordurile..problema e ca la C(mai ales)ma dor fff tare degetele:|simt ca ma taie..e normal?sau tin eu mult prea apasat sau incordat?
deasta si problema la schimbarea acordurilor.:|
oricum sunt incepatoare,incepatoare..e prima data cand fac un acord;)):)
multumesc pentru ceea ce faci!:)

Daniel spunea...

salutare giure, mi-am cumparat si eu o chitara acustica, si incercam de ceva timp sa ivat dar nu mi se cam primeste, am dat de lectiile tale pe youtube si mi-a placut foarte mult cum lamuresti si asta a si fost inceputul meu, se pare incep a intelege cate ceva, dar uite o problema, am invatat cele trei acorduri, adica G C D , dar vezi cale-am invatat de pe video, si habar nu am cum le-as putea citi de pe foaie, chiar sa iau spre exemplu aceasta tabulatura http://tabulaturi.ro/acorduri.php?tab_id=598 (cred ca nu e spam) inteleg ca prin literele de la E la E sunt numerotate corzile, dar mai departe nu inteleg care si pe ce fret trebuie de cantat si nu inteleg ce-s cu toate cifrele alea, si inca una, cum sa gasesc ritmul tot la piesa aia. daca ai timp, te rog sa-mi faci asa, o mica analiza a tabulaturii celea si daca undeva am gresit sa ma corectezi, multumesc anticipat.

Anonim spunea...

hei. sunt incepatoare si e ff folositor ceea ce ai postat tu aici. pb e sunetul...se aude ff slab ceea ce zici si ceea ce canti. poate poti sa faci cv in sensul acesta...?svp

Anonim spunea...

ioi..ca tare ma doare:((..ma dor degetele de numa.asa trebe sa fie la inceput?:(..
mai ales cand fac C-ul:(

Andreea spunea...

Buna iti multumesc foarte mult pentru munca depusa insa as avea o problema cum iti dai seama ca o chitara e acordata ca unele sunete nu imi ies si nu stiu daca e acordata sau nu daca pot canta la ea sau nu.....si daca nu e ce sa fac?

Andreea spunea...

Si inca ceva daca imi permiti, chitara mea are doar 6 corzi si nu da vrun semn ca ar fi rupta ci pur si simplu ar fi asa (precizre e italiana) . E defecta?

Alexalixandrica spunea...

Faci lumea sa isi cumpere chitara si sa se apuce de cantat! Sa ajunga sa creada in ei insusi si in faptul ca se poate invata si la o varsta mai inaintata. Te felicit pt tot efortul depus!

Andrei spunea...

Vreau si eu sa-mi iau prima mea chitara si nu stiu de care trebuie sa-mi iau una acustica ,clasica sau de care pentru un incepator ?

giure spunea...

@LadyLT: Da e normal. Cu timpul degetele se vor obisnui si vor disparea durerile. succes!

giure spunea...

@Andreea: pai trebuiesc comparate sunetele de pe fiecare coarda cu suetele din film, sau cu ajutorul unui tuner. Daca are 6 corzi e ok nici nu vorbim de alt tip de chitara in acest curs.

stefy spunea...

buna....am vazut ca mi-ai dat ceva pe mess....si din gresala am sters mesajele si nu mai stiu id tau pt ca sa vb de modelul de chitara...scuze,...ai putea sa-mi mai scrii ceva ca sa stiu id tau?....eu o sa fiu toata sapt asta pe mess...

Anonim spunea...

Buna!!! ma numesk yonut sunt din arad si nu de mult timp cam de 2-3 zile miam cumparat o chitara!!! din cate vad cred k sunt singurul incepator pe blogul acesta!!! vreau sa spus ca iubesk instrumentul asta!!! dar am o intrebare!!! cam in cat timp voi invata sa leg acordurile intre ele???? aaa si u in cat timp ai invatat tot asa sa legi acordurile!!!! MS!!!

FLO88 spunea...

cat costa o chitara?

Anonim spunea...

Salut!as dori sa ma apuc si eu de cantat la chitara si ca sa fiu pregatit am cautat pe google un tutorial si am gasit blogul asta ai facut o treaba foarte buna foarte buna multumesc in numele meu si al tuturor pentru ca ai postat asa ceva si am si eu o intrebare vreau sami iau o chitara electrica si nustiu care e mai buna : http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=27&BrandCategsID=174&BrandProductID=1239 sau http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=27&BrandCategsID=174&BrandProductID=2135 te rog dami un email pe id asta : alin_lil_scrappy@yahoo.com iti multumesc foarte mult

Anonim spunea...

mie mi se pare foarte bun dar trebuie sa ai dedicatia deoarece am mai incercat odata pe acest site si nu am putut dar mam apucat iar de cateva zile si deja pot sami caut cantece pe net si sa le invat

Anonim spunea...

salut de joi am si eu chitara si din greseala am dat peste tine dar trebuia sa iti spun ca faci o treaba foarte buna si abia astept sa trec prin toate lictiile tale si sa invat sa cant la chitara..
esti foarte tare Mersi

Anonim spunea...

nultumesc...mia fost de mare ajutor lectia ta..:-)

Catalin spunea...

Salutare, respectele mele pt. ce faci pt. noi inceparetii :)
am o intrebare insa, la melodia vremuri, desi schimbi acordurile, mi se pare mie sau treci prin toate corzile cu mana dreapta ? adica mana dreapta trece prin aceasi miscare de 1,2,3,4 in toate 6 corzile de fiecare data, desi mana stanga se muta la acordurile G,C,D ?
mersi frumos !

blogul_meu_nu_al_tau spunea...

mersi pt ajutor .si canti foarte fain

Alex(novice) spunea...

As avea si eo o itrebare.
Maine ma duc sa imi cumpar o chitara si nu prea stiu de care..eo vreau clasica dar una destul de rezista ce fel de lemn trebuie?,exista vreo kitara pentru incepatori.

Astept un reply:).Ty

Alexandru spunea...

Salut Alex! Mama mi-a facut rost de o chitara de la un prieten. Pun in practica ca ne spuneti dvs. . Vreau sa ma sfatuiti in legatura cu alegerea unei chitari. M-am gandit la un Hohner Hw 420 pe albastru cu pretul de 633 lei. Pe alte site-uri am gasit-o si cu 7mil. .E buna alegerea? Tata a zis ca e mai bine sa merg cu el la magazinul Muzica din Buscurest, deoarece e mai bine sa vad pe viu chitara decat sa dau comanda si sa nu-mi placa la sosirea acesteia.
Multumesc,
Alex!

anca1503 spunea...

interesante lectiile, dar inca nu mi-am achizitionat o chitara ... oscilez intre una acustica si una electro-acustica.... momentan vreau sa invat sunt la 0 :). Ce imi recomanzi ?? [helllp]

anca1503 spunea...

m-am gandit la chitara asta : http://www.okazii.ro/catalog/45577147/chitara-4-4-electro-acustica.html#galerie Ce spui ?

giure spunea...

E o chitara frumoasa si atat cea din anuntul de mai devreme. Nu stim si noi marca ca sa vedem din ce e facuta. Te poti pacali. Mai degraba cauta pe okazii o chitara folosita pe la aceiasi bani. Poti gasi ceva bunicel. Electro acustica la bugetul asta nu se merita pentru ca probabil nu suna stralucit.

giure spunea...

@catalin: e doar o iluzie. La sol sunt toate 6. La do sunt 5 si la re sunt 4.

anca1503 spunea...

am gasit in magazin pachet : chitara acustica[ nu retin modelu``] , pene , husa si ceva de acordat .. pret 450 lei hm? ce zici e ok??

anca1503 spunea...

in sfarsit mi-am luat chitara : ibarz v50NJP-NT 3U-01 ce zici?? am dat 450 tot setul .

Viorel spunea...

Salu!Numele meu este Viorel,sincer sa fiu asta este pentru prima data kre tin o chitara in mana...De cateva zile ma macina gandul de a avea o chitara,de mi-am inebunit parinti si au reusit intr-un termen scurt sa o cumpere,in fine nu asta e important.Chitara pare a fi clasica,adica pentru incepatori cu 6 corzi 3 dintre ele fiind din plastic.Am exersat mai bine de o ora jumate prima lectie dupa ce am acordat-o cu un tuner digital.Este foarte util cursul tau si ai ajuti ft multi incepatori.

Loredana spunea...

Este minunat ceea ce faceti, eu, spre exemplu, am fost la un curs de chitara, anul trecut, si la un moment dat...nu le-a mai permis buzunarul parintilor mei, asa ca am ramas cu buza umflata...Ceea ce faceti dvs, faptul ca v-ati luat din timpul, despre care toti ne batem cu pumnul in piept ca este atat de pretios (si asa este), spre a ne arata, in mod gratuit, ca este poate mai usor decat credem multi cantatul la o chitara, atat timp cat avem o chitara, o conexiune stabila la internet si, cel mai important multa rabdare, bunavointa si...ajutor de la Dumnezeu. Sa fiti binecuvantat! Am sa revin cu un comentariu sau mai multe dupa ce voi intra "in forta" in exercitiu. Doamne ajuta!

Mihai spunea...

Salut giure, si felicitari pentru lectii
Am o intrebare si poate ma poti lamuri
Intrebarea mea e, in linkul din lectie la phoenix, vremuri, apare tonalitatea originala F#. Ce inseamna asta mai exact ? Modifica in vreun fel modul cum se iau corzile? Am vazut la mai multe cantece notatia asta si ma intrebam ce reprezinta. Mersi

giure spunea...

Mihai, inseamna ca pentru usurinta acordurile au fost transpuse in alta cheie. La melodia de fata in loc de F# avem G deci toate acordurile sunt modificate cu un semiton fata de original, deci daca ai vrea sa canti ca originalul ar trebui in loc de G C D sa faci F# B C# acorduri care se fac in principiu cu barre si sunt mai dificile. Transpunerea se mai foloseste si pentru a adapta un acompaniament la gama pe care o poate "duce" vocea ta. Nu toti putem sa cantam la fel.

Vili spunea...

Buna ziua..am 12 ani si sunt din Bucuresti..de Craciun imi voi lua si eu o chitara..sunt stangaci...giure..vad ca esti foarte priceput..dai si lectii? contracost bineinteles..te rog..baga in lista de messenger: vily.vily_98 si vb acolo..ms

ionny:* spunea...

oooaaaaaauu...ce super sunt cursurile!!nu cred ca as avea nevoie de un mai bun profesor:)
esti tare!!
toate aprecierile,

Anonim spunea...

super tare!!!! mrs ca ai postat astea!! :)peace

Gabi spunea...

Buna! Am si eu o mica problema. Corzile mele sunt din otel si acum nici nu le mai pot atinge de durere. Ce pot face in aceasta privinta?

Gabi spunea...

Buna! Am si eu o mica problema. Corzile mele sunt din otel si acum nici nu le mai pot atinge de durere. Ce pot face in aceasta privinta?

Anonim spunea...

cum se mai numesc corzile E A D G B E?

Anonim spunea...

Buna guire numele meu e Andrei si as avea nevoie de niste sfaturi in privinta chitarelor..spre exemplu ma descurc destul de bine ciupind incet corzile dar cand sa dau mai repde miscarea se distruge tot nu se mai intelege nimic.Ce e de facut?

Anonim spunea...

fratilor....daca vreti sa va acordati chitara ca lumea....downloadati un Ap Tuner gratis!!!;)

Anonim spunea...

AM SI EU O INTREBARE.CARE ESTE RITMUL DE LA Rivers Of Babylon - Bony M. CA NU IL GASESC NICAERI.

[Ka`Ra] spunea...

Buna!Am 13 ani si va pot spune ca am lucrat atat de mult la chitara(o ora per. zi),desi stiam mesajul dvs.,dupa 4 zile am inv. tot de la acest curs.Partea rea este ca am facut rani la mijlociu,inelar si la degetul mic :((...Nu am mai putut canta o saptamana :((!Acum cant doar 15 min. pe zi si...Ma bucur de fiecare clipa pt k imi doream o chitara de f mult timp.
Intrebarea mea este :Pot canta cu plasturi?
Merci anticipat!:)

Anonim spunea...

buna, :D eu nu prea fac muzica la scoala deci nu prea stiu notele ..pot invata si asa sa cant la chitara?:D

Anonim spunea...

Foarte bun cursul am invatat sa cant foarte bine decat la inceput multumesc ca existi si ai chitara si pana si talent.

ana spunea...

buna. mi-am cumparat o chitara clasica ''delson'' si am urmarit filmuletul tau cu acordarea si nu se aude deloc cum trebuie. e de vina chitara? astept un raspuns.

Carmen spunea...

Buna ! Numele meu este Carmen COCORA - Timisoara si am decis ca printre rezolutiile impuse de mine pe 2011 sa fie si aceea de a invata sa cant la chitara. Zis si facut .....am inceput sa caut pe net "chitari", le-am gasit insa acum descopar ca nu e simplu sa alegi . Pentru ca nu-mi doresc decat sa fac un hobby din aceasta activitate, m-am impotmolit cu atatea oferte. Am cateva intrebari care sa-mi dea o directie clara :

1) pt. folk, cantece intre prieteni, nimic sofisticat...ce ar trebui sa aleg ?
2) ce detalii trebuie sa urmaresc atunci cand aleg o chitara?
3) ar fi de recomandat sa merg insotita de un cunoscator atunci cand decid sa cumpar o chitara ?
4) mentionez ca nu stiu defel sa cant la chitara , incerc sa pornesc de la 0, singurul atuu e ca am voce si ureche muzicala;
5) si ultima intrebare : am nevoie de profesor sau merg pe forma de invatamant la distanta?
Daca intrebarile mele nu v-au dovedit atunci astept ok-ul dvs. de a merge mai departe .
Va multumesc pentru intelegere si rabdare , Carmen COCORA.

andreea spunea...

Buna!
Ma bucur ca te-am gasit pe net. Mi-e foarte util tot ce ai pus pe blog. Sunt in proces de invatare si eu momentan, pe o chitara acustica Jim Deacon.

Vroiam sa te intreb daca ai putea inregistra filmuletele cu mai mult volum, deci putin mai tare. :)

Spor la toate si gin gin.
Inca o data, multumesc.

Anonim spunea...

Buna! Sunt incepator si nu ma descurc deloc cu acordul D. Pur si simplu nu se aude nimic. ai vreun sfat? Multumesc anticipat!

Anonim spunea...

Salut!Ca si multi altii sunt incepator in tainele chitarei.De cand am gasit lectiile tale pe youtube, am pus mana pe chitara si nu vreau sa ma mai las pana nu ajung sa cant ca tine(macar):). Imi place cat de simplu si practic explici.Felicitari! Ai cumva programul "guitar pro 5"?

diana spunea...

buna! ma numesc diana.vreau sa iti multumesc pentru ca te-ai gandit si la noi:* este un site minunat si foarte ajutator mai ales pt mine.vreau sa zic ca azi am inceput sa iau lectii dupa acest site si deja ma simt mult mai increzatoare:D si mi se pare ceva super:D am invatat si eu ceva doar dupa 2 ore in fata calculatoruluii:D multumesc foarte mult:*

adriana spunea...

Hei...e foarte tare cursul.Am si eu o problema.Stiu toate acordurile da nu reusesc sa schimb si sa bat ritmul.:d..Ma puteti ajuta?

Anonim spunea...

salut eu sunt incepator si m-am gandit sa imi iau o chitara ieftina k de incepator cu 250 lei de la carrefour si mi se dezacordeaza repede? Sau asa mi se pare o acordez cu programul de ai spus

Anonim spunea...

Salut! Ma numesc Alexandru si sunt incepator cu chitara. Am urmat pasii din lectiile anterioare si m-au ajutat pana acum. Am tot incercat sa exersez acordurile G,C si D dar nu imi iese. Cand pun degetul pe o coarda, cea de dedesubt suna ciudat. "buricul degetului" cred ca ii spune, atinge coarda de jos si altereaza sunetul. Cum as putea rezolva asta? Am incercat sa tin mana in tot felul de pozitii si tot asa imi iese.

rares spunea...

intrebarea alex: inteleg ca este recomandat sa folosim pana (din cate inteleg din post), dar crezi ca e necesar sa invatam sa cantam la fel de bine si fara pana?

Anonim spunea...

E prea simplu...si verisoara mea[6 ani] sa plictisit....trebuie ceva mai repede.

Unknown spunea...

Am si eu o intrebare. Vreau sa imi cumpar o chitara acustica, insa nu stiu ce marca s-ar potrivi pentru incepatori. Oare Yamaha e in regula?

Unknown spunea...

Salut !! cant doar de 2 zile la chitara , si mi se par foarte usoare lectiile pe care le explici , acuma , usor de zis , greu de facut , am un fender squire , si tot exersez cele 3 acorduri G , C , D . Nu mai pot de degete , sunt rosii , dar merita :D

Unknown spunea...

Daca la acordul D inversez degetele 1 cu 2 e vreo problema? Mi se pare mai comod asa..

Rossi spunea...

cam greu cu ritmu da lectile is de foarte mare ajustor pt prima oara pot sa nu mai tin si eu chitara pe dulap ci sa ma apuc sa invat sa cant la ea posteaza niste lectii de ritm please

Anonim spunea...

iti multumesc pentru aceste clipuri. imi vor fi de folos.

spun 'imi vor fi' pentru ca inca nu am apucat sa imi iau o chitara. de asta si scriu aici.

vreau sa te intreb...cam cu ce chitara ar fi ok sa incep ? si ce marime ? :D

mersi frumos

P.S Respect pentru tot ceea ce ai facut/faci !

Anonim spunea...

de unde pot lua un tunner

teoparaleo spunea...

de unde ai luat tunnerul de care zici in video

teoparaleo spunea...

de unde pot lua un tunner pt chitara

Drac spunea...

omu trebuie sa recunosc sunt tari cursurile eu mi-am prins urechile prin niste cursuri straine dar undeva m-am descurajat. Am un ibanez gio grx 40 dar nu detin un amplificator. Probleme financiare chestii trestii. Problema mea e alta mi se pare ca degetul meu mic e prea scurt si spatiul dintre degete prea mic, adik imi vine greu sa accesez freturile ce au distanta mare intre ele cu degetul inelar si degetul mic. Se poate remedia problema cu vreun exercitiu sau trebuie sa pun mana pe cutit si sa-mi despic mai tare spatiul dintre degete? :P pace si prosperitate

leonard spunea...

salut...sunt un copil un pik mai plinut si am probleme cu asezarea degetelor de corzii...o sa ma obisnuiesc cu asta sau nu o sa pot canta???

P.S: pentru accordare luati-va un tunner, am eu unul si l-am luat la 15 lei si merge fara probleme, si repede.
p.s lectiile sunt foarte bune

UrsSiberian spunea...

Salutare, o intrebare am si eu daca se poate. Ce pot sa fac sa maresc distanta dintre degete. Ca numai nu reusesc sa fac acorduri din 3 freturi ca sa nu mai vorbim de degetul mic al carui control numai nu il am.

anca spunea...

Buna.Sunt incepatoare.Dupa ce termin de acordat chitara cu tunerul luat de pe net,o iau de la capat ca sa mai verific o data si surpriza constat ca trebuie sa le acordez din nou si din nou.Normal ca nu reusesc din aceasta cauza sa incep lectiile.Sa fie de vina corzile?

anca spunea...

Buna. Nu reusesc sa incep lectiile de chitara deoarece dupa ce acordez chitara trebuie sa o iau de la capat. Se dezacordeaza si mereu o iau de la capat. Eu am multa rabdare dar totusi cred ca ceva nu e bine. Ar putea sa fie de vina corzile? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Anonim spunea...

cursurile de chitara sunt super.acum pot sa cant si eu pentru prima data.

Anonim spunea...

vreau si eu sa ma apuc sa cant la chitara si ma atrage foarte mult cea electrica... ma uitam pe site-uri si am gasit ceva de genul acesta: http://www.soundstudio.ro/product/3070_set_chitara_electrica_tenson_b/
Credeti ca ar fi potrivita, tinand cont ca nu am mai cantat niciodata la chitara? Multumesc anticipat

Anonim spunea...

Am si eu o intrebare,am o problema cu acordurile,cand dau cu degetu' de la mana dreapta sa cant tinand acordurile se aude foarte sec,ai putea sa-mi spui care ar fi problema??

Anonim spunea...

in cat timp o sa pot sa cant fara sa ma mai uit la freturi .?in fiecare zi tot fac cate 40 min

CristiAndru spunea...

Salut, vad ca ultimul comentariu a fost prin 2010, asa ca sper sa imi raspunzi si mie chiar daca a trecut cam mult de atunci...

Cu o chitara electrica se poate canta fara efecte, adica conectata la amplificator, dar sa nu aibe efecte si sa sune ca cea acustica (intr-o oarecare masura)? Stiu ca se mai canta si acustic (fara amplificare cu cea electrica), dar nu suna tocmai placut...

giure spunea...

Da se poate si cu electrica fără efecte dar nu suna nemaipomenit.

Laurentiu spunea...

Salutari tuturor. Mi-am cumparat si eu o chitara, DELSON, scrie pe ea, nu stiu cat de buna e pt. un incepator, are 3 corzi de otel si 3 de plastic (nylon)... ideea e ca-mi doresc foarte mult sa invat sa cant la chitara... Simi vine sa plang cand vad ca mie mi se innoada degetele cand incerc sa tin un acord, sa nu mai vorbesc ca atunci cand incerc sa-l schimb mi se incurca degetele de tot... Sper sa-mi intre in instinct ca si tastatura PCului, pe care acum 8 ani cautam o litera 2minute :)

Anonim spunea...

cursul tau e super mai ales ca e postat pe net dar am o problema majora!...nu reusesc sa acordez chitara:(( am descarcat softul pe care n'i lai recomandat dar nu stiu ce nota trebuie pentru fiecare coarda...ca acolo imi arata in mijloc 0 in stanga -25,-50 si in dreapta +25,+50...cu degetele nu am probleme nu ma dor le am destul de lungi dar nu reusesc cu acordatul...te rog frumos daca ma poti ajuta cumva sa imi spui pt fiecare coarda ce nota trebuie sa imi arate:(...multumesc si succes:)

Anonim spunea...

foarte bună lecţia

alina spunea...

Bună! Sunt o mămică a unei fetiţe de şapte ani care îşi doreşte să cânte la chitară. Din păcate locuim la foarte mare distanţă de un oraş, aşa că posibilitatea de a-i găsi un profesor este nulă. În plus avem un buget limitat, aşa că nu cred că voi putea plăti unul, nici dacă găsesc.Îmi pare rău de ea că s-a născut într-un astfel de mediu, dar în viaţă nu le poţi avea pe toate. Mi-ar plăcea totuşi să-i fac o bucurie cumpărându-i o chitară de pe net. Am găsit acest curs şi mi s-a părut super interesant. Crezi că poate învăţa să cânte urmărind cursurile tale, sau e prea mică? Am uitat să spun că e stângace, dar uneori îşi poate folosi şi mâna dreaptă şi în plus cântă extraordinar de bine vocal, mai ales muzică populară( şi nu sunt subiectivă).Oricum, ai un curs super tare!Felicitări!

alexandra spunea...

Buna! As vrea si eu sa invat la citara, dar inca nu ma una. As vrea daca se poate sa'mi dai niste sugestii, eu nu ma pricep deloc, deocamdata:D as vrea sa fie pana in 500 lei, crezi ca as gasi ceva bun? multumesc anticipat!!

Anonim spunea...

sunt mama a trei copii si tocmai am inceput sa-i invat sa cante la chitara dupa ce invat noapte de noapte cursurile tale. Profesorul de chitara pe care l-am angajat e un neserios si am luat eu cu teama si retinere "fraiele".Nu am crezut ca pot face fata, dar esti un extraordinar dascal, chiar si pt. novici ca mine. Copiilor le place la nebunie si inteleg tot ce le explic.
Multumim din suflet.

Anonim spunea...

Foarte bine explicat...si repede de prins!felicitari!!!

Miscuta Ruben Gabriel spunea...

Iti multumesc foarte mult pentru ceea ce faci, mai ajutat enorm, iti multumesc

Stefanutz00 spunea...

Salut...
Sunt incepator(acum 2 zile am primit chitara...). Cursul tau ma ajuta mult(reusesc sa schimb 6 acorduri relativ repede...). Insa am niste intrebari:

1.Ce sa fac sa nu ma mai doara degetele mainii stangi dupa 5 minute(am incercat sa apas mai incet insa nu mai ies bine sunetele)?
2.De cat timp canti la chitara?
3.Mai urmeaza si alte lectii dupa 7?
4.E buna chitara Fender cd-60?

Alexandra spunea...

salut!! sunt incepatoare si blogul tau m-a inspirat foarte mult! m-am apucat sa caut chitara si am gasit si luat ibanez:) visul meu este sa ajung sa cant wonderwall pentru prietenul meu! inca o data mercic mult pentru initiativa asta! este tare fain! you rock!!

Alexandra spunea...

salut! sunt incepatoare si mi-a placut la nebunie blogul tau! m-am apucat de cautat chiatara si am gasit si luat un ibanez! visul meu este sa ii cant wonderwall prietenului meu la chiatara! te pup si inca o data felicitari pentru initiativa! you rock!!

Anonim spunea...

cu acordurile ma descurc ..dar nu reusesc sa cant un cantec.. parca numa nu imi iasa ...

Alex spunea...

Salut . Vreau sa imi eau o chitara , ce imi recomanzi , cum sa aleg o chitara ce sfaturi poti sa imi dai ?

Alex spunea...

Sal. Vreau sa imi cumpar o Chitara , am vazut mai multe modele noi si la second hand . Ce sfaturi poti sa imi dai si ce chitara imi recomanzi cand imi iau o chitara ?

Andy spunea...

Am si eu o dilema. Cand incerc sa cant intro gama imi tot vaajaie corzile, e enervant uneori. Vrun sfat?

Marius spunea...

salutare uite aseara mi`am cumparat o chitara clasica Sakura e cumparata la mana 2`a pentru inceput am zis ca e buna si aia .....ce as dorii euu daca se poate sa ma ajutatzi cum sa o acordez nu ma prea descurc asa cu "ap tuner 3" mi`ati putea explica careva cum sa il folosesc sau cum as putea sa vad daca chitara e acordata bine??...astept un raspuns cat mai repede...:D

Octavian spunea...

salut giure, as vrea sa vorbesc ceva cu tine pe mess, id-ul meu este oktavian1987 . te tog nu publica acest comentariu

Anonim spunea...

salut giure am si eu o intrebare, sunt incepator si as vrea sa stiu daca e normal sa te doara virful degetelor, astept un raspuns, multumesc mult, pentru ajutor ai niste lecti foarte grozave.

Anonim spunea...

Buna! Sunt incepatoare, mi-am cumparat o chitara aria clasica, o tot acordez cu un tuner digital, dar tot suna nasol, nu stiu ce sa-i mai fac. Coarda D si E de jos suna foarte urat, are un bazait deranjant. Nu e acordata bine, sau are chitara ceva? Nu ma pricep deloc asa ca am nevoie de ajutor. Chiar vreau sa invat.

Petre spunea...

Salut si felicitari
Am primit de craciun o chitara acustica ,,, m`am uitat la filmulete dar nu reusesc sa tin degetele pe fiecare fret (lectia 1.3 ) dar deloc :D un sfat daca se poate

Anonim spunea...

Mi-am luat din vara o chitara acustica si de la caldura mi s-au rupt 2 corzi: coarda LA si MI. Pot sa schimb toate corzile fara sa schimb chitara, sau trebuie sa le schimb doar cele rupte?

Anonim spunea...

buna as avea si eu o rugaminte: as vrea sa stiu daca este gresit faptul ca nu reusesc sa tin chitara in pozitie normala ci in cea clasica folosind un suport ptr piciorul stang, si alta este ca nu reusesc sa tin acordul C si nici sa schimb din alte acorduri cum ar fi G sau D. multumesc anticipat.

Marian spunea...

da-mi te rog un buzz sau mesaj pe yahoo: marian_gggg / este id-ul(vreau sa iau legatura cu tine pentru a intra in posesia filmarilor, nu am un net f performat si imi ia decenii sa incarc) Ma recompensez. Astept replica ta. Stima.
P.S.
Sunt interesat sa invat (deja mi-am luat chitara)

Marian spunea...

da-mi te rog un buzz sau mesaj la : marian_gggg@yahoo.com (vreau sa iau legatura cu tine pentru a intra in posesia filmarilor, nu am un net f performat si imi ia decenii sa incarc) Ma recompensez. Astept replica ta. Stima.

Veruncic spunea...

Buna, sunt si eu o incepatoare!As dori enorm sa invata a cinta piesa "Directia5-o fata ca ea".Daca nu iti va lua un mare efort, sa incluzi niste instructiuni in unele din videourile tale.Lectiile tale sunt foarte utile.Multumim

Anonim spunea...

Salut vreu sa iti multumesc foarte mult pentru cursurile postate de tine imi sunt de mare ajutor si sper sa invat cat mai repede. Modul tau de predare si de explicare este foarte bun pe mine ma ajutat foarte mult sunt inca incepator dar cu aceste cursuri nu cred ca voi mai fi prea mult timp :D. Sunt putini oameni ca tine care vor sa faca un bine si sa ii ajute pe ceilalti cu ce pot, eu unul iti multumesc foarte mult ! Ai facut o treaba minunata!

maryuk spunea...

Buna! Am o chitara clasica..am urmarit filmuletele tale si sunt foarte clare(de inteles)..insa ce ma fac.?:(..am mainile foarte mici .am niste degete scurte si nu tin apasat bn...mai ales k ating si alte corzi:(...ce sa fac ?:(

Bogdan Baghiu spunea...

Salut. am o intrebare si te-as ruga frumos sa-mio raspunzi. De unde pot sa descarc aces curs gratis??
Mersi

Bogdan Baghiu spunea...

Buna. Imi poti spune te rog frumos de unde pot sa descarc acest curs ca-s incepator si am nevoie cat mai repede sa invat la chiatara.
Un prieten mi-a lasat un curs de acuma 3 sau 4 ani, si cum mi-am pis windows-ul din nou nu mai il am. Te rog frumos sa-mi trimiti pe mes link-ul de unde pot sa-l cobor. Mesul meu ii: maquina109@yahoo.es
MULTUMESC PENTRU TOT.

Bogdan Baghiu spunea...

Buna. Imi poti spune te rog frumos de unde pot sa descarc acest curs ca-s incepator si am nevoie cat mai repede sa invat la chiatara.
Un prieten mi-a lasat un curs de acuma 3 sau 4 ani, si cum mi-am pis windows-ul din nou nu mai il am. Te rog frumos sa-mi trimiti pe mes link-ul de unde pot sa-l cobor. Mesul meu ii: maquina109@yahoo.es
MULTUMESC PENTRU TOT.

Anonim spunea...

Hey! Am o intrebare cam stupida dar sper ca ve-ti stii sa imi raspundeti. Si eu sunt stangace dar folosesc mana stanga doar la scris. La altcva nu pot si e nasol...vreau sa stiu daca pot sa imi iau chitara normala sau pentru stangaci.

Anonim spunea...

sal ,am vazut cate comentari ai , sincer nu ma asteaptam eu stiam sa cant la chitara de mult dar cu lectile tale am descoperit mai multe despre chitara ,..... suces un continuare cu chitara si numai bn

Anonim spunea...

esti un adevarat profesor ,adevaru ii ca trebuie sa sti sa explici,iar tu o faci de minune multumim

GeOrGe spunea...

Hei sunt cam asa mai nebun si crezi ca as putea acorda chitara dupa notele de la pian ?

Anonim spunea...

Sunt destul de nebun crezi ca as pute acorda chitara dupa notele de la pian ????

bolunandrei spunea...

Giure ce parere ai despre chitarile spaniole

BolunAndrei19 spunea...

Giure ce parere ai despre chitarile spaniole sint bune pentru acompaniat sau doar pentru flamengo sunt impresionat de sunetul lor ascult deseori chitara spaniola pe youtube sunt incepator si nu stiu

Anonim spunea...

Salut! sunt si eu incepator si nu prea ma descurc chiar deloc nici macar nu reusesc sa acordez cu trebuie chitara suna aiurea m-am uitat la filmuletul tau cu Acordurile G C D si am vazut cum ti tu degetele le tineam exact ca tine si cand daeam pe corzi suna aiurea si habar nu am cum sa rezolv.A si nu in ultimul rand super tare site ma ajuta mult!

Anonim spunea...

Salut! sunt la inceput de drum cat priveste chitara!gasesc cursul tau foarte util!inarmat cu rabdare si tutun,,,,,incerc sa trec cu bine de primul pas!G C D |||||,,felicitari! si cat mai numeroase ,diverse lecti de chitara ptr. noi incepatorii!..

Anonim spunea...

buna sunt uncepator am vazut ca pe acest sait nu tiam mai scris nimic.orcum e frumos ce faci sa inveti si noua genratie acest frumos mestesug tineo tot asa.

maryproblems spunea...

Buna.. cand postezi urmatorul cur??

maryproblems spunea...

Buna.. cand postezi urmatorul curs?

Aggie spunea...

Am invatat primele trei acorduri, dar cand trebuie sa le schimb repede, incepe sa vibreze chitara, nu reusesc sa schimb repede degetele. Deci cum sa fac sa reusesc sa le schimb repede? Tot repet si repet, la un moment dat imi ies din minti.

kidkat90 spunea...

esti foarte bun ,,,

kidkat90 spunea...

foarte tare cursul tau ,,,,

ady spunea...

Acum m-am apucat si eu iau lectrii de chitara - in offline - insa postarile tale ma ajuta foarte mult fiind o completare la lectiile pe care le primesc.
Stiu ca postarile de aici sunt vechi (suntem in 2013 si vad ca filmul de youtube e din 2008), insa as vrea iti dau o idee de a ajuta in continuare oamenii interesati de ceea ce predai tu: ar trebui sa pui, cap coada, cantece cantate de tine, incet, precizand numele acordului in momentul in care trebuie schimbat. Ceva asemanator cu ultimul film din acest post, insa cu cantece complete. Asta ajuta incepatorii sa practice - e ca si cum am canta impreuna.
Multumesc pentru toate lectiile postate aici.

Kitty spunea...

Buna!
Am o problemuta, am degetele scututzesi imi este greu sa prind corzile la unele acordueri cum ar fi C si Dm. exista vreo metota de corectare?
Multumesc anticipat!!

Anonim spunea...

Buna!
Trebuie sa imi coresctez pozitia mainii in conditia in care am mana mica, imi este greu la Dm si C, va rog sa imi spuneti ce pot sa fac.
Multumesc anticipat!!

Raluque V spunea...

Buna.. As avea nevoie de un sfat. Vreau sa incep sa cant la chitara dar nu stiu ce chitara sa-mi iau. Ma refer mai exact la firma. Multi mi-au recomandat Fender CD 60, dar nu vreau nici sa investesc prea mult deocamdata... O parere, va rog? :D

Petruta spunea...

Buna ....tocmai mi-am achizitionat si eu o chitara clasica ...pe care o ador :X si imi dorest din tot sufletul sa invat sa cant la ea dar nu reusesc :( de cateva zile intru aici si ascult cu foarte mare atentie tot ceea ce spui dar mi se pare foarte greu :( nici macar nu cred ca am reusit sa acordez chitara asa cum trebuie pentru ca nici un sunet scos de chitara mea nu seamana cu sunetul scos de a ta :(( chiar asa de nepriceputa sa fiu eu? :(

Unknown spunea...

Foarte tare.Am 12 ani si mi este mai greu sa inteleg.Eu am o chiara de la Hotnnes.Nu stiu daca e buna pentru ca mie nu imi iese la fel ca in tutorial :(.Ma poti ajuta?

Anonim spunea...

Buna! am o intrebare scurta:
Cum se numeste acordul mi major cu litere gen A G C...???

irina spunea...

buna!Ma numesc Irina si am o problemuta la chitara.Este noua si are o bara de metal care desparte spatiile mai ridicata.Cum pot sa o dau mai jos?Toate corzile, pana la bara aceea au aceasi nota.Deabia dupa ce trec de ea suna cum trebuie/Multumesc muuuult!!!

Wiltis spunea...

”- electrica: captarea sunetului se face prin intermediul unor microfoane numite doze”.
Acele așa-zise 'doze' nu sunt... microfoane. În timp ce un microfon are o membrană care preia vibrațiile aerului și care mișcă - în funcție de varianta constructivă - partea mobilă a unui traductor electromagnetic sau capacitiv sau piezoelectric, etc., 'doza' chitării electrice e - în marea majoritate a cazurilor - pur electromagnetică. Aceasta, doza, transformă vibrațiile corzilor metalice ale chitării în semnal electric, ce apoi e amplificat de un amplificator electronic (de cele mai multe ori, greșit numit 'stație', căci e mobil), care, prin intermediul difuzoarelor o transformă în vibrație a aerului (difuzorul, după cum se vede, funcționează invers față de microfon). Chiar dacă e un pic cam tehnică, cred că această explicație e necesară.

Wiltis spunea...

”- electrica: captarea sunetului se face prin intermediul unor microfoane numite doze”.
Acele așa-zise 'doze' nu sunt... microfoane. În timp ce un microfon are o membrană care preia vibrațiile aerului și care mișcă - în funcție de varianta constructivă - partea mobilă a unui traductor electromagnetic sau capacitiv sau piezoelectric, etc., 'doza' chitării electrice e - în marea majoritate a cazurilor - pur electromagnetică. Aceasta, doza, transformă vibrațiile corzilor metalice ale chitării în semnal electric, ce apoi e amplificat de un amplificator electronic (de cele mai multe ori, greșit numit 'stație', căci e mobil), care, prin intermediul difuzoarelor o transformă în vibrație a aerului (difuzorul, după cum se vede, funcționează invers față de microfon). Chiar dacă e un pic cam tehnică, cred că această explicație e necesară.

Bogdan Tutuianu spunea...

Salut,
Am cumparat o chitara pentru fata mea de 6 ani si acum caut niste lectii introductive inainte de a ajunge la un profesor. Partea interesanta e ca m-a prins si pe mine rau chestia asta cu invatatul chitarei iar lectiile tale mi-au placut.
Intrebare: Am o chitara Startone, clasica 3/4, corzi de nylon. Acordarea, acordurile si toata teoria se aplica la fel pe aceasta chitara sau sunt diferente intre chitara clasica cu corzi de nylon si acustica cu corzi de metal, cum am vazut ca folosesti?

Andrei spunea...

stiu ca pare ridicol, dar cu degetele mainii stangi trebuie sa apasam tare sau doar sa atingem putin?

Anonim spunea...

Salut, am si eu o chitara clasica primita recent din germania e cam veche si are 3 corzi dintrun fel de sarma ca aluminiul si 3 corzi dintrun fel de plastic transparent...E cumva stricata?

Anonim spunea...

cad tii degetele pe corzi , trebue sa apesti tare ?? nu de alta dar ma dor degetele dupa ce cand si daca nu tin apesat prea tare nu iese sunetul ...

Anonim spunea...

este un curs foarte frumos si interesant

Mădălina spunea...

Buna, sunt incepatoare si am o nelamurire. Mi-am cumparat ieri o chitara acustica clasica, insa intampin probleme la anumite acorduri, in special la acordurile C si G. Aste probleme tin de faptul ca nu reusesc sa-mi pozitionez mana stanga, cu tot cu degete, asa cum trebuie. De mentionat este faptul ca grief-ul este cam lat, iar mana mea este mica. Ce pot face?

calatoriilecorinei spunea...

Salutare, am 19 ani si as vrea sa incep a invata sa cant la chitara chiar daca nu am nici o idee despre cum se canta :DD Deci cine ma poate ajuta cu alegerea unei chitari , ceva pentru incapatori dar oricum ceva bun. Un mare multumesc.

Anonim spunea...

Bună aș dori să te întreb că dacă unei persoane îi lipsesc două note de la chitară ea poate să învețe să cânte la chitară?

sara spunea...

Mulțumesc pentru ceea ce ai facut aici. Nu mă așteptam să găsesc un om atât de altruist ca tine. Felicitări!

Anonim spunea...

Buna. Recent mi-am cumparat o chitara clasica acustica si am observat ca are 3 coarde de nylon si 3 de otel. e normal sa fie asa? multumesc anticipat!

Anonim spunea...

Buna. Recent mi-am cumparat o chitara clasica acustica si am observat ca are 3 coarde de nylon si 3 de otel. e normal sa fie asa? multumesc anticipat!

giure spunea...

Da. Este in regula. Asa sunt chitarile clasice

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 370 din 370   Mai noi› Cele mai noi»