Lectie noua

Am reusit sa public noua lectie. Sper sa va placa. Nu uitati daca gasiti ceva interesant in reclame daca dati click se deschid in pagina noua. Incepand cu lectia urmatoare o sa filmez cu o camera HD. Succes!

Lectia 3 - Acordurile E, A, F

Aceasta lectie va continua de unde am ramas cu celelalte. Acum vom invata o gama noua pentru a mai exersa pe mana stanga in alta pozitie a grifului chitarii. Apoi vom invata ultimele 3 acorduri de baza. Vom studia o noua tehnica pentru mana dreapta. In final vom incheia cu ajutorul a cateva cantecele asa cum ne-am obisnuit pentru a aplica cele invatate astazi si in lectiile trecute.

Gama C(Do) Pentatonica

Exercitiul de astazi il vom executa incepand cu fretul (tasta) 5 (de la stanga la dreapta). Inainte de a descrie efectiv exercitiul trebuie sa clarificam cateva lucruri in legatura cu modul de folosire a degetelor pe mana stanga. Vom considera ca fretul 5 este langa marginea chitarii si vom aplica aceiasi metoda ca in lectiile trecute dar transpusa cu 4 pozitii astfel:
- degetul aratator va canta fretul 5
- degetul mijlociu va canta fretul 6
- degetul inelar va canta fretul 7
- degetul mic va canta fretul 8
Spuneam in cursul trecut ca o gama este o grupare de mai multe sunete distantate intre ele ca inaltimi dupa anumite reguli. Tot atunci am definit gama Do Major ca fiind alcatuita din 7 sunete. O gama formata din 7 note poarta numele de heptatonica (7 tonuri). O gama pentatonica este o gama formata dupa cum probabil ati intuit, din 5(penta) note. Regula de formare a acesteia dintr-o gama majora este foarte simpla. Se elimina nota a 4-a si a 7-a din gama majora si obtinem corsepondenta pentatonica. Astfel din Do major care avea C D E F G A B eliminam treptele F(Fa) si B(Si) si ramanem cu gama Do major pentatonica adica C D E G A.
(gasirea tastei 5)


Asa cum am enuntat mai sus si dupa regulile deja stiute vom apasa fiecare tasta de la stanga la dreapta de sus in jos conform diagramei.

Daca analizam diagrama vom gasi rand pe rand urmatoarele note:
La - coarda 6 fret 5;
Do - coarda 6 fret 8;
Re - coarda 5 fret 5;
Mi - coarda 5 fret 7;
Sol - coarda 4 fret 5;
La - coarda 4 fret 7;
Do - coarda 3 fret 5;
Re - coarda 3 fret 7;
Mi - coarda 2 fret 5;
Sol - coarda 2 fret 8;
La - coarda 1 fret 5;
Do - coarda 1 fret 8

Nu trebuie sa retineti inca de pe acum aceste denumiri ale notelor. Le-am scris aici pentru o referinta ulterioara. In lectiile urmatoare vom invata cum sa gasim notele pe grif plecand din orice pozitie cunoscuta. Practic dupa lectiile urmatoare puteti reveni asupra pentatonicei si a gamei majore si o sa intelegeti de ce avem notele respective in pozitiile respective.


Acordul E(Mi) Major



Acest acord este foarte similar cu acordul Mi minor. Daca observati are aceiasi pozitionare la care se adauga degetul index pe tasta 1 coarda 3. Asadar incepem prin a aseza degetul mijlociu pe tasta 2 coada 5, apoi inelarul pe tasta 2 coarda 4 (am obtinut Mi minor) si adaugam indexul pe tasta 1 coarda 3. Ciupim toate cele 6 corzi. Nu uitati scopul este ca per total sa sune sunetul intreg. Daca nu vi se pare ok ciupiti fiecare coarda pe rand si ajustati degetul acolo unde nu suna bine.



Acordul A(La) Major





Urmeaza doua acorduri foarte dificile. Unul dintre acestea este La major. La inceput veti avea o senzatie de inghesuiala pe tasta 2 unde trebuie pe trei corzi diferite (2,3,4) sa puneti fiecare deget respectiv inelar, mijlociu, index. Apoi ciupim numai primele 5 corzi conform diagramei. O alta modalitate comuna de a obtine acest acord este folosirea indexului peste cele 3 corzi, dar deocamdata acest lucru cu siguranta va fi foarte dificil. Repetati acest acord pana iese corect pentru ca pe cat este de dificil pe atat este de important.



Acordul F(Fa) Major





Si in sfarsit, ajungem la ultimul acord de baza. L-am lasat ultimul pentru ca este cel mai dificil pentru incepatori. Exista o vorba ca nu degeaba i se spune F :). Este un acord mai dificil pentru ca presupune un nou concept fata de ce am intalnit noi pana acum: folosirea unui singur deget pe doua corzi pe acelasi fret. Astfel intai punem indexul de-a-lungul primelor 2 corzi si il rotim usor spre capul chitarii. Mai clar o sa vedeti in film. Degetele mijlociu si inelar le punem conform diagramei pe coarda 3 tasta 2 si pe coarda 4 tasta 3. Atentie mijlociul si inelarul trebuie sa stea arcuite astfel incat sa nu atinga celelalte corzi. Tendinta la inceput este de a le sprijini pe celelalte corzi si asta nu este de dorit pentru ca le va bloca. De ciupit nu se ciupesc decat primele 4 corzi. O sa vi se para aproape imposibil de executat acest acord, dar in cateva saptamani ar trebui sa inceapa sa sune. Eu unul dupa 3-4 saptamani am reusit sa il fac sa sune si dupa 2 luni sa il fac sa sune f bine. Acum depinde de cat timp repetati si de cata vointa aveti. Din experienta mea de trainer de software am constatat ca oamenii evita lucrurile dificile. Sfatul meu este sa il repetati oricat ar parea de greu pentru ca atunci cand va iesi veti fi multumiti. Sunt multe cantece care se bazeaza pe el si e pacat sa le ratam nu?

Acum ar trebui sa recapitulam toate acordurile invatate pana acum si de asemenea sa le adunam la un loc pentru a le gasi mai usor ulterior.
Asadar in ordine alfabetica am invatat:











































A(La) Minor

A(La) Major


C(Do) Major

D(Re) Major


D(Re) Minor

E(Mi) Major


E(Mi) Minor


F(Fa) Major


G(Sol) Major






Trebuie sa le repetati pe toate si sa faceti schimbari intre ele folosind melodiile descrise sau alte melodii care va plac si le contin pana ies foarte bine.
Acum vom merge mai departe sa vedem ce se intampla nou cu mana dreapta.

Tehnici de mana dreapta



Ritmul de astazi este foarte asemanator cu cel din lectia trecuta. Aici observam ca pe timpul intai avem doar bataie in jos, iar in sus trecem cu degetele pe deasupra corzilor. Atentie miscarea mainii trebuie sa fie mai mult din incheietura, nu din antebrat. Astfel mana dreapta trebuie sa fie cat mai relaxata. Restul ritmului este absolut identic. Daca veti incerca acest ritm veti observa chiar ca este un pic mai usor decat cel din lectia trecuta datorita acestor doua pauze din cadrul sau. Ca de obicei trebuie sa il exersam mai intai la o viteza lenta si fara schimbari de acorduri, apoi din ce in ce mai repede, pentru ca la final sa folosim si schimbari de acorduri. Acestea fiind spuse o sa trecem la partea de cantece a lectiei in care vom aplica cele invatate mai sus.




Partea I - Gama C major pentatonica


Partea II - Acordurile E, A, F


Partea III - Tehnici de mana dreapta: J-JS-SJS


Partea IV - Cantece 1


Partea IV - Cantece 2

Legaturi utile curs:

Mihai Margineanu - Foaie Verde, Foaie Fraga
Mircea Rusu - Omul bun si pomul copt
Vama Veche - Calul din Marlboro

Acorduri Soul Asylum - Runaway Train

[C]Call you up in the middle of the night
[Em]Like a fire without a light
[Am]You were like a blow torch burning
[G]I was a key that could use a little turning

[C]So tired that I couldn't even sleep
[Em]So many secrets I couldn't keep
[Am]Promised myself I wouldn't weep
[G]One more promise I couldn't keep

It seems[F] no one can help[G] me now
I'm in[C] too deep
There's no[Am] way out
This[F] time I have real[Em]ly led myself[G] astray

[C]Runaway train never going back
[Em]Wrong way on a one way track
[Am]Seems like I should be getting somewhere
[G]Somehow I'm neither here nor there

127 de comentarii:

Anonim spunea...

Salut. Multumim pentru lectii.Eu acum incurc denumirile notelor din ingleza in romana...ritmurile imi ies..cu greu...dar daca mai adaug si versuri...s-a terminat :)) insa insist. Multumesc inca o data.

Mahtan Elendil spunea...

poate o sa ti se para exagerat, dar eu cred ca metoda cea mai sanatoasa ar fi sa prezinti acordul F asa cum a fost facut el, de la mama lui, cu baree-ul pe 6 corzi, e doar o opinie. Eu doar dupa ce am invatat varianta originala am invatat varianta simplificata, prezentata de tine acolo.

giure spunea...

Peste doua lectii o sa fie prezentata si acea varianta. Ideea e ca e mai dificil pentru un incepator barre-ul pe 6 corzi de la inceput. Intai trebuie sa se invete cu conceptul pentru 2 corzi. Eu unul in ordinea asta le-am invatat. Intai cel simplificat si apoi cel pe 6 corzi. Cate bordeie atatea obiceie...

Anonim spunea...

hai si cu lectia 4 pls :D

giure spunea...

Putintica rabdare ca nu mai e mult:)

Anonim spunea...

mai continui cursul sau ai uitat de noi? :(

giure spunea...

Textele le am scrise dar efectiv nu am timp sa fac filmarile...Sper sa nu mai dureze mult. In activitatea mea primavara se munceste cel mai mult. Apoi o sa fiu al vostru.

Anonim spunea...

Apropo de activitatile tale...am inteles ca te ocupi cu ceva softuri. Daca poti recomanda-mi un soft in care sa fac un magazin virtual pentru licenta :)

Anonim spunea...

Multam mult pt.lectii.Io-s vocalista cu experientza da' la chitara sunt incepatoare rau. Adica acordurile de baza le mai stiam dar cam am probleme cu bataia, cu ritmul. Filmuletzele m-au ajutat mult in problema asta.

Anonim spunea...

Nu ne spui si noua macar despre ce o sa vorbesti in urmatoare lectie ca eu unul sunt f nerabdator? Chiar mi-au fost de mare ajutor lectiile. Multumim

AV spunea...

as vrea sa te rog daca imi poti recomanda un site de tabulaturi straine ...dar sa fie in formatul celor de pe tabulaturi.ro,adica sa arate acordurile pe versuri:)...multumesc anticipat si succes p mai departe...esti tare!;)

giure spunea...

Eu cel mai des folosesc www.ultimate-guitar.com. Ca sa gasesti ce te intereseaza trebuie sa cauti tab-uri de tip chords. Acolo sunt mai multe tipuri.

Anonim spunea...

cand apare urmaoarea lectie? scuza-mi te rog intrebarea, poate parea obraznica avand in vedere ca iti rupi din timpul liber ca sa ne luminezi pe noi. nu vreau sa par nesimtit, e o intrebare pur informativa, sunt sigur ca mai sunt multi ca mine, care asteapta cu nerabdare aparitia urmatoarei lectii.

ionutz spunea...

salut, am lasat acm cateva zile un comentariu,,defapt o intrebare ,in care te rugam sa imi spoi j mie dak mai pot invata sa cant la chitara de la 19 ani? j nu am primit nici un raspuns, te rog dak poti sa imi dai j mie un raspuns, ori aici la comentari, ori dak nu, poti sa imi trimiti un mail la adryanionutz@yahoo.com,te rog mt ,ajtept, te rog sa nu ocolejti intrebarea mea

Anonim spunea...

Giure, noi te iubim, ca ca tine nu gasim :D dar hai si cu lectia 4 pls ca am invatat toate melodiile pe de rost din lectiile precedente (inafara de omul bun si omul copt care mi se pare IMPOSIBILA) :D te asteptaaaaaaam

giure spunea...

ti-am raspuns pe mail pe loc. Verifica si in bulk.
Nu conteaza varsta, asta e concluzia

Anonim spunea...

Sault. Multumesc mult pentru lectii. Eu am chitara de cateva luni bune si renuntasem pentru ca nu am gasit profesor(sunt dintr-un oras mic), si mi-a fost greu sa ma descurc doar cu niste indicatii ale prietenilor. Am inceput sa parcurg lectiile de pe blog acum 2 saptamani, si pot sa spun ca imi iese totul destul de bine:)

Anonim spunea...

ms pt raspuns,mie nu mi-a venit atunci imediat mailu :(
da l-am vazt aq cv timp,eu nu prea ma descurc cu acordurile mai greu,mai usor mi se par mel care se canta pe corzi ex:3se-alturi de ingeri...,ms mt j ajt j io k j ceilalti urmatoarea lectie:)

Anonim spunea...

Salut.Iti multumesc pentru toate lectiile de pana acum.Eu am 20 de ani, si de abia m-am apucat. Lectiile tale sunt de un real ajutor. Am visat sa cant la chitara de mic. Acum 3 ani cand m-am decis prima oara am zis ca-s prea batran si m-am lasat,(minte de copil),ce sa mai zic acum dar totusi niciodata nu e prea tarziu.:)Multumesc inca o data, cel mai tare site de cursuri de chitara.

Anonim spunea...

sal giure am vazt o mel mijto din filmul "liceenii rok'n rol" cantata de stefan banica jr.,j nu gasesc j iop tubulaturan dak poti sa imi spui j mie ce j cum ,,filmuletul cu meloda le gasesti pe youtube.mel se numeste ""stiu"".dak poti sa imi spoi j mie tabulatura te rog mult k e tare mel multumesc mt.dak poti lasa un mail adryanionutz@yahoo.com

Anonim spunea...

multumiiim!! ne esti de un real ajutor. astept cu nerabdare lectia 4. si cand spun nerabdare vorbesc serios :D

Anonim spunea...

asteptam lectia patru:P mumltumim mult pentru lectii:)

Anonim spunea...

dc ne-ai uitat?? ajteptam oricm j lectia 4

Anonim spunea...

un anonim zicea de 3 se cantat ciupind corzile. incearca melodia TATA de la Timpuri Noi sa vezi ce super e cantata pe corzi :)

Anonim spunea...

vreau si eu sa inv la chitara , cum sa procedez sa inv lectiile pana aici, mai sunt si altele. MULTUMESC

giure spunea...

Pai va trebui sa le iei de la lectia introductiva si pana la lectia curenta si sa exersezi ce vezi acolo, pas cu pas fara graba. Mai sunt si alte lectii si sper sa nu mai prelungesc prea mult timp aceasta lunga asteptare.

3L spunea...

Dor de o lectie noua :)

Anonim spunea...

cine poate sa imi dea j mie tubulatura la mel de aici http://youtube.com/watch?v=wDMEsGAJmmc,,,k imi place.va rog dak jtiti si puteti sa ma ajutati ,sau melodia lui oana sarbu tot din liceenii se numeste prima oara,dak puteti sa ma ajutai lasatimi un mail pe adryanionutz@yahoo.com,sau lasati aici un msg,multumesc

Anonim spunea...

ce chestie,mie au inceput sa imi rugineasca corzile la chitara :((
da nush dc cred k din cauza k imi transpita mainile pe ea. vroiam sa intreb dak se potrivesc orice fel de corzi pt chitara,,k am gasit cv pe net da scrie k e pt nush ce marca chita. la mjine in oras nu se gaseste ,j vroiam sa comand prin posta,iop am rezerva dar decat pe ultimele 2,j iomi trebuiesc celelelte, raspundetimi j mie care jtiti.multumesc

giure spunea...

Un singur lucru e important grosimea corzilor, e bine sa fie la fel ca cele dinainte pentru a nu-ti creea tensiune in gatul chitarii. Nu cred sa existe corzi dedicate unei marci:). Ruginesc din cauza transpiratiei sau a grasimilor. Exista si niste solutii de curatare inainte si dupa cantat care se gasesc in magazine de specialitate.

Anonim spunea...

nu gasesc si eu tab pentru "Preocupat cu gura ta". O canta Smiley.daca are cineva informatii va ROG: mihai_ioan2009@yahoo.com

Anonim spunea...

giure daca ai timp te rog mult . vreau ritmul de la Florin Chilian-cantecul lui Tanase, ca acordurile sunt pe tabulaturi.ro. Decat sa imi zici jos sus jos sus etc.mersi

Anonim spunea...

Multumesc frumos pt lectii, daca nu erai tu nici nu mai luam chitara in mini vreodata sper sa mai pui ceva nou !! mersi

Anonim spunea...

giure,ajutama j pe mine te rog,spune un site dupa care sa fac j eu comanda de un set de corzi,j o solutie di aia sa nu mai rugineasca .k la mine in oras nu se gasesc magazine pentru aja cv. ajtept ms mult

giure spunea...

Solutia se numeste Fast Fret
http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=8&BrandCategsID=193&BrandProductID=1116
S-ar putea sa te mai coste ceva si transportul. Oricum te tine in jur de un an daca dai zilnic cu ea pe corzi.

Anonim spunea...

pai daca chear vrei sa te descurci singur ar cam trebui sa incerci sa`ti dai seama singur de ritm:P ritmu` e cea mai simpla chestie. asculti melodia si iti dai seama cum sa`l faci...poate pt incepatori nu e asa simplu, da` tot trebuie sa te descurci singur la un mom dat:P

Anonim spunea...

salut.tocmai mi-am schimbat corzile, pentru ca celelalte ruginisera, si mi-am luat d'addario phosphor bronze extra lite.au un sunet metalic foarte intens, si ma gandesc sa le pun la loc pe celelalte(se aude ca din butoi).vreau sa stiu daca se aud metalic doar pentru ca sunt noi, sau asta e sunetul lor normal?astept rasupns.multumesc

giure spunea...

Dupa vreo cateva ore de cantat (6-8 ore cred) ajung la sound-ul lor, iar dupa multe ore o sa ajunga sa sune nashpa si atunci trebuie schimbate.
Io nu le-as pune la loc pe celelalte. As mai sta o saptamana cu ele eventual la un moment dat cu o pauza de o zi de cantat ca sa ti se stearga soundul metallic din minte si cred ca o sa iti placa. Daca nu cauta alt material.

Anonim spunea...

Nu imi incap degetele la acordul A aproape deloc. Conteaza dimensiunile chitarii?

giure spunea...

Am speficat ca e o "senzatie" de aglomeratie acolo in acordul A. Nu prea conteaza dimensiunile chitarii. Daca totusi iti e greu incearca sa folosesti un singur deget cu care sa barezi dar atentie sa barezi doar corzile indicate.

Anonim spunea...

sal.am nevoie si eu de un set de cheite..de unde as putea sa iau.conteaza dimensiunile?..si ..unde aflu cum se schimba?multumesc:)

Anonim spunea...

ne-ai uitat:(?

Anonim spunea...

poti sa imi spui cum faci chestia aia la sfarsitul melodiei runaway train

Anonim spunea...

mai e mult pana la lectia 4?

Anonim spunea...

scuza-mi indrazneala...da s poate k p langa lectiile normale sa ne dai si noua(mie) exemple de melodii mai usoare cu ritmul propriu-zis...ms orcum..lectille sunt foarte utile!_

Anonim spunea...

multumim foarte mult pentru lectiile tale.meriti tot respectul.nu de mult m-am apucat si eu sa cant la chitara si chiar intamplator te-am gasit pe you tube.felicitari!e greu la inceput ,dar sper cu timpul sa reusesc sa le fac sa sune asa cum iti suna tie.
daca nu sunt indiscreta, cand apare lectia a 4-a sau macar cat mai dureaza?multumesc.

Anonim spunea...

Salut. Foarte bune lectiile de pana acum. As vrea sa imi cumpar o chitara noua cam de 4-5 mil. si as vrea sa imi dai un sfat.

giure spunea...

Mai am 2 cantecele din zona de cantece de filmat si va iesi. Cred ca pe miercuri, joi saptamana aceasta.

Anonim spunea...

Multumim giure. La un moment dat am crezut ca ai uitat de noi

Anonim spunea...

Multumim mult de tot. deabia astept.

Aurelian Lazăr spunea...

sper sa merite asteptarea...

Unknown spunea...

nu de putine ori am visat sa cant la chitara, insa nu am luat niciodata atitudine, probabil nu stiam de unde sa incep, zilele trecute am descoperit acest blog, moment in care efectiv am inceput sa visez cu ochii deschisi, la un foc de tabara si o chitara, imi place in deosebi muzica folc. nu am inca o chitara dar doresc sa imi iau luna asta si sa ma apuc de invatat asa ca as vrea sa nu renuinti la acest blog prea curant. as avea deasemenea nevoie de cateva repere in achizitionarea chitarii mele, daca poti sa imi vinzi vrun pont :P eu vreau sa imi iau o chitara clasica din carrefour in caz ca le stie careva, au doua modele una mica si una mare. acum ce sa zic la prima vedere mie imi par la fel ca sunet, dar este posibil sa ma insel. gata am scris destul si cum s-a spus si mai sus astept cu nerabdare lectia patru (poate pana atunci reusesc sa imi iau si chitara, sa ma apuc de treaba :DDD)

giure spunea...

Exclus chitara din Carrefour. Le stiu ele ar fi bune dar sunt intretinute cam la mishto acolo. Zic sa mergi la muzica si vei gasi sigur acolo ceva in acelasi buget dar mai calitative.

Unknown spunea...

in cazul acesta poate reuseste cineva sa ma indrume catre un magazin de specilaitate din Constanta ca eu sincer sa fiu nu cunosc nici unul, sau mai bine zic ce am cunoscut s-a dfesfiintat

Anonim spunea...

giure,te rugam,a patra lectie cand apare?

giure spunea...

Am avut cateva zile nebune prin Vama si lectia a intarziat. Acum o sa ma trezesc si revin.

Anonim spunea...

am si eu o problema. dupa ce cant la chitara intru in programul specificat de tine sa ad daca chitara mai e acordata. chitara suna bine si dupa ureche eu zic ca e acordata dar programul zice altceva.

Anonim spunea...

a mai trecut o saptamana, sper ca nu ai degand sa ne lasi cu ochii in soare, nu am ajuns sa am nevoie de lectia patru, insa pentru faptul ca fac progrese mari in invatarea lectiei 1 ma sperie gandu ca nu voi mai avea de unde sa invat. daca ai reusi sa iti faci putin timp si pentru noi ar fi fantastic. nu ma grabesc dar dupa cum am spus si mai sus nun vreau sa renunti la acest proiect.

sa auzim de bine!!!

giure spunea...

E posibil sa ai ceva probleme cu microfonul si sa altereze sunetul, sau poate o setare din placa de sunet. Incearca si cu un altul si daca tot asa primesti raspuns, poate e urechea defecta. Glumesc. Cred ca placa sau microfonul sunt problema.

Anonim spunea...

am o acustica hora, un western, si orice corzi i-as pune, sunt atat de tensionate dupa ce le acordez, incat abia pot sa iau un barre la fretul 4... si cu acordurile astea de baza mi-am distrus destele:)
m-am gandit sa iau o electrica , jackson JS pt incepatori, ca sa imi fie mai usor... am nevoie de un sfat

Anonim spunea...

vreau j iop sa propun ceva. dak se poate in una din nurmatoarele lectii lae tale sa ne inveti ceva de- al lui bryan adams, k e super tare. am vazt nijte solo pe youtube,,la un concert la viena,, j e tare tipu.
ps- hai lectia 4 pls

Anonim spunea...

mai dureaza mult pana la lectia 4?

Anonim spunea...

deci...multumesc, multumesc, multumesc...eu am invatat primele acorduri cu un profesor care intre timp a plecat in strainatate...dar sincer nu mi-a fost foarte de folos.In schimb blogul tau, e pentru tot prostul (invatacel), si aici ma refer exclusiv la mine..si la cine simte ca se incadreaza in categoria asta.Oricum, as avea o intrebare ( nu, nu cand apare lectia 4, desi si eu ard de nerabdare...dar inca nu am reusit afurisitul ala de Fa), defapt sunt doua: cam in cat timp voi putea ajunge sa cant bine (cu repetitii de cateva minute in fiecare zi, cam 15..sau mai mult) si cum imi pot da seama de ritmul unei melodii? multumesc din nou..si astept sa-mi raspunzi pe blog sa pe mail (only_me_mary@yahoo.com), asta daca poti, vrei, ai timp..etc

Anonim spunea...

of decand asteptamm,baga j u macar textele ,dak nu poti ,,j nu ai timp sa faci filmuletele,,sa avem j noi idee despre ce o sa fie vb ,,te rog frumos ,,ajteptam.

Aurelian Lazăr spunea...

poate la toamna....!!!!

Anonim spunea...

Pacat ca ai lasat balta un proiect ca asta.. :(

Aurelian Lazăr spunea...

daka nu la toamna...la anu' sigur...!!!!

Anonim spunea...

giure,,te roooooooooooooggggggg,,ne mai tii mt in suspans,,nu mai pot de cand astept lectia 4,,mor de nerabdare,,te rog fa ceva sa ai j ptin tmp j pt noi,,te rugam mt de tot plsssssssssssssss.....

Anonim spunea...

nu poti sa pui doar textul de la lectia 4 si apoi cand ai timp sa pui si filmarile?

Anonim spunea...

coadaaa..........ne omoriiiiiii!!!

Anonim spunea...

Umm..lectia 4?:-s sigur mai vine? ca o astept de ceva timp...nu cred ca sunt singurul:) pana acum tot ce am invatat la chitara e de la tine avand in vedere ca nu e niciun prof bun in orasul din care sunt eu...asa ca ar fi genial daca ai continua cu lectiile. great job!

Anonim spunea...

sper din tot sufletul ca nu s-a terminat definitiv cu lectiile de chitara...:-s

Anonim spunea...

mai exista o a patra lectie? sper sa nu se aleaga praful de blogul asta, ar fi mare pacat!

Aurelian Lazăr spunea...

deci o sa fie...pan' la urma....
ihaaaaaaaaa

Anonim spunea...

felicitari giure pentru blog si pentru ce ai realizat.

ai incatat o gramada de suflete pierdute in secretele chitarii.

eu m-am apucat la 23 de ani sa invat si a fost foarte anevoios cu articolele in limba engleza si lipsa de organizare pe care tu o oferi aici.

tine-te de proiect este genial. m-ar fi ajutat mult daca as fi gasit asa ceva acum 2 ani

Anonim spunea...

hai giure ca e 1.09

Anonim spunea...

guire 1.09 inca te mai asteptam:)

Anonim spunea...

guire e tare site-u,nu vrem sa se termine...te asteptam:D---tine-o tot asa ;)

Anonim spunea...

guire...daca se poate sa imi lasi id sau sa imi zici si til las eu daca e...ca as vrea sa vb...nu imi iese ceva...:|...poate ma ajuti...ms!

Anonim spunea...

giure mai asteptam mult?:|

Anonim spunea...

giure cat mai dureaza?:(

Anonim spunea...

cat mai are lectia 4?:d
celellate 3 lectii le visez noaptea
vrem lectia 4.
mai are mult?:d

te rugam giurea.
ar fi pacat sa lasi balta site'ul asta. suntem o gramada de incepatori care vor sa invete. te rugam:d

Anonim spunea...

Salut , foarte utile lectiile tale , am o singura intrebare , vei continua sa postezi sau te-ai oprit ?

Gabriel_B spunea...

Multumim pentru acest curs. De copil doream sa invat sa cant la chitara dar nu am avut ocazia . Acum m-am hotarat , i-mi cumpar chitara . O sa incep cu lectiile 1..3 , si sper sa apara intre timp si 4 ... Succes la postat noi lectii.

Unknown spunea...

atunci...iti multumim pentru sacrificiul facut pana acum...si asteptam cu rabdare pana cand lucrurile vor reveni la normal (pe cat se poate, in viata ta)... pana atunci, eu, cel putin, voi intra zilnic pe blog asteptand noutati si in rest...spre ca mama ta va fi bine, si tu deasemenea...

Anonim spunea...

Sanatate mamei tale din partea tuturor de pe acest blog. E mult mai importanta..

Sper sa se faca bine cat mai curand pentru a putea continua lectiile. Multa bafta! :)

Anonim spunea...

giure imi pare rau pt tatal tau...te inteleg...de aceea inca mai astept..chiar daca mai intarzii:P

Aurelian Lazăr spunea...

....ashteptam....

Anonim spunea...

Dragi chitaristi,

In cautarea lectiei a patra, am gasit un alt site cu o initiativa izbitor similara, care are si restul de lectii.
http://guitar.about.com/library/weekly/aa082300a.htm

Mult succes!

giure spunea...

A mai fost postat acest site. Din pacate de acolo lipsesc filmuletzele, exemplele aplicate in limba romana si bineinteles limba.

Anonim spunea...

imi pare foarte rau pt tatal tau , de asemena si pt mama ta.... noi putem astepta oricat lectia 4.
nu-ti face griji si pentru noi ca asteptam, nu vrem sa fim inca o problema in plus pentru tine.
ai grija de mama ta si de tine.

Anonim spunea...

am intrat si eu pe site de mai sus...sunt mai multe de invatat...dar sunt multi care nu prea se descurca cu engleza...sper ca si aici vor fi in urmatoarele lectii:)...giure asteptam!:)e mai importanta satatea mamei tale...asa ca poti intarzia:)sper sa se faca bn...

Anonim spunea...

Giure mai continui cu blogul asta sau nu? As vrea sa m apuk ji eu sa invat sa cant la chitara si as vrea s stiu dak mai postezi lectii in continuare... 10x ji ast un raspuns...:p

Anonim spunea...

Salut si mult respect giure, pot sa spun ca m-ai invata multe , ash vrea sa mai invat si pick-ul la Metallica - nothing else matters.Hai cu lectia 4 PLZZZZZZZZZZZ

Anonim spunea...

nu mai e mult si se face un an de cand ai inceput..:|..incearca si u sa continui:)...te asteptam:)

Anonim spunea...

ne pare rau k ai uitat de acest blog,j de noi. sper in continuare k o sa iti aduci aminte de noi,,pt k noi inca te ajteptam

Anonim spunea...

Salut!mii de multumiri pentru acest site!am invatzat sa cant binisor la chitara dupa acest site!si inca exersez..ca deocamdata imi e greu sa schimb acordurile:-|..

felicitarai pentru site:D

Anonim spunea...

si te asteptam si cu lectia 4:)

Anonim spunea...

ma fost foarte incatata cand am gasit acest blog...de mult vreau sa inv sa cant la chitara...sper ca nu ai uitat de blog si nici de noi...multi asteapta lectia 4

Unknown spunea...

gata? s-a terminat?..spune ceva orice...ca sa stiu daca mai are sens sa intru zilnic sa vad daca poate, poate ai mai postat ceva...

Anonim spunea...

Eu cred ca giure s-a suparat pe noi si nu mai vrea sa continue lectiile, mai ales pentru faptul ca a tot fost postat pe site linkul cu lectiile de unde s-a inspirat si el.Regretabil, este un blog care, personal, m-a motivat sa invat si sa exersez. Poate totusi de Craciun primim un cadou mult asteptat...

Aurelian Lazăr spunea...

vine Moshu' ku o lektzie????

Anonim spunea...

salut,ma numesc aleandru si am invatat sa cant la chitara gratie acestui site foarte bun.de la acordurile de baza am ajuns sa cant vita de vie,tokio hotel.am o nedumerire in legatura.se numeste "Vina" si este cantata de Vita de vie.daca poti tu giure sa-mi spui si mie acordurile corecte din intro ca nu se gasesc pe nicaieri sau daca vrei toate acordurile din aceasta melodie.te rog eu mult de tot,doar asa ca sunt "elevul"tau.multumesc mult.

Anonim spunea...

salutare tuturor.trebuie sa-ti multumesc tie giure pentru acest site extraordinar pentru ca mi-a dat sansa sa invat chitara.de la acordurile de baza am ajuns sa cant vita de vie tokio hotel...si tutusi am o nedumerire,daca ma poti ajuta.nu-mi dau seama ce acorduri are melodia "vina" de la vita de vie.bafta in continuare.multunesc mult

pop spunea...

SALUT.multumesc pt tot.......dar daca se poate sa puneti video toate acordurile de baza asa cum ati aratat cu e,A.F ....ok.succes

giure spunea...

pai exista toate. Cauta-le in partea dreapta a site-ului pe pagina principala in celelalte lectii.

Anonim spunea...

Giure ai putea sa-mi di id-ul tau de messenger?pls:)

Anonim spunea...

ai putea sami dai id-ul tau de mess?

Unknown spunea...

Salut :)
Am ajuns ca un incepator ce sunt la acordul A major si mi s-a parut absolut imposibil sa tin degetele ca in diagrama. Nu imi incap trei degete pe acelasi fret nici daca mai tai din ele. In schimb, daca schimb degetele 3 si 2 intre ele mi se pare mult mai comod si mai simplu. 1, 3 si 2 pe corzile 3, 4 si 5.

In rest, mult respect, esti primul meu prof de chitara si ma bucur nespus ca te-ai gandit si la altii :) Mult noroc!

Anonim spunea...

instinct kind ecosystem stanford superimposed intervenes contrib anantha doney pleasure circulation
lolikneri havaqatsu

Anonim spunea...

buna..sunt superbe lectiile tale si foarte folositoare!dar am si eu o problema...mi`am cumparat o chitara pentru incepatori..pentru ca pana acum 5 luni nu mai pusesem mana pe niciuna desi imi doaream foarte tare...mi`am luat o chitara acustica Aria AW15 de la M&C Musical Instruments..cea mai ieftina cred cu gandul sa vad macar daca imi place..sa nu dau banii degeaba...acum..nu mai las chitara din mana!sunt nebuna dupa eaa...vreau sa invat din ce in ce mai mult...dar..am o problema...corzile mi`au ruginit..nu toate..doar pe unele freturi unde le folosesc mai des...partea e maro acum...stiu ca sunt solutii care se dau pe corzi pentru a le proteja de pe grasimea de pe maini ori alte lucruri...dar eu ma gandesc si ca e de la chitara...avand in vedere ca a 3`a zi de la cumparare i`am rupt 3 corzi incercand sa o acordez ma gandesc ca poate este de proasta calitate avand in vedere suma de 250 lei noi?pot zice ca mi se si dezacordeaza repede..ori nu o acordez eu cum trebuie fiindca nu am microfon si nu folosesc tunner...o acordez dupa modelul dat de tine..dupa ureche cum s'ar zice cu freturile...incerc sa ma obisnuiesc asa...mi se pare cel mai normal pentru cineva care chiar vrea sa invete totul despre chitara...va rog?...daca puteti sa ma ajutati in legatura cu corzilee mele ruginite ori cu cateva sfaturi pentru chitari mai bune daca ce am eu nu e chiar asa de buna v`as fii recunoscatoare:)!...multumesc si apreciez mult munca depusa aici!..pe mine una ma ajuta la maxim!

giure spunea...

@anonim: solutia este simpla. schimba corzile. un set de corzi ok e undeva in jur de 30 de RON. Corzile ruginesc oricum. In ceea ce priveste pierderea acordajului exista doua motive:
- chitara slab calitativ (70%)
- corzi ruginite sau uzate(30%)
Succes!

Anonim spunea...

multumesc mult giure!o sa`mi cumpar niste corzi si vedem atunci care mai e treaba.asteptam lectia 7!eu una ma descurc destul de bine cu acordurile,le pot muta si am incercat pe diferite melodii diferite batai...eu exersez pe melodii straine,imi e mai usor de cantat,mai ales ca imi si plac si atunci cand faci 'munca' cu drag ti se pare mult mai usor de invatat...va spun din experienta sa incercati sa exersati pe melodiile care va plac!multumim mult pentru lectii!faci o treaba foarte buna!

george spunea...

multumesc pt ca ma ajuti sa visez frumos....

Anonim spunea...

Buna Alex. Felicitari si multe multumiri pentru rabdarea si priceperea de invatator. Eu am descoperit de curand increderea ca as putea sa invat sa descifrez un pic chitara. Am dat peste blog-ul tau din prima si m-am oprit aici, deocamdata. Am rabdare si am ajuns la lectia 3. Si o iau catinel... Nu am citit toate comentariile postate, asa ca te intreb un lucru ce mi se pare tare neclar (mai ales ca nu am talent la muzica)... "atingerea" corzilor, pe ritmurile predate... cum ar trebui sa sune atingerea lor de jos in sus? Caci de sus in jos suna ok, in fiecare zi descopar ca suna tot mai bine... dar de jos in sus, mai ales la acordurile ce ating doar 4 corzi si sunt mai lipite corzile de chitara.. mi se pare ca suna asa, a nimic muzical. Aici nu am posibilitatea acum sa intreb un chitarist viu, langa mine.. ma tot uit pe virtuala lume si caut sa inteleg... Multumesc, mult succes in toate si multa sanatate. Daca e ok sa imi poti raspunde direct pe o adresa de email.. Adriana adiamaart@yahoo.com

Anonim spunea...

melodia de soul asylum e geniala.
nici acorduri nu sunt prea grele, doar la refren pun probleme.
bravo pt lectii:)

Anonim spunea...

Inca o idee despre cum sa inveti sa canti la chitara, intra pe youtube si cauta lectia ziurel si o sa gasesti un tip smipatic care pur si simplu iti arata cum sa canti vreo 25 cantece romanesti straine si iti da explicatii bune teoretice dar si practice, mie imi place, si pentru alte siteuri in loc de tabulaturi, cauta pe google melodia si pune tabs dupa de ex :" boulevard of broken dreams tabs " si o sa iti apara 911tabs guitartabs si multe altele, si ai de unde alege

Anonim spunea...

eu am 13 ami si stiu sa cant la chitara chiar sunt profesionista si nu e greu

LPS bv handbal spunea...

Salut,am o intrebare daca se poate///F nm iese deloc dupa aproape 2 sapt(20 de min in fiecare zi)si am incercat degetul 1 pe coarda 1 degetul 2 pe doi 3 pe 3 si 4 pe 4 daca intelegi ce zic//pot sa continui asa?

poseidon142001 spunea...

Recunoscator pe viata !!!

poseidon142001 spunea...

Nu stiam de aceasta melodie....superba!Ma bucur ca am invatat sa o cant.Multumesc mult Giure .

Anonim spunea...

"Vladimir" Salut .Multumesc pentru lectii sunt incepator,cine poate sa-mi dea un sfat;de ce ma dor virfurile degetelor cu care tin acordurile(stinga),chitara am acordato cu ajutorul Tunerului dar strunele imi taie degetele cind tin acordul

Anonim spunea...

Salut. As dori un sfat: cum sa fac sa nu ating coarda 6 de exemplu in acordul C cand am bataie in sus?
Multumesc anticipat

Anonim spunea...

sti ai putea sa vorbesti putin mai incet orcum foarte frumos sti niste cantece frumoase tineo tot asa

Anonim spunea...

scz ca am pus cu anonim !! am si eu o intrebare , ce nota este acea de pe prima coarda fret 3 si corzile 56 tot fretul 3 ??
e chitara de dreptaci .

Unknown spunea...

Multumesc foarte mult :D invat sa catnt la chitara din ce in ce mai bine datorita lectiilor tale

Unknown spunea...

Buna! As vrea sa -ti spun ca site-ul tau e foartea ajutator si iti multumesc pentru ca l-ai creat ! Dar as vrea sa iti dau o sugestie la lectia a 2-a la gama C (Do major) sa scrii si notele cum sunt asezate (ce coarda si ce fret) cum ai facut la lectia a 3-a "La - coarda 6 fret 5;" deoarece cred ca asa e mai usor de invatat decat din diagrama sau filmulet. Bine asta e opinia mea ,tu modifici doar daca vrei ...Multumesc de intelegere!